Προς το περιεχόμενο

Helmtronic Formant synth - τζτζζζζ... τζζ... ζζττσζσζτζ

ex-OurDarkness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρω ότι σαν τίτλος δεν λέει πολλά, αλλά μόλις άκουσα αυτό:

5428687485_88772e00f3_b.jpg

....

5428665749_88829c78bb_b.jpg

Θα ανεβάσω ένα review στο YouTube μόλις συνέλθω από την ηλεκτροπληξία. :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Βάλε κι ένα link να ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται ρε αδερφέ... :P

http://matrixsynth.blogspot.com/2010/03/formant-helmtronic-challenger.html

Κάποιες παρατηρήσεις:

1) Έδωσες υπόσχεση για το review, κανόνισε να την κρατήσεις

2) Κόστος; Μαγαζί απ' όπου το πήρες;

3) Είναι πανέμορφο... :-*

Yes it is!!!

Hola!

Τα χαρακτηριστικά στο link που παραθέτεις είναι λίγο παλιά, καθ ότι από τότε που τα ανέβασα μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές και σημαντικές αλλαγές. Θα στείλω φρέσκο link με τα καινούρια χαρακτηριστικά σύντομα.

To κόστος είναι 2200 ευρώ + έξοδα μεταφοράς και το αγόρασα κατευθείαν από το άτομο που το κατασκεύασε. Υπάρχει ένα link με την εταιρεία (Helmtronic) το οποίο είναι υπο κατασκευή --> www.helmtronic.de για όποιον ενδιαφέρεται.

Έχω καεί. Από τις 3 το μεσημέρι, έχω κάνει 2 μικρές παύσεις. Αύριο θα κουτουλάω στο γραφείο. :P

polyphony: 1 voice ? :(

Είναι μονοφωνικό/διφωνικό.

Σας έχω μία έκπληξη, για όσους θέλουν πολυφωνικό αναλογικό. Φρεσκαδούρα. Αναμείνατε. :-X

Πολύ ενδιαφέρον μοιάζει, με γεια... Πώς έμαθες ότι υπάρχει και τι σου κίνησε το ενδιαφέρον? Με ποιο αναλογικό θα έλεγες πως μοιάζει ο ήχος του? (λίγο ή πολύ, αν και αν ήταν πολύ δεν θα είχε αξία)

Να περιμένουμε και μερικά κλιψ? :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Πολύ ενδιαφέρον μοιάζει, με γεια... Πώς έμαθες ότι υπάρχει και τι σου κίνησε το ενδιαφέρον? Με ποιο αναλογικό θα έλεγες πως μοιάζει ο ήχος του? (λίγο ή πολύ, αν και αν ήταν πολύ δεν θα είχε αξία)

Να περιμένουμε και μερικά κλιψ? :)

Έμαθα την ύπαρξη του τελείως τυχαία, πέρυσι στο Αμβούργο. Ήταν εξώφυλλο σε ένα περιοδικό - το είδα από μακριά και φαντάστηκα ότι θα είναι κάποιο VST emulation για Prophet. Πλησιάζοντας όμως σοβάρεψαν τα πράγματα.  :D Το ξεφύλλισα λίγο για να σιγουρευτώ και το αγόρασα. Μέσα στο περιοδικό υπήρχε ένα review στα γερμανικά αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο email, τηλ, website κ.λ.π. Οπότε έστειλα email στο περιοδικό και ρώτησα να μου πούνε πληροφορίες. Μετά από 2-3 εβδομάδες μου δίνουν το email του κατασκευαστή. The rest is history.  :)

Ο ήχος του έχει μία "ηλεκτρίζουσα" κατά κάποιο τρόπο ποιότητα. Οι ταλαντωτές του είναι σχεδιασμένοι με βάση τους ταλαντωτές στο Formant Modular - αρκετοί έχουν πει ότι είναι σχεδόν πανομοιότυποι με τους ταλαντωτές στο vintage Minimoog, κάτι που εξηγεί (αισθητικά τουλάχιστον) την "επιθετικότητά" τους. Κάτοχοι του Formant Modular έχουν κάνει πειράματα, στέλνοντας του ταλαντωτές του Formant Modular σε ένα Minimoog και είπαν ότι ακούγεται σχεδόν ακριβώς όπως το Minimoog.

Ανοίγοντας το πρώτο φίλτρο σε lowpass mode τέρμα (το πρώτο φίλτρο είναι multimode, 12db/oct), ο ήχος έχει αυτή την "ηλεκτρίζουσα" διάσταση την οποία δεν την έχω ακούσει ούτε από το Minimoog Voyager ούτε από το Andromeda - και προσωπικά θα έλεγα ότι μου θυμίζει vintage Oberheim. Κάτι σε OB-X/ΟΒ-Χα ας πούμε.

Τι να πω... ένα VCO (από τα 4) έστειλα στο φίλτρο και έκανα σαν 15χρονη παιδούλα που μόλις ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.  ;D :D

Θα επανέλθω με κλιψ. :)

Τι να πω... ένα VCO (από τα 4) έστειλα στο φίλτρο και έκανα σαν 15χρονη παιδούλα που μόλις ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.  ;D :D

Ti εννοείς (η κόρη μου είναι στα 17... να την προσέχω περισσότερο?)

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου