Προς το περιεχόμενο

Drum tabs guitar pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μελετήσω τα κομμάτια που παίζουμε με την μπάντα χρησιμοποιώ τις παρτιτούρες απο τα midi αρχεία του guitar pro.Δεν ξέρω όμως πόσο αξιόπιστες είναι,δεδομένου οτι αρκετές φορές ανγκάζομαι να παίξω διαφορετικά τον ρυθμο,δεδομένου οτι όταν παίζω με την μπάντα,δεν "κολλάει" ο ρυθμός της παρτιτούρας.Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε? ???

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε? ???

Μάλλον ο γυαλός... Βασικά όλα αυτά τα tabs τα χουνε γράψει με το αυτί συνήθως κιθαρίστες και δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ντράμς.

Αρχικά λοιπόν για το κάθε κομμάτι βρειτε μια καλή παρτιτούρα και μελετήστε όλοι την ίδια για να μην υπάρχουν διαφορές.

Επίσης σου προτείνω να κάνεις και κανα transcription μόνος σου αν έχεις το χρόνο βοηθάει πολύ.  ;)

Τα λάθη σε guitar pro παρτιτούρες γίνονται απ'αυτούς που τις γράφουν.

Έχω πετύχει και εγώ μερικά κομμάτια που έχουν τέτοιο θέμα και συνήθως αυτό ξεκινάει απ'το πρώτο μέτρο, αφού οι "γράφοντες" βάζουν το κενό του κομματιού (όπως είναι στο CD) στην αρχή, σαν παύση με αποτέλεσμα μετά να επικρατεί ένα μπάχαλο (τονισμοί σε άκυρα σημεία κλπ).

Καλό είναι όταν ψάχνεις ένα κομμάτι για GP να το κατεβάζεις σε διάφορες version, μέχρι να βρεις την πιο σωστή.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Αυτό που ακόυμε και γράφουμε στο πεντάγραμμο. Σαν μουσική ορθογραφία φαντάσου...

Εννοείς δηλ. να ακούω το κομμάτι απο το σιντι και να γράφω στο πεντάγραμμο μέτρο μέτρο το κομμάτι

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Επειδη εχει τυχει να τσεκαρω αρκετα κομματια απο εκει, στο 90% των περιπτωσεων ειναι ακυρα. Αυτο συμβαινει επειδη γραφονται απο κιθαριστες ή εν παση πριπτωσει απο "μη drummers".

Ελαχιστα εχω δει που να ειναι κοντα στο πνευμα του κομματιου.

Κανε transcription μονος σου. Θα σε βοηθησει πολυ περισσοτερο Εγω αυτο κανω.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

• 2 χρόνια αργότερα...

Kαλησπέρα παιδιά. Ψάχνω (αν υπάρχει) κανένα καλό πακέτο με guitar pro tabs ασκήσεων για drums. Κυρίως για το ταμπούρο με ενδιαφέρει αλλά δε με χαλάει και για όλο το σετ. Πιστεύω κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε πολύ στην προσπάθειά μου για μάθηση :) 'Εχετε υπόψην σας κάτι;

@ melodic drummer -Αν και δεν ασχολουμαι πλεον με παρτιτουρες κλπ.ΔΥΟ πραγματα θα πω:α) αλλοιως γραφουν οι κιθαριστες τα ρυθμικα μερη και αλλοιως ενας εμπειρος &καλος διαβαστης ντραμμερ.

β)ειναι ενα προβλημα που οσοι εχουν ασχοληθει με διαβασμα παρτιτουρας απο μαεστρους και μη ''εχουν ψιλουποφερει''!! :D

Καλυτερα να κανεις transcription αν χρειαζεται(?) η βαλε την φαντασια σου να δουλεψει και μην παιζεις οτι παιζει ο ντραμερ του cd. Πειραξε τον λιγο τον ρυθμο ,βαλε την σφραγιδα σου . ;)

Αν ειναι να παιζεις οτι ακριβως εγραψε ο αλλος  δεν εχει γουστο !!! :(

ΑΥΤΑ ειναι για αρχαριους εσυ δεν εισαι απ'οτι ξερω  ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου