Προς το περιεχόμενο

Les Paul με 600 ευρώ.

koomis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Yannis37 :

εσύ που ΔΕΝ την είδες? κάνα λινκ παίζει? Ναι, όντως τις αποφεύγουν αφού με ΜΟΛΙΣ 700-1000 ευρώ παραπάνω μπορούν να πάρουν την στάνταρντ ( χλίδα..)

και ακολουθεί φωτό les paul special... ;D

που δεν την ειδα?.....που να δω, και τι να δώ? (η μηπως να μην δώ)

κανα λινκ παίζει?......με τι περιεχόμενο?

και............

απο σήμερα...... les paul special = les paul studio.

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μια epiphone Slash 2009 και τη συγκρινω σε ΟΛΑ μα σε ΟΛΑ ( ποιοτητα,ηχο,τιμη) με οποια Studio θελετε ....Α και να μην ξεχαστουμε  Long Tenon  ( ονειρο απατηλο για τις Gibson της σειρας )

423978360_tp.jpg.72d035661194ac36f4b856d59b1fd132.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με έχει μπερδέψει πολύ. Έγω που δεν έχω καμία εμπειρία  με les paul κιθάρες δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω από αυτά που ειπώθηκαν εδώ πέρα. Οι μισοί λένε το ένα και οι άλλοι μισοί το άλλο.

Εκει που τείνω περισσότερο είναι η epiphone. Δεν ξέρω ρε παιδια. Να πάρεις ένα όργανο στην κυριολεξία γυμνό? Έχει τόση διαφορά στον ήχο (εμένα πάντως πλαστικός ο ήχος την epi δεν μου φαίνεται καθόλου)? Αν αλλάξουν στο μέλλον οι μαγνήτες στην epi θα είναι συγκρίσιμος ο ήχος με gibson και ποιούς μαγνήτες θα προτείνατε? Θέλω να πω, την διαφορά στον ήχο την κάνουν οι μαγνήτες ή παίζουν και τα ξύλα ή κάτι άλλο (όχι γενικότερα - μην πέσουμε στα πολύ βαθιά :D- στις συγκεκριμένες κιθάρες εννοώ)?

...

τον ηχο σε μια κιθαρα πρωτα τον κανουν ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, οι μαγνητες, οι χορδες, η γεφυρα, το nut, τα ηλεκτρικα και μετααααα τα ξυλα

τον ηχο σε μια κιθαρα πρωτα τον κανουν ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, οι μαγνητες, οι χορδες, η γεφυρα, το nut, τα ηλεκτρικα και μετααααα τα ξυλα

ΤΟ ΞΕΡΩ!

Θέλω να πω, την διαφορά στον ήχο την κάνουν οι μαγνήτες ή παίζουν και τα ξύλα ή κάτι άλλο (όχι γενικότερα - μην πέσουμε στα πολύ βαθιά :D- στις συγκεκριμένες κιθάρες εννοώ)?

Γι αυτό ρωτάω πρώτα για μαγνήτες και μετά για τα υπόλοιπα. Και γι αυτό διευκρινίζω, στα πλαίσια της κουβέντας που κάνουμε, ότι αναφέρομαι στις δύο συγκεκεριμένες κιθάρες. Όπως καταλαβαίνεις και τις δύο κιθάρες ο ίδιος άνθρωπος θα τις παίζει!

...

Ολες η κιθαρες μπορουν να βγαλουν καλο η κακο ηχο αναλογα τα γουστα του καθενος... εγω απλα συκρινα 2 επι των 500 ευρω. Μια 100% κινα και μια 20% usa & 80% κινα με οτι αυτο μπορει να σημαινει...

Να πάρεις ένα όργανο στην κυριολεξία γυμνό?

Mην μπερδεύεσαι, δεν είναι ''γυμνό'' το όργανο. Απλά η limited που παρέθεσες στην αρχή, όπως και οι faded και vintage mahogany έχουν carved mahogany top και τέτοιο φινίρισμα ώστε να δίνει την αίσθηση του ''φυσικού''.

Ακολουθούν (σε αύξουσα τιμή) οι limited (50's και πλέον 60's) που έχουν maple top και μετά οι ''τυπικές'' studio (γενικά η les paul standard σειρά έχει ΑΑ κατηγορία maple top για να φαίνονται καλύτερα τα ''νερά'' στο ξύλο,ενώ η στούντιο έχει Α αλλά υπάρχει και η deluxe στούντιο με ΑΑ maple top http://www.proaudioreview.com/article/2444). Μετά πάμε στα traditional-standard μοντέλα, όπου μπαίνει το binding και το maple top είναι κατά 1/8 της ίντσας παχύτερο από αυτό των στούντιο. Δεν σταματούν οι διαφορές εκεί αλλά δε είναι του παρόντος.

Τώρα σχετικά με την αλλαγή μαγνητών-ηλεκτρικών κτλ κτλ είναι θέμα χιλιοειπωμένο, απλά θα πω ότι δεν είναι μόνο οι μαγνήτες που κάνουν ένα όργανο αλλά και το resonance,  ανταπόκριση στις αρμονικές, το playability κτλ που έχουν να κανουν με ολόκληρο το όργανο σαν ποιότητα κατασκευής. Για να μην γεμίσει το thread με τραγουδια από το youtube, πάρε την epi να τελειώνουμε...

Y.Γ. Αναφέρθηκαν και άλλες κιθάρες στο thread, για τις οποίες ΔΕΝ μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη γιατί ΔΕΝ έχω παίξει με αυτές. Δεν σημαίνει ότι η έρευνα αγοράς πρέπει να αναλωθεί σε epiphone-gibson

63987_1660654868585_1003585967_31840797_1338985_n.jpg

156986_1660655188593_1003585967_31840800_6904086_n.jpg

Ψάξε βρες καμμιά τέτοια στο Internet* η πάρε αυτή την Limited της Epiphone που είναι πολύ καλή κιθάρα, όπως και η Slash.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου