Προς το περιεχόμενο

Η σπουδαιότητα του Μετρονόμου για το σύγχρονο drummer

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως οποιαδήποτε αμφιβολία και να είχαν οι drummer του forum περί της μουσικής υπόστασης τους, τώρα πρέπει να εφησυχάσθηκε, μετά από τόσο controversy στα drumιστικά thread.

Και μία εξυπνάδα: To click είναι σε 1/2, 1/4, 1/8, ... , 1/128 ?

Metronomos kalo gia metal?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 173
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και οι τωρινοι το ακουνε,απλα το παιζουν και ΤΕΛΕΙΑ και αυτο μονο καλο ειναι. ;)

Εξαλλου για να σοβαρευτουμε κι ολας σε ΚΑΜΜΙΑ απο τις ηχογραφησεις του ο Μπονζο δεν "τρεχει",βραχος ειναι....τωρα αν σε ενα κομματι που ειναι......18 λεπτα και εχει ....45 διαφορετικα μερη ....αλλαζει το τεμπο μη τρελλαθουμε κι ολας,ακου τα...κανονικα κομματια των Zeppelin & θα δεις οτι ειναι spot on ο μαγκας...(το ιδιο και οι ντραμμερ ολων των κλασσικων ροκ αλμπουμ)

Όχι SF, δεν κατάλαβες.

Πριν συνεχίσω, να ζητήσω από τους ρέμπελους  ;D του "έλα μωρέ ποιός μετρονόμος", να με αγνοήσουν.

Δεν ακολουθώ το μετρονόμο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε σημαίνει ότι τρέχω. Απλά σημαίνει ότι ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ.

Να εδώ είναι το Kashmir, πολύ σταθερό και στιβαρό κομμάτι:

zep.png?w=450&h=337

Εδώ είναι το... Enter Sandman, ο ΒΡΑΧΟΣ του Μέταλ

metallica.png?w=450&h=337

ΚΑι εδώ οι δικοί σου  ;D που προφανώς ξηγιούνται μετρονομιά

greenday.png?w=450&h=337

Το tempo είναι μεγάλο θέμα. Με λίγα λόγια έχει να κάνει με την... αρμονία, αλλά όχι αρμονία επειδή κούρδισα τα... τομ  ;D Αρμονία επειδή σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία θα "πρέπει"υπάρχουν αρμονικές συνηχήσεις, και στα... ανάμεσα τα πράγματα είναι... χαοτικά. Αν ταιριάξουμε τις συνηχήσεις, μπορεί το τέμπο να πηγαίνει σαν... ασανσέρ και να ακούγεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Τα λέω πολύ απλοποιημένα και είναι τεράστιο θέμα, οπότε δεν επεκτείνομαι περαιτέρω. Βάλτε να ακούσουμε κάνα Motown, και από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ότι τον φωτίσει ο Πανάγαθος.

manosx, γράψε ένα link για τα graphs. Παίζει και αυτό.

meanspeed_loneliness_speed_graph_stairway_to_heaven.jpg

Βρε παιδιά, όλα σωστά είναι, όπως γουστάρει ο καθένας ή μπορεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Θα του βάλει ο δάσκαλος κάτω από την βάση?

OFFTOPIC EDIT: από αυτό το site: http://bp60.com/

Να τα κάνω λιανά;

Θα τα κάνω λιανά  ;D  ;D

Λοιπόν, έρχεται ένα γκρουπ και λέει "θέλουμε να γράψουμε".

Τους βάζεις στο δωμάτιο και παίζουν live.

Αν αυτό που άκουσες ήταν ΤΖΕΤ, ΓΑΜΩ, και σου πήρε τα αυτιά, τους μαντρώνεις και τους βάζεις να γράψουνε μαζί.

Στις υπόλοιπες 99% των περιπτώσεων, ρωτάς "με το μετρονόμο πως τα πάτε;", και έχεις και στην καβάτζα το τηλέφωνο κανενός sessionά drummer  ;)  ;D  ;)

Λοιπόν, έρχεται ένα γκρουπ και λέει "θέλουμε να γράψουμε".

Τους βάζεις στο δωμάτιο και παίζουν live.

Αν αυτό που άκουσες ήταν ΤΖΕΤ, γ***, και σου πήρε τα αυτιά, τους μαντρώνεις και τους βάζεις να γράψουνε μαζί.

Στις υπόλοιπες 99% των περιπτώσεων, ρωτάς "με το μετρονόμο πως τα πάτε;", και έχεις και στην καβάτζα το τηλέφωνο κανενός sessionά drummer     

εδω θα συμφωνησω...

αλλοιως αν δεν κανεις ενα απο τα δυο παραπανω σε τρωει το....ποντικι..... ;D (του editing..... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

;D

Ο Σωλήνας ο Καρπιαίος

Μου έχει γίνει με καμπούρα

Για να φτιάχνω, να μαζεύω

Το μ***κα τα ταμπούρα

;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Κάθησα και το διάβασα όλο το θέμα  8)

Εντάξει, ο μετρονόμος είναι απαραίτητο εργαλείο σε όλους. Σε ηχογράφηση ειδικά.

Θυμάμαι προς μεγάλη μου θετική έκπληξη, την έκφραση που πήρε ο ηχολήπτης/παραγωγός των άλμπουμ που έχω γράψει, με το αποτέλεσμα του γραψίματος  με μετρονόμο είτε αυτός επί 6 λεπτά είναι στο 100 είτε αυτός αλλάζει 20 φορές στο ίδιο κομμάτι.

Αυτό όμως εξηγείται απ' τις ώρες που έφαγα παρέα με το TD-3 (και με τον τύπο που φωνάζει - Βαγγέλη όντως έχει τρελή πλάκα  ;D ;D). Και ΦΥΣΙΚΑ, συνεχίζω να μελετώ με μετρονόμο διότι η συνήθεια είναι προτιμότερη απ' την προσωρινή μνήμη.

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Οι καιροί έχουν αλλάξει, είμαστε πια ρομπότ, και η παραμικρή απόκλιση από το τέμπο θεωρείται ΛΑΘΟΣ.

Τα ξαναλέω για να φανεί.

Είναι θέμα ανταγωνισμού, όπως και η στάθμη των CD. Ο ακροατής πλέον περιμένει έναν ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ και ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ με το ατομικό ρολόι δίσκο, χωρίς περιθώριο έκφρασης.

Μιλάμε για ρυθμική μουσική έτσι;

Αυτο ειναι μια αποψη..Σεβαστη..θεωρεις ομως μια ορχηστρα που παιζει σαν ατομικο ρολοι οτι μπορει να μην εκφραζεται ετσι?

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι..μην τα ισοπεδωνεις ολα φιλε.Καποιοι απο εμας ισως βρισκουμε και ομορφια και σε αυτα τα παιξιματα..Ακομα και αν καταδικαζεις την Britney..ειναι μαγκια και καταξιωση να παιξεις τοσο καλα πανω στο δισκο της..Διαφωνω λοιπον..οτι ο Bonham κανει τεχνη..και ο χ gospel drummer που παιζει με την Britney φτιαχνει ποπ κορν. Μαγκια ειναι για μενα..να εχεις το μετρονομο στο τσεπακι σου...και αχρειαστος να ειναι. Οχι.οσα δεν φτανει η αλεπου

Παιδια λυπαμαι αν προκαλεσα αναταραχη..

Εγω..να βοηθησα ηθελα .

Αυτο που ηθελα να πω βλεποντας ολα αυτες τι γραφικες παραστασεις..

Δεν ξερω αν ο Bonham εγραφε η οχι με το μετρονομο..και βασικα  δεν με νοιαζει.

Με νοιαζει οτι οταν ακουω Led Zappelin..ακουω ..τη γη.

Δυστηχως ομως...John Bohnam ..λιγοι ..και εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους.

Αποψεις ακουστηκαν πολλες.

Προτασεις ομως ?

Εγω εχω να πω το εξης... Το θεμα αρχικα ανεφεροταν στην χρηση του μετρονομου σαν εργαλειο εξασκησης π θα μας βοηθησει να βελτιωθουμε.... Δεν αναφεροταν ουτε στο πως θα ηχογραφειται ενα κομματι ουτε στο πως ηχογραφουσε ο John Bohnam... Εχετε παρει το θεμα κ το εχετε παει παντου... απο τους παλιους μεγαλους μουσικους μεχρι τις γιορτες κ τα πανηγυρια κ τους αφρικανικους χορους κ δν ξερω εγω τι.... Κ αυτο το βλεπω να γινεται συχνα... Το θεμα δεν ειναι τι κανει ο John Bohnam κ ο καθε John Bohnam... Το θεμα ειναι τι θα κανουμε εμεις π δεν ειμαστε John Bohnam... Μην κολλατε ολοι στο πως κ τι κανουν οι μεγαλοι π κ αυτοι για να φτασουν να παιζουν ετσι πιστευω λιωσαν μ ενα μετρονομο μερα νυχτα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου