The Genius Loci Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 έτσι νόμιζα πως γίνεται με τη συμπίεση.... :S Όχι, αυτό ισχύει για τις "ενεργές" συμπιέσεις (εκεί που το αρχείο είναι άμεσα αναγνώσιμο) όπως π.χ. τα mp3. Τα rar, zip, κλπ κάνουν όλα lossless συμπιέσεις. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hot_sauce Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 αχα....ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Καταλαβαίνω οτι οι απαιτήσεις του καθένα ποικίλλουν (εγώ έχω ελάχιστες και δεν έχω ασχοληθεί) αλλά 1Τerra external HD (γύρω στα 70€) δεν σου κάνει για backup; Και αν είναι για DVD backups, δεν είναι λογικότερο να πάρεις Bluray writer ; Απλώς λέω ...... Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Καταλαβαίνω οτι οι απαιτήσεις του καθένα ποικίλλουν (εγώ έχω ελάχιστες και δεν έχω ασχοληθεί) αλλά 1Τerra (γύρω στα 70€) δεν σου κάνει για backup; Και αν είναι για DVD backups, δεν είναι λογικότερο να πάρεις Bluray writer ; Απλώς λέω ...... Σωστά και τα δύο. Να σημειώσω επειδή αναφέρθηκε ότι πολλά γραμμένα CD/DVD ψοφάνε μετά από μερικά χρόνια (που απλώς κάθονται) λόγω προβλημάτων στην εγγραφή που δημιουργούν τα πολύ τσίπικα CD/DVD writers που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, και δη σε υψηλή ταχύτητα εγγραφής. Ειδικά παλιότερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Για του λόγου το αληθές, έχω CD γραμμένα με επαγγελματικό writer, σε ταχύτητα... 1Χ, πριν 15 χρόνια, και δεν έχουν καταλάβει Jesus, ενώ άλλα γραμμένα σε φτηνιάρικα writers PC τα έχουν παίξει σε 3-4 χρόνια. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ginargiros Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Και αν είναι για DVD backups, δεν είναι λογικότερο να πάρεις Bluray writer ; Απλώς λέω ...... Καλή ιδέα αλλά λίγο ακριβή ακόμα. Άσε που αν χρειαστεί να τα διαβάσεις από κάποιο άλλο σύστημα θα πρέπει να έχει Blu-Ray (που δε νομίζω να έχουν και πααααρα πολλοί) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hot_sauce Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 πολύ καλή ιδέα το bluray.... με πολύ λιγότερα cd θα τα χωρέσει όλα... και εντάξει...backup θα είναι....δεν θα τα κυκλοφορεί απο δω κι απο κει.... κι εγώ σε ταχύτητα 1χ γράφω, άντε 2χ, αλλά επειδή τα χει παίξει το dvd-r μου και σε μεγάλες ταχύτητες πετάει το δίσκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 RAR, DVD... πολύ κόπος. Αυτό τουλάχιστον το είδες; Μπας και... δουλέψουν δηλαδή ;D http://www.win-rar.com/index.php?id=24&kb_article_id=148 Γιατί δεν ξεκινάς με έναν εσωτερικό; Κάπου 40 ευρώ πάει, λιγότερος κόπος, άμεση πρόσβαση κλπ 500 Giga σε δισκάκια είναι θέμα. Και τα WAV δεν πολυσυμπιέζονται στο RAR, νομίζω δηλαδή. Αν επιμένεις, δες και τα double layer των 8.5 Giga. Θα είναι λίγο πιο ακριβά σε Cent/ MB, αλλά θα έχεις λιγότερα δισκάκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Ο manosx και ο TGL έχουν ένα point σχετικά με το backup, εντούτοις η ιδέα του LK είναι επίσης πολύ καλή. Οποιοσδήποτε εξωτερικός σκληρός που να παίρνει δύο δίσκους και να έχει δυνατότητα RAID 1 θα ήταν καλή λύση. Οι πιθανότητες να τα τινάξουν και οι δύο σκληροί ταυτόχρονα είναι σαφώς λίγες και μάλιστα αν ο δίσκος χρησιμοποιείται αραιά (μόνο μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα π.χ.) μιλάμε για σχεδόν full-proof κατάσταση. Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Κοίτα, το RAID 1 είναι αυτό που λέμε με άλλα λόγια. Αλλά γιατί να μπλέξει με ενδεχομένως ακριβές λύσεις; Τα πάντα είναι θέμα συμβιβασμού. Συμβιβάζεσαι με τη λογική ότι θα υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ πιθανότητα να χάσεις δουλειά κάποιων ημερών, κάνεις ένα incremental σε εξωτερικό, και κάθε βδομάδα αντιγράφεις σε έναν άλλο. Υπάρχουν φοβερές λύσεις σε εξωτερικά μηχανήματα, αλλά κοστίζουν αρκετά. Γιατί όχι, αν υπάρχει μαρούλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 OP Guru Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 μπορεί να είναι και δικό μου λάθος, αλλά δε κοιτάω, αυτή τι στιγμή να σώσω για να μη χάσω μερικές μέρες δουλειάς. Ο εξωτερικός κάνει backup κάθε μέρα. Κοιτάω να κάνω αρχειακή δουλειά για όλα τα project που δε δουλεύω πια (30+ projects... με πολλά WAV αρχεία). Μάνο: τα WAV αρχεία σε RAR κόβονται στο 50-55% περίπου... Σώζεις δηλαδή αρκετό χώρο (ειδικά να μιλάς για 0.5 ΤΒ...). Θα δω τις επιλογές μου, αλλά πάντως αν ένας σκληρός και τα DVD δε χαλάνε, καλά προφυλαγμένα, με το χρόνο, αυτό μου φτάνει... :) Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση