Προς το περιεχόμενο

Ολοι έχουμε άποψη για το Apple iPad

chris gti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Administrator

Παρατηρώ πως το IPad απευθύνεται προς τα "θύματα του τρέντυ ανούσιου καταναλωτισμού"... εφόσον δεν αφορά κάποιον και επίσης παρατηρώ μια μήνη κατά της Apple. Κάτι που προσωπικά δεν με αφορά, αφού ΔΕΝ παρακολουθώ τι γράφουν τα διάφορα περιοδικά που απευθύνονται σε συγκεκριμένες πλατφόρμες και έχουν λόγο να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, ουτε έχω μετοχές στην Dell.

Παράλληλα έχω και εγώ προσωπικές ανάγκες που πιστεύω δεν αφορούν κανέναν αλλο και τις οποίες διαχειρίζομαι πάντα σε σχέση με την οικονομική μου... δυσχέρεια, συνήθως.

Αναρωτιέμαι ποιός είναι αυτός που θα μου υπαγορέψει να αγοράσω Fender ή Lag και όχι Gibson ή PRS... Ολες κιθάρες είναι αλλά απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Αν ήταν αλλιώς θα είχαμε μια κιθάρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Big brother.

Αν εσείς πιστεύετε πως αυτός που θα πάρει το I-Pad, είναι θύμα του τρέντυ ανούσιου καταναλωτισμού, που να δείτε τι έπρεπε να πιστεύω εγώ για όσους αγοράζουν πεταλάκια (που είχαν εξαφανιστεί και ανέκυψαν πάλι το... 2000! ) των 300 ευρώ, ακυρώνοντας την λαμπάτη προενίσχυση που έχουν χρυσοπληρώσει στον Marshall ή την εφτακοσιοστή "μοναδική" έκδοση της Fender Stratocaster που έχει ιδιαίτερο... nut ή μαγνήτη.

Δεχτείτε τη διαφορετικότητα!

Και επαναλαμβάνω: Φοβερό όμως είναι να κάθεσαι στον καναπέ (στο κρεββάτι ή στην τουαλέτα) και να βλέπεις youtube σε ανθρώπινες διαστάσεις (και όχι στο τηλέφωνο) ή να διαβάζεις ένα βιβλίο (και όχι στο τηλέφωνο αφού έχω πάψει να αγοράζω χαρτί) και να σερφάρεις στο ίντερνετ.  

Ναι το ζαχαρώνω γι αυτούς τους λόγους. Γνωρίζοντας τις "αδυναμίες" του (όπως η κλειστή πλατφόρμα) αφού είμαι πισάκιας (λόγω δυνατοτήτων) ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιώ I-Phone γιατί αντικατέστησε το laptop στις εξωτερικές μου δουλειές. Ας μη γελιόμαστε... όσο κι αν με ενοχλεί κάπως το λειτουργικό της, το hardware της Apple είναι πρώτης τάξης, ενώ στα 2 αυτά I-(phone και pad) ξεκίνησε ολόκληρη χιονοστιβάδα αντιγράφων.

Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν πείθουν.  Live and let live.  

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 229
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ζαχαρώνεις το ipad και όχι έναν από τους ανταγωνιστές που έχουν ξεπεράσει τις παιδικές αρρώστιες και τα κολλήματα της Apple... Για να μην πάω στα κινέζικα Android και εγείρω και πάλι τα αντικινέζικα αντανακλαστικά...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Administrator

Με τη λογική σου... "γιατί δεν πας στα κινέζικα αντίγραφα και κολλάς στη Fender;"

Live and let Live.

• Moderator

Νομιζεις οτι ειναι αστειο το παραπανω? Εγω σου λεω οτι ισχυει, με καθε σοβαροτητα.

....

Με μια ματια στον αριθμο παραπονων για τα τσεπακια των lacoste και αυτων για την ελλειψη usb στο iPad, φαινεται μαλλον οτι οι δευτεροι ειναι ποσοστικα πολυ περισσοτεροι απο τους πρωτους.

Το σημείο κλειδί εδώ είναι ότι όταν επιχειρείς, δεν χρειάζεται οι υπηρεσίες σου να ικανοποιούν το σύνολο του κοινού. Μερικές φορές είναι αρκετό να στοχεύσεις σε ένα τμήμα της αγοράς (και να κυριαρχήσεις σε αυτό) ακόμα κι αν υπάρχει ένα άλλο μέρος της αγοράς (εξειδικευμένοι, απαιτητικοί, διαφορετικοί κλπ) που σε απορρίπτουν από την αρχή.

Η απουσία USB δεν ήταν τυχαία ή επειδή κρίθηκε περιττό. Έχω την αίσθηση ότι είναι απο αυτές τις αηδίες της apple που δεν σε αφήνει να έχεις πρόσβαση στο file system και που διακινείς τα αρχεία σου μέσω itunes και που αγοράζεις αοπ το app store και το iTunes store κλπ κλπ κλπ

Όντως αηδίες τα παραπάνω... αλλά τα ζυγίζεις.... και αποφασίζεις αν το θέλεις. :)

Εγώ δεν το θέλω. Για μένα το deal breaker είναι ότι δεν έχει camera (ακόμα) και δεν μπορεί να τρέξει video call στο skype.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ζαχαρώνεις το ipad και όχι έναν από τους ανταγωνιστές που έχουν ξεπεράσει τις παιδικές αρρώστιες και τα κολλήματα της Apple... Για να μην πάω στα κινέζικα Android και εγείρω και πάλι τα αντικινέζικα αντανακλαστικά...

Μιάς και το iPad είναι και αυτό κινέζικό δεν έχει νόημα η σύγκριση... αν στις κιθάρες έχουν λίγο δρόμο ακόμα, στα ηλεκτρονικά οι κινέζοι έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει αρκετό κόσμο.

Με τη λογική σου... "γιατί δεν πας στα κινέζικα αντίγραφα και κολλάς στη Fender;"

Εγώ προσωπικά όταν βολευτώ πάω. Μάλιστα ψήνομαι για αγορά κινέζικου pad.

Αλλά μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άλλο οι κιθάρες, με πολλά από τα στάδιά τους να είναι ακόμη σε ανθρώπινη ποιότητα ελέγχου και άλλο τα ηλεκτρονικά που όλα έτσι κι αλλιώς ένα ρομποτάκι τα φτιάχνει, πολλές φορές και στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Αλλά και πάλι. Εγώ σου λέω, άστα κινέζικα.

Η Samsung δεν σου κάνει; Η Motorola; Η Toshiba;

Μιλάμε για εταιρείες που την Apple την έχουν για πρωινό...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Πολυ σωστος Boss.

Απλα υπαρχει διαφορα μεταξυ του "το συγκεκριμενο μειονεκτημα του προιντος δεν με ενδιαφερει προσωπικα" και του προσπαθω με το ζορι να πεισω τον αλλο οτι το μειονεκτημα (δεν) υπαρχει και (δεν) θα επρεπε να λαβει αναλογο ρολο στην αποφαση αγορας του προιοντος.

@ harilatron:

Τωρα μαλιστα, κατανοητοτατο & βασιμο αυτο που λες.

Αν κάποιος έχει οικονομικό πλεόνασμα για πέταμα ας πάρει και δέκα αν θέλει. Κι εγώ θα το αγόραζα. Είναι highly desirable, τι να κάνουμε.

Αν έχεις όμως "νορμάλ" πορτοφόλι, δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να χαλάς τα λεφτά σου εκεί. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή δεν σου φταίει το ipad.

Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οτι κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ιδιαίτερα καινοτόμο, ότι αλλάζει τους κανόνες και τις συνήθειές μας και ότι αν το αγοράσουμε θα καταλάβουμε γιατί το χρειαζόμαστε. Big f-ing deal.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Administrator
Αλλά και πάλι. Εγώ σου λέω, άστα κινέζικα.

Η Samsung δεν σου κάνει; Η Motorola; Η Toshiba;

Μιλάμε για εταιρείες που την Apple την έχουν για πρωινό...

Δεν έχω πρόβλημα με τις εταιρείες που αναφέρεις. Προφανώς εσύ έχεις με την Apple.

Απλα υπαρχει διαφορα μεταξυ του "το συγκεκριμενο μειονεκτημα του προιντος δεν με ενδιαφερει προσωπικα" και του προσπαθω με το ζορι να πεισω τον αλλο οτι το μειονεκτημα (δεν) υπαρχει και (δεν) θα επρεπε να λαβει αναλογο ρολο στην αποφαση αγορας του προιοντος.

Μα όλες οι αγορές μας είναι θέμα προσωπικών επιλογών και του τι είναι σημαντικό για τον καθένα.

Live and let Live.

Μα όλες οι αγορές μας είναι θέμα προσωπικών επιλογών και του τι είναι σημαντικό για τον καθένα.

Μα αυτο εγραψα εγω ;D

Το μη θεμιτο ειναι να προσπαθεις να επιβαλεις στον αλλο τις προσωπικες σου αναγκες ως καθολικες διαπιστωσεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου