disfunctional Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Γειά! Έχω ένα θέμα με το panning ειδικά στα drums χρησιμοποιώ το nuendo κ δεν έχω ιδέα πως να πανάρω τα ντραμς (παίζουν κ κατι θέματα με πανάρισμα στο χώρο οχι μονο left right κτλ) κ δεν έχω ιδέα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με απλά λόγια για το τι μπορώ να κάνω κ πως στο nuendo? ??? ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fleamail Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Ξεκίνα από εδώ http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=79 http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
disfunctional Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Το έχω διαβάσει ήδη αλλα είναι πολύ γενικό θέλω κατι πιο συγκεκριμένο (όπως πως κανω panning στο χώρο? Πού τοποθετώ το hihat τα toms , overheads ride κτλ)κ το κυριότερο που βρίσκονται στο nuendo ? ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
edessaios Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Προτείνω να: ξεκινήσεις με ένα πιο απλό πρόγραμμα διαβάσεις το manual του προγραμματος ψάξεις λίγο ενδότερα το θέμα Μixing.Δεν είνaι τοσό απλά τα πράγματα,το τάδε τόμ 10 o'clock κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Ιανουαρίου 2011 Το πιο λογικό και το πιο κλασσικό είναι να τα τοποθετήσεις όπως τα βλέπει ο ακροατής, ή ίσως όπως τα βλέπει ο Ντράμμερ: Π.χ. Hihat δεξιά, μπότα- ταμπούρο κέντρο, ride αριστερά, και τομ κεντροδεξιά, βαθύ κεντροαριστερά. Αυτό για τη σκοπιά του ακροατή. Όταν λέμε δεξιά, δεν εννοούμε απαραίτητα εντελώς δεξιά. Το πόσο εξαρτάται από το πόσο ανοικτή θέλεις να είναι η στερεοφωνική εικόνα. Γενικά πάντως καλό είναι να είναι συμμετρική η εικόνα. Δεν είναι απαραίτητο πάντως να είναι πολύ "ανοικτά" τα ντραμς, όχι τουλάχιστον με βάση το Panning των ξεχωριστών καναλιών, γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι θα ακούγονται ως βασικά μικρόφωνα τα κοντινά, και συνήθως έτσι κάπου χάνεται η φυσικότητα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στήσεις όσο μπορείς καλύτερα τα Over, κουνώντας και ακούγοντας. Μετά βάλε ως συμπλήρωμα τα κοντινά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει Ντραμμερ που μπιστάει. Αλλιώς, γράψε Midi να γουστάρεις, και να μη σου βγουν τα μάτια στο editing των κυμματομορφών.( αλλά στο Quantizing ;D) Τι να λέμε, ο John έγραφε με ένα μικρόφωνο... Αν μπιστάει ο Drummer δε θα έχεις πρόβλημα. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
disfunctional Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2011 Με midi γραφω (addictive drums) έχει ήδη ενα panning preset αλλα δεν είναι κ οτι καλύτερο γιαυτό πρόσπαθώ μπας κ κάνω κάτι καλύτερο. Θα δοκιμάσω κ θα σας πώ. Ευχαριστώ 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
disfunctional Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 λοιπόν δοκίμασα αρκετά διαπίστωσα οτι τα τομ ακούγονται σε μένα τουλάχιστον αρκετά καλα αφου τα ανοίξω πάνω απο tom2 40L k tom1 40R αλλά εκεί που δεν εβγαλα άκρη είναι με τα overheads εκέι παιδία το έχασα τελείως χρησιμοποιώ το addictive drums οποιος μπορεί ας μου δωσει μια βοήθεια... το πρόβλημα συγκεκριμένα είναι ότι στο π.χ. cymbal 1 έχει παναρισμα αριστερά (στην σελίδα edit πάνω αριστερά) αλλα αν θέλω να το πάω δεξιά (ανάλογα με το αν τα πανάρω οπως τα βλέπει ο ακροατής ή ο ντράμερ) δεν γίνεται απλώς χάνω ένταση αλλα συνεχίζει να ακούγεται απο αριστερά. τι παιζει εκέι? ο μόνος τρόπος να το αλλάξω ειναι αν μικρύνω την μπάρα πάνω απο το κανάλι (fader)του overhead κ το κάνω πολυ μικρό το φάσμα (μια μικρη γραμμή) κ το πάω δεξιά-αριστερά...........βοήθεια παιδιά χάνομαι :'( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Είσαι σε καλό δρόμο, ηρέμησε. Αν θέλεις να αλλάξεις την στερεο εικόνα, θα πρέπει να αντιστρέψεις και τα over. Τα over είναι δυο μικρόφωνα, ένα δεξιά και ένα αριστερά. Βγάλε τα over σε ξεχωριστό track στο DAW και αντέστρεψέ το. Βέβαια δεν ξέρω γιατί να επιμείνεις τόσο. Αλλά διαφορετικά δεν πρόκειται να αλλάξει η εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
disfunctional Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 DAW ? τι σημαινει? πως ακριβως τα παίρνω ? κάνω σολο το κανάλι κ export import σε νέο ? αλλά η αντιστροφή? τεσπα θα το ψάξω......... επιμένω γιατι εχω ακούσει σε ένα γνωστο μου που εχει κάνει τα ντράμς να ακούγονται πολύ ζωντανά καλή ποιότητα αλλα δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2011 Και έτσι γίνεται. Export και μετά turn right to left εντολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση