spirosg Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα έναν Mesa Electra Dyne. Είμαι απίστευτα ευχαριστημένος αλλά έχω ένα πρόβλημα... Από κάποια ένταση και πάνω οι τελικές λυχνίες συντονίζονται και τρίζουν. Αν κρατήσω δηλαδή την λυχνία Νο4(κυρίως) το τρίξιμο σταματάει. Όταν όμως την αφαιρώ το τρίξιμο συνεχίζει οπότε δεν καταλαβαίνω ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Να προσθέσω οτι δεν περνάει κατι στο μεγάφωνο.Αυτοί που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα πώς τα έλυσαν ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GabrielM Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Αρχικά θα σου προτεινα να είσαι γενικά προσεκτικός οταν βάζεις/βγάζεις λυχνία.Γιατι γυαλι ειναι οι ρημάδες. Όταν λές την πιάνεις , απο περιεργεια , πώς την πιανεις ενω είναι σε λειτουργία; Χωρίς να έχω μεγάλη εμπερία (αλλα με πολυ φαντασία) μάλλον κάτι μέσα στο chasis συντονίζει.Ακομα μπορεί και οι βίδες που ειναι βιδομένο στο κουτι.Ή τα προστατευτικά άγκυστρα,δαχτυλιοι των λυχνιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spirosg Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Η λυχνία στο κάτω μέρος της(όταν είναι ανάποδα) δεν καίει οπότε μπορείς να την πιάσεις... οπότε αυτό που κάνω είναι να την πιάνω από εκεί και να τη πιέζω προς την βάση της. Το τρίξιμο σταμάτησε οπότε θεώρησα πως αυτό είναι το πρόβλημα. Αφαίρεσα αυτή τη λυχνία λοιπόν αλλά το τρίξιμο εξακολουθούσε να ακούγεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GabrielM Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 Καλό θα ήταν να μην την πιάνεις απο το socket την λυχνια.Ειδικα όταν περνάει τάση.Έχω φίλο που την πάτησε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spirosg Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2011 το αντίθετο εννοώ... σιγά μην έβαζα τα χέρια μου στο socket... δεν απελπίστηκα ακόμα με τον ενισχυτή :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dolphi_f Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 νομιζω θαταν προτιμοτερο, αφου ισχυει η εγγυηση, να το πας να στο κοιταξουν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mikresdiadromes Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 εχω ενα rivera 55-12 και εχω το ιδιο θεμα με μια λυχνια που συντονιζει στη Ρε. Λυνεται παροδικα αν αλλαξεις λυχνια, ή αν αφαιρεσεις το αλουμινενιο καλυμμα της λυχνιας, μαλλον το ελατηριο που περιεχει το καπακι κανει το θεμα πιο εντονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Ολοι οι κομπο ενισχυτες τριζουν (οι λυχνιες τους δηλ.) σε καποια συχνοτητα,απο τη στιγμη που δεν περναει στα μεγαφωνα μην ασχολεισαι.....μπορει απλα να συντονιζει και το...δωματιο που τον εχεις... ;) Παντως για καλο και για κακο βγαλε τις λυχνιες και....κουνα της να δεις αν φταινε αυτες (αν κανουν σαν ..αλατιερες εχουν προβλημα και θελουν αλλαγη) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Κατ΄αρχήν βλέπεις όπως είπε ο SF αν τα χουν παίξει τελείως. Εάν συντονίζουν στη βάση, θέλεις καλύτερες βάσεις ή βόλεψε τους τζόγους με blutak. Εάν συντονίζει το γυαλί βάλε αποσβεστικά δαχτυλίδια σιλικόνης http://cgi.ebay.com/10X-Tube-Damper-Silicon-Ring-fit-12AX7-12AU7-12AT7-6EU7-/150469326620?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item2308abb71c Βοηθάνε και στους μικροφωνισμούς. Εγώ κάποτε το είχα λύσει με μικρά υδραυλικά κολλάρα στα οποία είχα απο μέσα (για να μην πατάει το σίδερο στο γυαλί) πλαστικό που αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες και τα έσφιγγα στη λάμπα. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2011 Ελπίζω να μην την αφαίρεσες, ειδικά αν ήταν τελική, και άνοιξες τον ενισχυτή! Εκτός και αν έβαλες άλλη στην θέση της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση