vagelism Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Συμβαινει παρα πολυ συχνα και σε ολους τους drummer : -Ενοχλω οταν μελεταω,κατι πρεπει να γινει.πως ηχομονωνουμε ? -με ρουμ ιν α ρουμ -ποσο κοστιζει ? -τοσο -ΤΙ ????????? -Μου ειπαν ομως οτι μπορω και με αυγουλιερα... -ΛΑΘΟΣ -Με σκετο ρικοφον γινεται? -ΟΥΤΕ -Αν το κανω μονος μου? -Θα παιδευτεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ θα ξοδεψεις παλι πολλα χρηματα και το αποτελεσμα θα ειναι αβεβαιο Ρε παιδια η ηχομονωση ειναι μια ολοκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ εχει κανονες τεχνες και μεθοδους. Η σωστη ηχομονωση θελει σωστη μελετη και σωστη κατασκευη γιατι δεν ειναι και οτι πιο απλο. Φιλε christo με την ερωτηση σου "Να βαλω ρικοφον αντι για πετροβαμβακα" δειχνεις οτι δεν εχεις ιδεα. Δεν ειναι κακο, αλλα μην περιμενεις οτι υπαρχει λυση με "λογικο κόστος". Το ειπε κ ο vaggelism. Εσκασε εξι χιλιαρικα (πριν καμια δεκαρια χρονια - αυτο δεν το ειπε γιατι κρυβει χρονια ;)) και με τρελη προσωπικη δουλεια. Για να μονωσεις ρεαλιστικα ενα χωρο που θα παιζεις τυμπανα θελεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ room in a room (δωματιο κενο μονωση δωματιο). Το να λεμε με μια σχετικη αφελεια "πηγαινε σε μια μαντρα υλικων να σου πουνε " ειναι λιγο ανευθυνη σταση σαν να λεμε "πηγαινε στο φαρμακοποιο να σου γραψει φαρμακα" ή "στο μπετατζη να σου πει πως θα χτισεις το σπιτι σου" Δεν ειναι ετσι. Υπαρχουν πολλα ζητηματα τοσο μελετης οσο και κατασκευαστικα που ενας "εκτος του κατασκευαστικου χωρου" δεν μπορει να αντιμετωπισει. Χρειαζεται μονωση ολων των ανοιγματων (πορτες παραθυρα), καποιος υποτυπωδης εξαερισμος, καποια ηλεκτρικη εγκατασταση, γυψοσανιδες, τα υλικα της μονωσης ειναι τιγκα καρκινογονα, ολα αυτα δεν ειναι απλα πραγματα. Το κοστος ειναι πολυ υψηλο και κατα τη γνωμη μου για το μεσο ερασιτεχνη απαγορευτικο. Εννοω εχεις ενα χομπυ ΟΚ, εχεις και ενα σετ που κανει 3000 (το βαζω large) το να δωσεις 6 7 8 10 χιλιαδες για ενα χωρο μελετης το θεωρω λιγο υπερβολικο. Αν βεβαια διαθετεις τα χρηματα θα ειναι super. Συμπερασμα : Γινε κιθαριστας. Παιζεις οτι ωρα θελεις, με το σωβρακο, και εχεις χιλιαδες προγραμματα να σου παιζουν backing tracks κ εσυ να σολαρεις κ να αποθεωνεσαι... +1 . Tι κιθαρες και μα....ς....Εγω στην επομενη ζωη μου μαθαινω φυσαρμονικα..Ουτε Κουβαλημα ουτε τιποτα Την βαζεις στη τσεπη και φευγεις.. Και σολιστικο οργανο βεβαιωσ βεβαιως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
-christos- Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 άμα είχα τα λεφτά δεν θα σηζητούσαμε. θα τα έδινα και θα μου το φιάχνανε. το πρόβλημα είναι, οτι τώρα που ΔΕΝ τα έχω, κάτι πρέπει να κάνω για να ενοχλώ όσο λιγότερο γίνετε τους γείτονες. αν γίνετε και καθόλου ακόμα καλύτερα. αλλά επειδή για το καθόλου δεν έχω τα χρήματα ψάχνω την πιο προσιτή και αξιόπιστη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hwept Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Φιλε Χριστο αυτο που ψαχνεις δεν υπαρχει. Αν υπηρχε θα το εκαναν ολοι. Μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν. Ειδικα για το "καθολου" απλα ξεχασε το. Ψαξε αλλη λυση (ηλεκτρονικα τυμπανα, μελετη αλλου κλπ) Δυστυχως η ευτυχως ετσι ειναι. Καθε πραγμα εχει ενα κοστος το οποιο δεν μπορει να πεσει κατω απο καποιο οριο (και στην περιπτωση μας αυτο το οριο ειναι αρκετα υψηλο). Πρεπει να καταλαβεις οτι οσο απομακρυνεσαι απο το κοστος αυτο, τοσο απομακρυνεσαι και απο το επιθυμητο αποτελεσμα. Εχε υποψιν οτι μπορει να ξοδεψεις αρκετα χρηματα και παλι να μην πετυχεις κατι που να σε ικανοποιει. Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
-christos- Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 με τίποτα ε; τουλάχιστον γίνετε να ακούγομαι μόνο μέχρι το ισόγειο και όχι στον πρωτο όροφο ή σε όλη τη γειτονιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hwept Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Κοιτα ειναι η φυση του θορυβου των τυμπανων τετοια, που χρειαζεσαι απο-μονωση (κενο + μονωτικα) μεταξυ της πηγης και του μεσου που διαδιδσται ο θορυβος (σπιτι). Στην περιπτωση σου νομιζω δεν μπορεις να κανεις κ πολλα. Ειδικα Αν δεν αλλαξεις πορτα κ παραθυρο, οτι και να γινει κατα τα αλλα δεν σε σωζει. Ειπαμε ή τα χωνεις ή σκεφτεσαι κατι αλλο....Οταν λεω αλλο εννοω οχι μονωση. Παρε ηλεκτρονικα ειναι η πιο ρεαλιστικη λυση για αθορυβη μελετη. Ξεμπερδευεις απο υπογεια υγρασιες φασαριες γειτονες αστυνομιες κλπ Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
-christos- Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 αν όμως αλλάξω πόρτα και παράθυρο; θα καταφέρω κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ippex Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ παίζω σε ένα δωματιάκι που έχω στην ταράτσα. Είχα περάσει απ όλες αυτές τις σκέψεις και μετά απο συζήτηση με άλλους μουσικούς, ειδικούς στις μονώσεις και του πορτοφολιού μου αποφάσισα πως δεν θα κάνω τίποτα και θα παίζω μόνο λογικές ώρες. Σε κάποια φάση έπρεπε να αλλάξω πορτοπαράθυρα γιατί είχαν σαπίσει και έβαλα αλουμινένια διπλά με λάστιχο στο κλείσιμο. Η διαφορά ήταν αισθητή προς τα έξω αλλά όλο το έργο μου πήγε γύρω στο χιλιάρικο. Χωρίς καλά πορτοπαράθυρα δεν πας πουθενα οπότε ξεκίνα τον προυπολογισμό απο κεί για να φανταστείς. Θυμάμαι ακόμα το σοκ που είχα πάθει τη φορά που είχα πάει στο μαγαζί και τους έλεγα και μου έλεγαν (μίλαγα με τον μηχανικό που κάνει τις μελέτες) κ στο τέλος μου βγάζουν ένα σύνολο 6-7 χιλιαρικα μόνο τα υλικά.... Ξαναλέω στο κάτω κάτω αμα ενοχλείς πάρε ενα σετάκι σίτες να μελετάς.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
FABRICAUDIO Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Ξεχασα να σου ..μεγαλη σημασια πρεπει να δοθει και στο μονωτικο υλικο.. Αν και ο πετροβαμβακας και ο υαλοβαμβακας θεωρουνται ικανοποιητικα μονωτικα υλικα..ειναι σχεδιασμενα για χρηση αναμεσα σε τουβλα. Θελει προσοχη γιατι ειναι εξαιρετικα καρκινογονα..και δεν θελεις να τα εισπνεεις την ωρα που μελετας.Προτεινω Dow σαν μονωτικο υλικο αναμεσα στο τοιχο και το τη γυψοσανιδα που ειναι στερεο υλικο και δεν τριβεται.Ειναι το μπλε υλικο , ερχεται σε διαφορα παχη και θα το βρεις σε μαντρες με υλικα οικοδομων. To Dow χρησιμοποιειται για θερμομονωση, δεν εχει ηχοαπορροφητικες ιδιοτητες. Ο πετροβαμβακας οταν εχει προσοψη απο υαλονημα η καποιο ηχοπερατο υφασμα ειναι ασφαλες. Οπως πολυ σωστα ανεφεραν και προηγουμενα μελη η ηχομονωση απαιτει ενα σεβαστο χρηματικο ποσο για να γινει σωστα. Υπαρχουν πληθωρα στουντιο που προσφερουν τα δωματια τους για προβες και εξασκηση. Αν συγκρινεις το κοστος κατασκευης με το κοστος ενοικιασης ενος χωρου για μελετη ειναι πιθανο να σου ερθει φθηνοτερα να μελετας σε ενα στουντιο. υ.γ. Ειναι συνηθες φαινομενο ολα τα συγκροτηματα να ξεκινουν τις προβες στο χωρο του ντραμερ και με την παροδο του χρονου να γινονται αγορες μηχανηματων με την προοπτικη καποιου ντεμο. Το αποτελεσμα συνηθως ειναι αμφιβολο και αν τυχον στεφθει με επιτυχια εχουν ξοδευτει αρκετα λεφτα. Νικος Recording and Rehearsal Studio www.fabricaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vagelism Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 To Dow χρησιμοποιειται για θερμομονωση, δεν εχει ηχοαπορροφητικες ιδιοτητες. Ο πετροβαμβακας οταν εχει προσοψη απο υαλονημα η καποιο ηχοπερατο υφασμα ειναι ασφαλες. Οπως πολυ σωστα ανεφεραν και προηγουμενα μελη η ηχομονωση απαιτει ενα σεβαστο χρηματικο ποσο για να γινει σωστα. Υπαρχουν πληθωρα στουντιο που προσφερουν τα δωματια τους για προβες και εξασκηση. Αν συγκρινεις το κοστος κατασκευης με το κοστος ενοικιασης ενος χωρου για μελετη ειναι πιθανο να σου ερθει φθηνοτερα να μελετας σε ενα στουντιο. υ.γ. Ειναι συνηθες φαινομενο ολα τα συγκροτηματα να ξεκινουν τις προβες στο χωρο του ντραμερ και με την παροδο του χρονου να γινονται αγορες μηχανηματων με την προοπτικη καποιου ντεμο. Το αποτελεσμα συνηθως ειναι αμφιβολο και αν τυχον στεφθει με επιτυχια εχουν ξοδευτει αρκετα λεφτα. Νικος Nαι οντος ειναι θερμομονωτικο..αλλα επειδη ειχα παθει νηλα με τα rikofon..στο στουντιο μου ειχα χρησιμοποιησει 1 5αρι dow και ενα 3αρι..Aυτο σημαινει οτι ο τοιχος ειχε βγει εξω 8 εκατοστα χωρις τη γυψοσανιδα..Δεν ειχα καμια απωλεια και βεβαια το χειμωνα και το καλοκαρι ειχα σουπερ μονωση σε θεματα Κρυου -ζεστης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
FABRICAUDIO Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Nαι οντος ειναι θερμομονωτικο..αλλα επειδη ειχα παθει νηλα με τα rikofon..στο στουντιο μου ειχα χρησιμοποιησει 1 5αρι dow και ενα 3αρι..Aυτο σημαινει οτι ο τοιχος ειχε βγει εξω 8 εκατοστα χωρις τη γυψοσανιδα..Δεν ειχα καμια απωλεια και βεβαια το χειμωνα και το καλοκαρι ειχα σουπερ μονωση σε θεματα Κρυου -ζεστης. Το ρικοφον προσφερει απορροφηση σε υψηλες συχνοτητες. Η αποκλειστικη χρηση ρικοφον σε ενα δωματιο δεν βοηθαει στην ηχομονωση και δεν βελτιωνει την ακουστικη του χωρου αλλα την κανει χειροτερη. Η ακουστικη βελτιωση πρεπει να γινεται σε ολο το ευρος των συχνοτητων και οχι μονο στις υψηλες (οι οποιες ειναι πολυ πιο ευκολο να απορροφηθουν σε σχεση με τις χαμηλες). Για απορροφηση στις χαμηλες απαιτειται αρκετος χωρος (λογω μεγαλου μηκους κυματος) οποτε ενα μικρο δωματιο θα γινει ακομη πιο μικρο υστερα απο την δημιουργια των τοιχων και των επιπροσθετων ακουστικων βοηθηματων. Το αισθηση 'ανεσης΄ σε ενα τετοιο δωματιο εξαρταται απο την ακουστικη του χωρου (ωστε να μην κουραζονται τα αυτια μας) και απο τον εξαερισμο-θερμοκρασια του χωρου (ενα τετοιο δωματιο ειναι πρακτικα 'σφραγισμενο' οποτε μπορει να δημιουργησει δυσφορια πολυ ευκολα) Νικος Recording and Rehearsal Studio www.fabricaudio.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση