Προς το περιεχόμενο

Ήχος μπάσου των Dead Soul Tribe??? ΠΩΣ???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρόνια τώρα έχω φάει κόλλημα με την συγκεκριμένη μπάντα... Ειδικά με τον ήχο του μπάσου σε κάθε άλμπουμ νοιώθω να ξαναερωτεύομαι από την αρχή το όργανο μου... Το θέμα είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα προσπαθώντας να πλησιάσω λίγο τον ήχο αυτό αποφάσισα να ακούσω κάποιες προτάσεις... Προτάσεις στα:

Πως μπορώ να τον πετύχω? Ποιο είναι το ενδεδειγμένο EQ? κλπ... Έχω παρατηρήσει πως τόσο aggresive το όργανο ακούγεται όταν παίζεις με πένα αλλά με πένα δεν ξέρω να παίζω αρκετά καλά διότι με κουράζει και διότι δεν μου αρέσει η αίσθηση... Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν εξαιρέσουμε τους Disturbed το μπάσο με πένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα... Ο Roland Ivenz (μπασίστας των DST) παίζει με δάχτυλα... Καμιά βοήθεια κανείς?

Ο εξοπλισμός μου είναι:

Ένα Marina Jazz Bass  std E tuned

Ένα J&D Precision Bass Drop C tuned (έχοντας μεταφέρει 1 εκατοστό τη γέφυρα πιο πίσω για να γίνεται σωστό set up σε αυτό το κούρδισμα)

Πεταλιέρα Boss GT10B

(ενισχυτή δεν γράφω γιατί μιλάω για DI out από την GT10B)

Εν αναμονή επίσης είναι το τρίτο μπάσο το οποίο θα φοράει πάνω MM μαγνήτη...

 

Ορίστε και ένα ενδεικτικό video από τους DST για να ακούσετε τι εννοώ...

Dead soul tribe - The gosamer strand

 

 

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια σαν ένας απλός καθαρός ήχος μπάσου ακούγεται. Ο μπασίστας τους παίζει με stingray λέει (στη σελίδα τους αυτό)

Ούτε μου ακούστηκε πενάτος ο ήχος. Αυτό που άκουσα μπορεί να βγει με δάχτυλα.

 

Τη μπάντα δεν έχω κάτσει να την ακούσω επισταμένα και το απέφευγα καιρό γιατί είχα πειστεί πως είναι κάτι σαν τους Soulfly, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά δεν ακούω τέτοια καθόλου πλέον. Οι Psychotic Waltz όμως μου ήταν πάντα συμπαθείς ;)

Νομίζω ήρθε η ώρα να τους ακούσω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Offtopic:

Το μόνο κοινό με τους Soulfly είναι ότι παίζει πολύ tribal ρυθμός και στους 2... Επίσης έχουν και οι 2 πολύ βαριές κιθάρες (με τους Soylfly να φλερτάρουν με το "σάπιες" κιθάρες)..

Ontopic:

Για να καταλάβεις τι ήχο εννοώ πρέπει να ακούσεις και άλλα τραγούδια... Το συγκεκριμένο είναι ναι μεν ενδεικτικό αλλά ο ήχος του μπάσου στα album συνολικά είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει... Τελείως στρογγυλεμένος εκεί που πρέπει, τελείως aggresive εκεί που πρέπει... Φλερτάρει με το OD πολλές φορές αλλά δεν ξέρω αν όντως χρησιμοποιεί πετάλια... Στα 2-3 footage που έχω δει δεν φαίνεται κάτι τέτοιο... Τι να πω... Έχω καταφέρει να πλησιάσω τον ήχο του με το P bass και στο eq να κόψω λίγο τα πρίμα και να τσιμπήσω ελάχιστα προς τα πάνω τα μεσαία σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ OD αλλά ενώ έμοιαζε πολύ στην χροιά δεν ήταν το ίδιο γλυκός... Ήταν πιο μεστός και οξύς ήχος...πιο άμεσος...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου