Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω 250k No load tone pots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ότι λέει ο τίτλος...

Έχω ρωτήσει Καγμάκη, Νάκα, Ζοζέφ και το voodoo music.

Δεν έχει κανείς τους.

Θέλω 2X 250k no load tone pots και 1X 250k push/pull volume pot.

Υπάρχει κανείς Αθήνα - Πειραιά που να έχει;;;

Ευχαριστώ

...When i got the music i gotta place to go...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αμα μου εξηγησεισ τ ειναι t no load pot

μπορει να γνωριζω μαγαζι που πουλαει...

Μια μερα θα βρω κατι εξυπνο να γραψω εδω κατω...

Από το projectguitar.com:

"The No Load tone pot when on 10,removes the load of the pot and the cap.. Once you put your tone control on or around the "9" position, you now return to a normal working tone control... This is a cool mod because you not only gain more high end, but you also get a bit more rawness of tone and slightly more perceived output... The guitar circuit absolutely has no negative drawbacks to having this tone pot in place... On a Strat you can use these pots in both positions.."

είναι σαν να μην έχεις tone όταν είναι στο 10.

• Moderator

Κάποτε που χρειάστηκα ένα τέτοιο είχα ζητήσει "ποτενσιόμετρο από αυτά με το διακόπτη στο τέρμα" σε κατάστημα ηλεκτρονικών και κατάλαβαν και μου έδωσαν.

Δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό -αυτό που είχα βρει στο κατάστημα της γειτονιάς- αλλά τη δουλειά του την έκανε μια χαρά. 

εχω την εντυπωση πωσ εχουν τα μαγαζια με ηλεκτρονικα ειδη...(οχι ομωσ και pull push)

σε πειραζει να χρησιμοποιησεισ τετοια? εγω εχω τετοια σε μια strat ουσιαστικα κανου πληρη επαφη στο 10 δηλαδη προσπερνουν την μεταβλητη αντισταση και συνδεονται απ ευθειασ χωρισ να πεζει ρολο τ ποτ ,δεν ειχα ιδεα οτι λεγονταν ετσι...

Μια μερα θα βρω κατι εξυπνο να γραψω εδω κατω...

Είναι ίδια με αυτά που έχουμε στις κιθάρες μας;

Έχετε καμιά photo ή link να δω;

Κάνα Leroy Merlin θα έχει ή έχετε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί;

• Moderator

Βασικά, στη συνδεσμολογία του tone για να βγαίνει τελείως off το κύκλωμα, το ποτενσιόμετρο πρέπει να "ανοίγει" το κύκλωμα και όχι να βραχυκυκλώνει.

Αν θυμάμαι καλά, το συνδέεις όπως ένα κανονικό tone, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω ή ιδιαίτερο στη συνδεσμολογία. Κάνω λάθος;

Εχω μια strat στην οποια η συνδεση ειναι ωστε να λειτουργει ως master tone και ειχα βαλει ενα no load.

Πιστευω ευκολα θα βρεις σε μαγαζια που εχουν parts.

Συγκεκριμενα το δικο μου το ειχα παρει η απο τον Καγμακη στη Σολωνος, η απο τον Κουρμπη.

Αλλα πανε χρονια και δε θυμαμαι σιγουρα.

Αν εχεις υπομονη παντως, μπορω να σου δωσω το δικο μου γιατι εχω κανει παραγγελια για να κανω τη συνδεση std και δε νομιζω να το ξαναχρειαστω καπου.

Απλα στα συγκεκριμενα, της CTS, καπου μεταξυ του 9 και 10, οταν το γυρνας, κανει ενα κλικ, ωστε να καταλαβαινεις οτι τωρα ειναι no load. Δεν ειναι push-pull.

Επισης μπορεις να βρεις απειρα CTS απο γερμανικα ebay shops, που τα μεταφορικα ειναι συνηθως 3-5 ευρω για τετοια parts.

καπου υπαρχει στο νετ μοντα που κανεις ενα απλο λογαριθμικο ποτενσιομετρο σε no load . Θα στο βρισκα αλλα τωρα μπαινω απο κινητο.

Απο οτι ειχα δει η μετατροπη ειναι αρκετα ευκολη.

Τωρα αν περιμενεις να αγορασεις ποτενσιομετρα απο ελλαδα και ιδιαιτερα απο καγμακη που εχει ενα δεκαευρο τα απλα , τοτε παρε απο εξωτερικο και με τα μεταφορικα θα ρθει μια η αλλη.

Recording is God's way of tellin you that you suck

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου