Miltos23 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2011 Καλημερα σε ολους! Το ερωτημα απευθηνεται στους κατοχους του εν λογου ενισχυτη Εχω τον εν λογω ενισχυτη εδω και κανα χρονο, τον εχω δουλεψει με καμπινες randall 4x12 (celestion - δεν ξερω ποια) randall 2x12 (celestion seventys) marshall 4x12 (δεν ξερω κατι παραπανω) marshall 1x12 (open back με celestion v30) και απορω, γιατι ειναι τοσο χαλια ο ενισχυτης? ειναι λες και ειναι κρυωμενος, λες και ξεχασαν να βαλουν μπροστα το "presence".. στον μαγαζι μου αρεσε (ειδικα διαμορφωμενος χωρος για δοκιμη ενισχυτων) και ομως ποτε δεν εβγαλα ηχο. Σημειωτεον το καθαρο του μου αρεσει παρα πολυ (υπαρχουν και καλυτερα βεβαια) αλλα οκ.. Αναρωτιεμαι στην randall δεν τον ακουσαν ποτε?? Οσοι τον εχετε/ειχατε/εχετε δοκιμασει τι αποψη εχετε γιαυτον? (Μιλαω παντα για μεταλ παιξιμο, στο ροκ ειναι αρκετα καλος - 1ο καναλι με λιγη παραμορφωση 5/10 δηλαδη) All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalmike Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2011 Να σου πω τη γνωμη μου απο ενα 20λεπτο που τον δοκιμασα με την 2η καμπινα που αναφερεις...με μια λεξη...ξεραιλα...μακραν τα χειροτερα καθαρα που εχω ακουσει απο λαμπατο και οσο για το distortion πολυ βαβουρα και καθολου διαυγεια. Για 'μενα ακομα και η κεφαλη του peavey valveking ειναι πολυ ανωτερη. http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Miltos23 Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2011 Επιτελους! να ενας που απαντησε... Ας αφησουμε στην ακρη τα καθαρα,διαφωνω αλλα οκ, μια πεταλιερα παιζει πολυ καλα. Αλλα για τα γκαζια ειναι ακριβως οπως το ειπες μηδεν διαυγεια... All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Επιτελους! να ενας που απαντησε... Ας αφησουμε στην ακρη τα καθαρα,διαφωνω αλλα οκ, μια πεταλιερα παιζει πολυ καλα. Αλλα για τα γκαζια ειναι ακριβως οπως το ειπες μηδεν διαυγεια... Toν έχω και συμφωνώ, το καθαρό του είναι Οκ αλλά το βρώμικο(red και green) είναι πολύ "μπουκωμένο". H καλύτερη λύση για εμένα είναι ένα πετάλι eq μπροστά από τον rh50 που έχω ρυθμίσει με ψηλά τις πρίμες, μέση τις mid και στο μηδέν σχεδόν τις μπάσσες. Αυτό του δίνει λίγο σαφήνεια και πιο marshall-style χροιά. Κατά τ'άλλα, εμένα είχε κι άλλο θέμα: ήταν πολύ hot biased από το εργοστάσιο. Αυτό χαλάει λίγο τον ήχο και φυσικά τις λυχνίες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Miltos23 Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο με το hot biased, πως το καταλαβες? Εννοω γνωριζεις απο αυτα? τον πηγες σε καποιον τεχνικο? 'η το καταλαβες συγκριτικα με αλλους ενισχυτες? Επισης μιας και τον είχες, το καθαρο του δεν ειναι αρκετα πριμο 'η ειναι ιδεα μου? εννοειται απευθειας καρφι η κιθαρα. All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο με το hot biased, πως το καταλαβες? Εννοω γνωριζεις απο αυτα? τον πηγες σε καποιον τεχνικο? 'η το καταλαβες συγκριτικα με αλλους ενισχυτες? Επισης μιας και τον είχες, το καθαρο του δεν ειναι αρκετα πριμο 'η ειναι ιδεα μου? εννοειται απευθειας καρφι η κιθαρα. Ναι, είναι πρίμο το καθαρό αλλά αυτό είναι οκ για εμένα. Το hot biased σημαίνει ότι έχει μεγάλη τάση πόλωσης στις τελικές με αποτέλεσμα να καίγονται πιο γρήγορα και να ακούγονται πιο "μπουκωμένες"(λέγεται κορεσμός το φαινόμενο). Ξέρω από ενισχυτές(όντας ηλεκτρονικός) και το ρύθμισα αλλά αν δε γνωρίζεις πως γίνεται με το πολύμετρο, καλύτερα να τον πας στην εταιρία(αν έχει κι εγγύηση ακόμη καλύτερα) ή σε μάστορα σχετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Eκτός από διαφορετικές καμπίνες, τον έχεις δοκιμάσει και με διαφορετικές κιθάρες / μαγνήτες; Ποιο είναι το υπόλοιπο set up; Tα V30 θα έπρεπε να λύνουν ως έναν βαθμό το πρόβλημα με το presence, αλλά αν βρεθεί εύκαιρο δοκίμασε και κανένα AlNiCo, που έχει αρκετά πρίμα και presence. Tα Celestion 70/80 είναι μάλλον από τα χειρότερα για τα γούστα μου. Και mid-scoop και thin και treble roll off μαζί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Miltos23 Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 7 Φεβρουαρίου 2011 Τον εχω δοκιμασει με 3 διαφορετικες κιθαρες με διαφορετικους μαγνητες, Seynour Duncan dimebucker, EMG 707 και Bare Knuckle crawler.. επισης εννοειται οτι δεν θα βαλω το χερι μου εκει μεσα! ;) All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 8 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 8 Φεβρουαρίου 2011 Τον εχω δοκιμασει με 3 διαφορετικες κιθαρες με διαφορετικους μαγνητες, Seynour Duncan dimebucker, EMG 707 και Bare Knuckle crawler.. επισης εννοειται οτι δεν θα βαλω το χερι μου εκει μεσα! ;) Eγώ του έβαλα χέρι!... Βασικά θέλει mod ο ενισχυτής για να ακουστεί καλά. Aυτό όμως είναι δύσκολο και μόνιμο... Η πιο εύκολη λύση για καλύτερο ήχο είναι να συνδέσεις 2 πετάλια eq, ένα στο fx loop κι ένα μεταξύ κιθάρας-ενισχυτή. Ετσι θα έχεις πολλούς ήχους για πειραματισμό, χωρίς να "πειράξεις" τον ενισχυτή. Το lead κανάλι βελτιώνεται πολύ με το eq κιθάρας-ενισχυτή. Δεν χρειάζεται κάτι πολύ fancy, κάτι τέτοιο π.χ. είναι μια χαρά: http://www.thomann.de/gr/harley_benton_eq100.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση