Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω Fuzz, Αλλά Ποιο?

WilliamSats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με το σπάνιο ΝΚΤ 275 Germanium chip.

Bρίσκομαι σε δίλλημα για το αν πρέπει να το ανεβάσω επειδή το έχω στις αγγελίες. Αν θεωρηθεί αθέμιτη διαφήμιση παρακαλώ να σβηστεί.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αθέμιτη διαφήμιση μπορεί να είναι, εάν δεν μας εξηγήσεις γιατί αφού το προτείνεις, το έχεις στις αγγελίες...

Από περιέργεια ρωτάω

Δεν μου αρέσουν οι Fuzz, έτσι απλά.

InfluenSir!

Με το σπάνιο ΝΚΤ 275 Germanium chip.

Μια μικρή διόρθωση... ούτε σπάνιο είναι, ούτε ένα, ούτε τσιπ, αλλά τρανζιστοράκια και συνήθως δύο ή τρία, εκτός κι αν έχεις treble booster που διαθέτουν όντως ένα (αλλά δεν είναι φαζ). To Ηartman αυτό έχει δυο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Πω πω!

Μου βγήκαν τα μάτια με τα "βίντεα" ;D

Λοιπόν απ'όσα είδα μέχρι τώρα (και ευχαριστώ για τον κόπο σας) (και πέραν των όσων έχω γράψει), ξεχώρισα το FullTone '69, Fire Red Fuzz και το OXFUZZ germanium.

Τα πετάλια του Jam πολύ θα ήθελα να τα ακούσω live (όπως και τα υπόλοιπα, αλλά περισσότερο του Jam) γιατί ξέρω ότι "Customάρει" βάση του τι θέλει ο καθένας και αυτό θα ήταν πολύτιμο για μένα. (σ.σ πρώτο στη σειρά θα το δουλεύω και εγώ).

Bloody μου, το budget θα εξαρτηθεί απ'τον ήχο και απ'τη χρονική στιγμή που θα γίνει η αγορά (όσα θα διαθέτω εκείνη τη στιγμή), μπορεί να διαθέσω και €50, αλλά γιατί όχι και €200 (λέμε τώρα).

Το υπόλοιπο σετάπ μου είναι:

Κιθάρες με low & mid output μαγνήτες και single coil ήχο (HS-2, HS-3, EMG SA) (και alder σώμα, με maple ταστιέρα, σσσσ, μη μας ακούσουν οι anti-woodηδες).

Οι ενισχυτές είναι λαμπάτοι πάντα, με τον ήχο μου να βγαίνει καλύτερα απο 6L6 και 2Χ12" καμπίνα ή σε Combo πάντα στο καθαρό τους.

Ως κύριο "εφφεδομηχάνημα" έχω την Tonelab SE και θα την έχω για πολύ καιρό ακόμα.

Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για το FuzzFace JH και το MXR M173 οτι έχουν τον ίδιο ήχο, δεν το ήξερα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Αθέμιτη διαφήμιση μπορεί να είναι, εάν δεν μας εξηγήσεις γιατί αφού το προτείνεις, το έχεις στις αγγελίες...

Από περιέργεια ρωτάω

Γιατί δεν του απάντησα εγκαίρως όταν μου το έστειλε σε PM, επειδή με πέταξε έξω και μετά έπρεπε να απαντήσω εδώ.

Anyway, Νέστορα το είδα και θα σου στείλω PM σε λίγο.

Μια μικρή διόρθωση... ούτε σπάνιο είναι, ούτε ένα, ούτε τσιπ, αλλά τρανζιστοράκια και συνήθως δύο ή τρία, εκτός κι αν έχεις treble booster που διαθέτουν όντως ένα (αλλά δεν είναι φαζ). To Ηartman αυτό έχει δυο.

Έχεις δίκηο, μπήκα τώρα στο σάιτ και το είδα.

InfluenSir!

Το γκρι MXR, όταν ενεργοποιήσεις το buffer friendly circuit, αν θυμάμαι καλά όταν το είχα δοκιμάσει - και μου άρεσε ιδιαίτερα - έχει ένα ωραίο "άνοιγμα" στα πρίμα του και αυξάνεται πολύ ελαφρά το gain του, με αποτέλεσμα να ακούγεται λίγο πιο "γεμάτο". Το 69 το είχα παλαιότερα και όπως όλα τα φαζ Ge, είναι αρκετά ιδιοσυγκρασιακό και χωρίς καλή ιστορία στο consistency. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορεί να πετύχεις ένα καλό, όμως μπορεί να πετύχεις και ένα ψιλομάπα, κάτι που είναι εκνευριστικό όταν έχεις δώσει πολλά χρήματα για να το βρεις στο Ebay μιας και δεν παράγεται πια - είναι περισσότερο συλλεκτικής αξίας. To Fire Red δεν με είχε ενθουσιάσει.

Oι μαγνήτες είναι ιδανικοί (γενικότερα όσο παλιότερου σχεδιασμού είναι ένα φαζ τόσο πιο πολύ τα πάει καλά με low προς medium output μαγνήτες, ειδικά single coils) αλλά οι ενεργοί από όσο ξέρω δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την περίπτωση αυτή λόγω του buffering που προσφέρουν. Οι καθαρές 6L6 μπορεί να μην θεωρούνται η default λύση για τα φαζ (όπως πχ. οι plexi σε κλειστή καμπίνα) αλλά άπειροι διάσημοι και άσημοι τη λατρεύουν, ανάμεσα (εννοείται στους άσημους ;D) κι εγώ.

Επίσης, το Cornish είναι πολύ πιο πάνω από το μπάτζετ σου (αναμονή τουλάχιστον 9 μήνες και 550 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά). Εδώ που τα λέμε δεν είναι καν ανάγκη να κάτσω να σκεφτώ σούπερ ντούπερ μπουτίκες από τα τέσσερα σημεία του κόσμου όταν ένα ωραίο MXR ή Ηartman είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα.  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Το γκρι MXR, όταν ενεργοποιήσεις το buffer friendly circuit, αν θυμάμαι καλά όταν το είχα δοκιμάσει - και μου άρεσε ιδιαίτερα - έχει ένα ωραίο "άνοιγμα" στα πρίμα του και αυξάνεται πολύ ελαφρά το gain του, με αποτέλεσμα να ακούγεται λίγο πιο "γεμάτο". Το 69 το είχα παλαιότερα και όπως όλα τα φαζ Ge, είναι αρκετά ιδιοσυγκρασιακό και χωρίς καλή ιστορία στο consistency. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορεί να πετύχεις ένα καλό, όμως μπορεί να πετύχεις και ένα ψιλομάπα, κάτι που είναι εκνευριστικό όταν έχεις δώσει πολλά χρήματα για να το βρεις στο Ebay μιας και δεν παράγεται πια - είναι περισσότερο συλλεκτικής αξίας.

Έχεις δίκιο σ'αυτό, αλλά το ίδιο λογικά ισχύει και για το MXR αφού το BC108 είναι ge, έτσι δεν είναι?

Εδώ που τα λέμε δεν είναι καν ανάγκη να κάτσω να σκεφτώ σούπερ ντούπερ μπουτίκες από τα τέσσερα σημεία του κόσμου όταν ένα ωραίο MXR ή Ηartman είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα.  :)

Και πάλι έχεις δίκιο, απλά το P-2, είναι το μοναδικό Fuzz που έχω ακούσει live και μετά μάζευα τη μασέλα μου απ'το πάτωμα (μην αρχίσετε πάλι για δάχτυλα και ποιος το έπαιζε ;D αυτό είναι άλλη ιστορία, το ξέρω.)

Μία μικρή παρατήρηση, σε όλα τα βίντεο που έχω δει και εδώ και στο Youtube, πρόσεξα οτι μερικές εταιρίες έχουν μπερδέψει το Fuzz με το Distortion ???

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου