Προς το περιεχόμενο

Ηχογραφηση φωνης για ντοκιμαντερ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι αυτο τον καιρο σε φαση post production ενος ντοκιμαντερ.Θα χρειαστει να κανω μια ηχογραφηση φωνης για τον αφηγητη της ταινιας.

Ο εξοπλισμος μου ειναι ο εξης: Μικροφωνο rode nt1a, κονσολα yamaha mg 102c, μεσο εγγραφης tascam dr100. Η ηχογραφηση θα γινει σε υπογειο χωρο ο οποιος ειναι καλυμενος με ρικοφον και κατα πολυ μεγαλο βαθμο ανηχοικος.

Μπορειτε να με βοηθησετε για να πετυχω οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα? Αν υπαρχει εμπειρια σε αναλογη περιπτωση θα ηταν πολυ χρησιμη η αποψη σας.

Ευχαριστω εκ των προτερων ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Με τον εξοπλισμο που εχεις και με ενα pop-shield δε θα εχεις κανενα προβλημα στο να ηχογραφησεις παραπανω απο αξιοπρεπως. Τα στοιχειωδη δηλαδη να κοιταξεις, τα levels κι αυτα... Νομιζω σημαντικοτερο θα ειναι να δοθει προσοχη στους χρονους της εκφωνησης...

It's a shame stupidity isn't painful.

Αν δεν εχεις θορυβο, αν ο εκφωνητης σου ειναι καλος και τα  "λεει" και αν ο "φυσικος" ηχος του ντοκιμαντερ ειναι καλα ηχογραφημενος, νομιζω οτι δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω για ενα παραπανω απο καλο αποτελεσμα.

εχουμε δωσει μεγαλη εμφαση στον ηχο γενικα και εχουμε καλα μικροφωνα boom (sennheiser & beyerdynamic).ο εκφωνητης εχει αυτο ακριβως που θελουμε: μπασα φωνη, ειναι και τραγουδιστης οποτε το χει!μακαρι το αποτελεσμα να ειναι το επιθυμητο.

• Moderator

Αν επιτρέπεται και αν επιτρέπετε ;) , τι αφορά το ντοκιμαντέρ;

Παντως, αν εχεις προσβαση σε καποιον καλο προενισχυτη που να ειναι οσο το δυνατον ουδετερος, θα ηταν ενα επιπλεον συν. Και ενας Avalon M5 που ειχα χρησιμοποιησει στο παρελθον ειχε , για τα δικα μου αυτια, εξαιρετικα αποτελεσματα... Βεβαια, those freakin' things don't come cheap....

το ντοκιμαντερ ειναι μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεατρο σκιων.

αυτος που θα μας παραχωρησει τον χωρο διαθετει avalon αλλα δεν ξερω ποσο ειναι διατεθειμενος να μας αφησει να τον χρησιμοποιησουμε.αν γινει θα ειναι το καλυτερο!

• Moderator

Ενδιαφέρον! Παλιότερα (όταν διάβαζα  ;D) είχε πέσει στα χέρια μου ο «Αντικαραγκιόζης» του συναδέλφου Σπύρου Κοκκίνη. Αφορούσε αρνητικές κριτικές για παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών.

Τώρα τί θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε και τί όχι, αυτά εσείς τα ξέρετε (θέμα συμφωνίας). Καλή επιτυχία από εμένα. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου