Moderator harilatron Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τεντώσεις λίγο τα ελατήρια βιδώνοντας τις 2 βίδες που τα κρατάνε από την πίσω πλευρά. Ο σωστός τρόπος είναι αφού σφίξεις λίγο, να διορθώνεις το κούρδισμα (που εν τω μεταξύ θα έχει "ανέβει") και να ξανασφίγγεις. Τι εννοείς "έσφιξες τα ελατήρια όσο πήγαινε"? Το κούρδισμα είναι σωστό? Σχετικά με αυτό... Φίλε μου, να ρωτήσω το εξής: το χρησιμοποιείς γενικως το tremolo? Αν όχι, κανε τη γέφυρα σου fixed για να ησυχάσεις μια και καλη απο όλες αυτές τις χαζομαρες... Αν ναι, πήγαινε την κιθάρα σου σε έναν καλο τεχνικό να στην σεταρει στις χορδες που παίζεις και προς Θεού ΜΗΝ πειραζεις άλλο το truss rod!! η γνώμη μου είναι ότι το τρέμολο στις στρατ είναι εκεί για κάποιο λόγο. Αν κάποιος θέλει να το μπλοκάρει πρέπει να το κάνει επειδή ξέρει ότι θέλει την κιθάρα του ρυθμισμένη με αυτό τον τρόπο (για τον ήχο και το feel που προκύπτει) και όχι επειδή θέλει να "ησυχάσει μια και καλη απο όλες αυτές τις χαζομαρες"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris gti Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 Μαζί σου. Ομως κατ εμε, το fixαρισμα στο tremolo μόνο πλεονεκτήματα έχει (feel, tone, sustain etc) με πρόσθετο πλεονέκτημα την απαλλαγή απο τις "ατασθαλίες" του setup..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ztelioz Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2011 Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να τις βιδώσω άλλο, χώρο οι βίδες να μπουν μέσα έχουν, αλλά λόγω αντίστασης δεν πάνε άλλο (όχι λόγω ελλατηρίων, οι χορδές ήταν ξεκούρδιστες). Και πλέον όταν έβγαλα άκρη με το bridge, οι χορδές ήταν τόσο τεντωμένες που δεν γίνοταν άνετο παίξιμο. Οι χορδές παρέμεναν αρκετά ψηλά σε σχέση με την ταστιέρα, όταν χαμήλωνα τα saddles με το allen τρίζανε στο 12ο τάστο κλπ,. Τέλως πάντων, όσο ασχολούμαι βλέπω ότι τα κάνω χειρότερα, οπότε την αφήνω, ακόμα δεν την πήρα αλλά θα την πάω για γερό σετάρισμα.. Φίλε Chris θέλω να χρησιμοποιώ το tremolo, είναι η μόνη από τις κιθάρες μου που έχει οπότε.. Ευχαριστώ και πάλι σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα www.myspace.com/pogr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
makispoll Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Τέλως πάντων, όσο ασχολούμαι βλέπω ότι τα κάνω χειρότερα, οπότε την αφήνω, ακόμα δεν την πήρα αλλά θα την πάω για γερό σετάρισμα.. Φίλε Chris θέλω να χρησιμοποιώ το tremolo, είναι η μόνη από τις κιθάρες μου που έχει οπότε.. Ευχαριστώ και πάλι σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα Kαταρχην μεγεια την κιθαρα!!! ;D Πολυ βασικα πραματα πρεπει να κανεις και η κιθαρα θα παιζει αψογα. Αλλα απο τη στιγμη που δεν εχεις την αυτοπεποιθηση να το κανεις, ασ'το. Καλα κανεις και την πας σε "μαστορα"... Παντως στο μελλον πρεπει να μαθεις να τα κανεις μονος αυτα τα πραματα. Οπως πολυ σοφα εχει πει ο Σουπερφανκ "κανεις δεν μπορει να σεταρει την κιθαρα σου οσο καλα μπορεις εσυ"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Αν ξερεις αγγλικα εδω υπαρχει ενας πληρης οδηγος για το πως σεταρεται μια στρατ http://www.fender.com/support/articles/stratocaster-setup-guide ειναι τοσο ευκολο που ακομα και ενας μπαμπουινος που φοραει γαντια του μποξ μπορει να το κανει..... ;D αν δεν ξερεις αγγλικα,πηγαινε την σε εναν μαστορα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Μάλλον δεν πατάει καλά η γέφυρα πάνω στα 2 Busshings Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ztelioz Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Το ύψος της γέφυρας είναι πλέον μια χαρά. Μόνο που μετά από τόσο πείραγμα, τρίζει (ring) η ανοιχτή (μόνο ως ανοιχτή) B, E (drop D), ακούγεται από την γέφυρα (...). Πολύ ψηλό action, χαμηλώνω saddles και καπάκι τρίζει στο 12ο fret, ενώ στα ενδιάμεσα τάστα οι χορδές εξακολουθούν να είναι ψηλά, που σημαίνει μάλλον μη ευθυγραμμισένο μπράτσο από το στρίψε ξεστρίψε στο truss. Μπήκα στο support και εντελώς απλά σου λέει υψηλό action? clockwise το truss, χαμηλό?:ανάποδα το truss. Ήδη το έχω πειράξει πολύ και άκρη δεν έχω βγάλει, μην κλάψω στο τέλος την βέργα μόνο. www.myspace.com/pogr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2011 Μπήκα στο support και εντελώς απλά σου λέει υψηλό action? clockwise το truss, χαμηλό?:ανάποδα το truss. αστο δεν καταλαβαινεις μαλλον τι γραφει. γρηγορα στο μαστορα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση