Προς το περιεχόμενο

Social Network

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ωραία ταινία, αλλά όχι για 8.2 στο imdb ούτε για τόση κοινωνική ανάλυση. Μια υπόθεση βασισμένη σε πραγματική ιστορία που περιγράφει μια εκδοχή κάποιων γεγονότων ανήκει kate me στις ευχάριστες ταινίες που δεν σου φάγαν το χρόνο (κυρίως λόγω εξυπνων διαλόγων, ροής, βάσης στην πραγματικότητα και συγχρονισμού με το κοινωνικό φαινόμενο του fb), αλλά δεν σου κόβουν και την όρεξη για υπερβουτυρωμένο ποπ-κορν. Οι δυο μου δραχμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ξαναδιάβασε το πρώτο μου ποστ. Δεν μιλάμε για την ταινία ακριβώς.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Αν αναφέρεσαι σε αυτό,

Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό, καθώς όντως εσύ δεν είπες ότι δε δαιμονοποιείται.

Αναφέρομαι στον υπανιγμό πίσω από κάποιες τοποθετήσεις στο thread, ο οποίος (υπαινιγμός) μου είναι γνωστός και προ του thread.

Δράττομαι όμως της ευκαιρίας και επανέρχομαι για να τονίσω ότι : η επιχειρηματικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει απλώς να μη δαιμονοποιείται, αλλά αν είναι να εκδηλωθεί πρέπει να ενθαρρύνεται. Υπάρχει σαν διάθεση μέσα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αρκεί να μιλήσεις με έναν υπάλληλο περίπου 25-28 ετών στις μέρες μας, για να διαπιστώσεις ότι έχει γίνει μία προσπάθεια βίαιου ξεριζώματος από μέσα του.

Σου λέει π.χ. "άστα, πολύ πίεση στη δουλειά, μας έχουν ξεσκίσει, και όλα αυτά για το τίποτε" και τον ρωτάς "μα, γιατί δε κάνεις κάτι μόνος σου" και σε κοιτάει λες και μίλησες σε στρείδι και του ζήτησες να παίξει βιολί (κλεμένη αλλά καλή ατάκα).

Αυτό, δεν είναι φυσιολογικό, σε τελευταία ανάλυση ο άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι γίνεται από εκ/ρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, υποχρεώσεις συνήθως δεν έχει, οπότε τι στην ευχή;

Συμπεραίνω λοιπόν, ότι ο μηχανισμός δαιμονοποίησης όχι απλώς υπάρχει, αλλά μάλιστα είναι σε πλήρη ισχύ. Άλλωστε οι μπηχτές προς τους αμερικάνους, τι άλλο εκφράζουν σε αυτό το thread; Το μίσος για τα μπλούζ; (χαχαχαχαχαχαχαχα)

Δε σου αρέσει; Φύγε έξω. Και μετά γύρνα να βοηθήσεις να φτιάξουν τα πράγματα. Εδώ το κάνανε 50 χρόνια πριν (για σπουδές, όχι για βιοποριστικούς λόγους παρακαλώ), τώρα γιατί κωλάμε τέλος πάντων; Μας εμποδίζει το Ελληνικό κράτος, το Ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνουμε κάτι;  :(

Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία... Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση. Τρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ. Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Mea Culpa

Ξαναδιάβασε το πρώτο μου ποστ. Δεν μιλάμε για την ταινία ακριβώς.

το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσω :)

Γελάω και με κάτι άλλο όμως: λένε κάποιοι ότι το ποσοστό γραμματιζούμενων στις ΗΠΑ είναι απελπιστικά μικρό, ενώ παράλληλα λένε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι γουστάρουν στον πλανήτη... μα καλά ρε 'σεις... δε βλέπετε τη φρικιαστική αντίφαση σε αυτό που γράφετε; Προσπαθείτε να πείσετε ότι οι άνθρωποι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους έλληνες (χαχαχχαχα) και ταυτόχρονα παραδέχεστε ότι ένα μάτσο αγράμματοι μας έχουν βάλει τα δύο  πόδια σε ένα παπούτσι;...

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).

Κανείς δεν είπε ότι οι Αμερικάνοι είναι αμόρφωτοι, απλά δεν είναι και τόσο μορφωμένοι όσο παρουσιάζεται μερικές φορές.

Κανείς δεν είπε ότι οι αγράμματοι "ελέγχουν" οτιδήποτε γιατι πρώτον, δεν βλέπω κανένα average joe στο Καπιτώλιο και δεύτερο, όρισε την λέξη έλεγχος.

Κανείς, σώφρων, δεν είπε ότι οι Αμερικάνοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους Έλληνες, απλά δεν ζούνε και σε κανένα κήπο τη Εδέμ.

Κανείς δεν υποστήριξε, σε αυτήν την συζήτηση τουλάχιστον, ότι οι Αμερικάνοι μας έχουν βάλει τα δύο  πόδια σε ένα παπούτσι.

Τώρα για την επιχειρηματικότητα και το κατά πόσο έχει δαιμονοποιηθεί, στα πανεπιστήμια δεν έχει δαιμονοποιηθεί εκτός αν κάνει κανείς παρέα με τους γνωστούς κύκλους.

Στην κοινωνία έχει δαιμονοποιηθεί είτε λόγω της άποψης οτι για να ανέλθεις στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων (αφού εδώ προφανώς οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί), είτε μέσω των γνωστών ιδεολογημάτων και καρικατούρων.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

το έχω διαβάσει όλο το θέμα, απλά είπα να τοποθετηθώ απλά επί της ταινίας (μιας και την έχω δει), αφου και για τα πανεπιστήμια και την "ποινικοποίηση" του κέρδους έχουμε συζητήσει πρόσφατα και δεν έχω κάτι να προσθέσω :)

Ok then! :D

Και καλά κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα ξέφυγε και γύρισε σε επαναλαμβανόμενα γνώριμα μοτίβα στα οποία καταφεύγει ο καθένας (ίσως για να μην εξετάσει αυτά που πραγματικά έχουν σημασία όπως θα έλεγε και ένας ψυχολόγος).

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο (ειδικά όταν εξυπηρετεί τα επιχειρήματά μας).

Το άβατάρ σου καταγγέλω ότι είναι όντως άσπρο-μαύρο.

Επί της ουσίας: και βέβαια αυτά ειπώθηκαν, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κρίνεις ότι πρέπει να μαζευτούν πίσω. Ο "κήπος της Εδέμ" είναι φανταστική τοποθεσία (δηλ. μη-υπαρκτή), το αίσχος στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ-πολύ πραγματικό, όπως ξέρεις. Δε συγκρίνουμε λοιπόν αυτό που υπάρχει με αυτό που δεν υπάρχει, συγκρίνουμε δύο υπαρκτές πραγματικότητες και κάποιοι αποτυγχάνουν να παραδεκτούν ότι η μία είναι πολύ προτιμότερη από την άλλη, παραδοχή που θα οδηγούσε αυτόματα στην ανάγκη εξαγωγής συμπερασμάτων που μάλλον αποφεύγουν.

Επίσης, μπορεί να μη χρησιμοποιήθηκε η φράση "τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι" αλλά χρησιμοποιήθηκε η φράση "Αυτά φίλε μου προσπαθούν -και πετυχαίνουν- να εφαρμόσουν και εδώ και παντού". Το ότι αποφεύγω να κάνω quote τις ακριβείς φράσεις, δεν οφείλεται στο ότι δεν προσέχω τι διαβάζω, αλλά στην υπερ-ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι για το ενδεχόμενο προσωπικών επιθέσεων.

Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις "Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?" και "Ξέρεις -που ξέρεις σίγουρα- ποιοι ήταν πρόεδροί τους τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε?

", τα οποία είναι απλώς διαφορετικές διατυπώσεις από τις δικές μου (στις οποίες αυταπατάσαι ότι απάντησες).

Κάτι ακόμη:

Στην κοινωνία έχει δαιμονοποιηθεί είτε λόγω της άποψης οτι για να ανέλθεις στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων (αφού εδώ προφανώς οτιδήποτε άλλο δεν αρκεί), είτε μέσω των γνωστών ιδεολογημάτων και καρικατούρων.

Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.

Mea Culpa

• Guru

Ray: Ο πατέρας μου μετά την Αγγλία το 63-67 γύρισε Ελλάδα... Τα ξέρω από μέσα και απ'έξω τα των πανεπιστημίων κλπ... Δυστυχώς... :(

Νικόλα μου, πλάκα κάνεις; Κατ' αρχήν, όταν πλέον φτάνεις να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση εδώ, έχεις συνήθως μεγαλώσει αρκετά και έχεις δημιουργήσει υποχρεώσεις. Βέβαια, άμα τύχει να είσαι μικρός και να διαβάζεις noiz, κάποιοι στριμμένοι στα λέγανε, αλλά σιγά μην έδινες και σημασία...

Σήμερα δεν δέχομαι καμμία δικαιολογία για το "δεν το ήξερα". Πριν 10-15 χρόνια και πίσω, οκ... Αλλά σήμερα; Γιατί; Το νοιζ δε φτάνει; Είναι το μοναδικό; Δεν ξέρουν τα Ελληνάκια Αγγλικά να μπουν σε όποιοδήποτε φόρουμ Αγγλόφωνο να ξεστραβοθούν; κλπ...

Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν έχεις επίγνωση των δυσκολιών που δημιουργεί η ελλειματική μόρφωση στη δυνατότητα ενός ανθρώπου να είναι ανταγωνιστικός, καθότι μάλλον εσύ δέχτηκες καλή μόρφωση.
Εδώ μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς η οικογένιά μου ήταν μία νοικοκοιρά και ένας δημόσιος υπάλληλος (τέλειος, φανταστικός, σε πανεπιστήμιο, γιατρός, κλπ, αλλά και πάλι καμία σχέση με επιχειρηματικότητα...). Μπορώ να πω ότι ότι ξέρω, αν ξέρω κάτι, δεν τα έμαθα ούτε απ'το σχολείο, αλλά ούτε απ΄την οικογένια.

Τρίτον, μάλλον δεν έχεις επίγνωση των ασύλληπτων δυσκολιών που δημιουργεί το ελληνικό κράτος στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες είναι τόσες και τόσο περίπλοκες που είμαστε η τελευταία χώρα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - για ντόπιες βέβαια, άστα καλύτερα. Ακόμη και στους λίγους που θέλουν να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες, η άθλια φήμη της χώρας στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια, με αλλαγές προς το χειρότερο των όρων πληρωμής στις παραγγελίες, φόρους εξοντωτικούς κλπ.
Μάλλον έχω γνώση (αφού αν θυμάσαι κάνω διάφορα πράγματα εδώ στο Ελλάντα), αλλά καταλαβαίνω τι λές. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά ανεξάρτητα με τις αντιξοότητες του περιβάλον χώρου του (φυσικά, μιλάω για γενικά δεδομένα και τέλος πάντων, μην ακούσω αν θα έλεγα τα ίδια να ήμουν γεννημένος στην... Αφρική κάπου... οκ; Μιλάμε για Ευρωπαϊκή χώρα, κάπως...)  ;D

Άστα μη το ψάχνεις, δεν ευτύχησε ο προβληματισμός σου αυτή τη φορά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Διαφωνώ γιατί κι εγώ ζω εδώ.

Και τέλος πάντων ο προβληματισμός μου είναι απλός: Στις 8 σελίδες μόνο γκρίνια και αντίθεση στη γκρίνια βλέπω. Το άτομο ΔΕΝ υπάρχει πουθενά; ;)

...συγκρίνουμε δύο υπαρκτές πραγματικότητες και κάποιοι αποτυγχάνουν να παραδεκτούν ότι η μία είναι πολύ προτιμότερη από την άλλη, παραδοχή που θα οδηγούσε αυτόματα στην ανάγκη εξαγωγής συμπερασμάτων που μάλλον αποφεύγουν.

Εκεί δεν θα διαφωνήσω

Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις "Ξέρεις πόσοι είναι αναλφάβητοι στις USA?"

Προσωπικά, αυτό το εκλαμβάνω όπως είπα πρίν ως "απλά δεν είναι και τόσο μορφωμένοι όσο παρουσιάζεται μερικές φορές"

Και που τη μάθανε στη "κοινωνία" αυτή την άποψη αγαπητέ octapus; Τι σημαίνει αυτό το "προφανώς"; Εγώ λέω ότι όσοι πέρασαν από ελληνικό πανεπιστήμιο, την έμαθαν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο (ναι, έτσι χύμα στο λέω). Μερικοί την αποβάλλουν κατόπιν, επειδή έχουν κάποιες επαφές με το εξωτερικό, πήγαν για κάποιο μεταπτυχιακό κλπ, αλλά σημαντικότατο ποσοστό τη διατηρεί στο ακέραιο.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς μάλλον) δεν πέρασε όλη η κοινωνία από το ελληνικό πανεπιστήμιο άρα το έμαθαν από κάπου αλλού. Είπαμε, υπάρχουν και οι θεωρητικές, ουτοπιστικές αρλούμπες. Στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ δαιμονοποιείται ολοκληρωτικά και συστηματικά η επιχειρηματικότητα, απλά αγνοείται πλήρως ως μη υπαρκτή μεταβλητή στην διαδικασία της ανώτερης μόρφωσης (κάτι ίσως χειρότερο).

Το "προφανώς" ήταν ειρωνικό προφανώς  :P

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ δαιμονοποιείται ολοκληρωτικά και συστηματικά η επιχειρηματικότητα, απλά αγνοείται πλήρως ως μη υπαρκτή μεταβλητή στην διαδικασία της ανώτερης μόρφωσης (κάτι ίσως χειρότερο).

Α, μάλιστα, τώρα συννενοηθήκαμε.

:)

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου