Προς το περιεχόμενο

Δισκοι Vinyl

Yannis_Knopf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν εχεις να δωσεις γυρω στα 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρω για να παρεις ενα ΠΛΗΡΕΣ ηχοσυστημα ναι μπορει και να ακουσεις την "διαφορα" του αναλογικου δισκου

Η απορία που μου δημιουργείς είναι τι θα γίνει αν δώσεις τα ίδια λεφτά για ηχοσύστημα cd..Ποιο θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

οχι.

Πάλι στο ψηφιακό σήμα θα μείνεις.

Και αδαής και προπέτης......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Τα δύο τρίτα, ενισχυτής και ηχεία, είναι κοινά. Η συσκευή αναπαραγωγής αλλάζει.

Καλά είναι όλα. Η γνώμη μου είναι πως επειδή το βινύλιο έχει κάποιους περιορισμούς, δεν μπορούν οι μηχανικοί να κάνουν τις μ***κίες που κάνουν στο CD κατά το Mastering. Περισσότερο εκεί είναι η διαφορά. Διότι αν κάποιος καλλιτέχνης θέλει να έχει ήχο με αναλογική χροιά, αρμονικές παραμορφώσεις, κομπρεσάρισμα ταινίας και τέτοια, μπορεί να το κάνει ΚΑΛΛΙΣΤΑ στη μίξη, με μπομπίνες, λάμπες κλπ. Από εκεί και πέρα το μέσο αναπαραγωγής αν είναι flat, θα αποδώσει τη χροιά που ήδη υπάρχει.

Απόδειξη είναι κάποιοι δίσκοι που έχω γράψει σε 24/96 WAV, και ο ήχος Γ***ΕΙ και διατηρείται ανέπαφος, σαν την δροσιά και τη φρεσκάδα της πρώτης φοράς  ;D  ;D  ;D

Πρίν περίπου 2 μήνες ήρθανε στα χέρια μου ως οικογνειακά κειμήλια, ολοκληρωμένος ενισχυτής Scott, λαμπάτος 2 Χ 30, και πικάπ Thorens TD κάτι δεν θυμάμαι, αντίκες κανονικές.

Αγορασμένα απο ΗΠΑ το 1963, σχεδόν συνομήλικά μου δηλαδή.

Α ναι... και ένα ζεύγος JBL της ίδιας εποχής.

Και μου μπαίνει το μικρόβιο να ξανα ακούσω τα βινύλια της εφηβείας μου...

Εννοείται οτι είναι όοοοοολα φυλαγμένα... ::) ::) ::)

Πρίν περίπου 2 μήνες ήρθανε στα χέρια μου ως οικογνειακά κειμήλια, ολοκληρωμένος ενισχυτής Scott, λαμπάτος 2 Χ 30, και πικάπ Thorens TD κάτι δεν θυμάμαι, αντίκες κανονικές.

Αγορασμένα απο ΗΠΑ το 1963, σχεδόν συνομήλικά μου δηλαδή.

Α ναι... και ένα ζεύγος JBL της ίδιας εποχής.

Και μου μπαίνει το μικρόβιο να ξανα ακούσω τα βινύλια της εφηβείας μου...

Εννοείται οτι είναι όοοοοολα φυλαγμένα... ::) ::) ::)

Για τα ηχεία δεν ξέρω αλλά τα άλλα δύο (δεν ξέρω ποιά μοντέλα είναι) αν τους κάνεις τα δέοντα (επισκευή / ρύθμιση / συντήρηση), είναι αξιοπρεπή.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ειδικα οι κεραμική βελόνα που θα έχει πάνω το πικαπ !!!

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Καθαρα για λογους πληροτητας, μερικα μαγαζια στη Θεσσαλονικη που εχουν μεγαλη ποικιλια σε βινυλιο ειναι τα παρακατω:

Διπλα στην πλατεια Ναυαρινου:

Το Alone, κλασσικο metal δισκοπωλειο, φερνει μερικες νεες κυκλοφοριες σε βινυλιο. Για καποιον που ψαχνει για metal δισκους ειναι ενα πρωτο point of call.

Ακριβως απεναντι, το εξαιρετικο Wax Records (http://www.waxrecordstore.com/) εχει μεγαλη ποικιλια που συμπεριλαμβανει και πιο "εξωτικα" ακουσματα.

Διπλα στο wax υπαρχει και αλλο ενα παλιο μαγαζι, δεν εχει πολυ κινηση απο οσο γνωριζω αλλα ποτε δε ξερεις τι μπορει να εχει ξεμεινει στα ραφια του.

Πανω στην πλατεια Ναυαρινου/πεζοδρομο:

Ο Ζαχαριας, λιγο πανω απο την Τσιμισκη, εχει μεγαλη ποικιλια ιδιαιτερα σε 2nd hand rock δισκους, με καλες τιμες. Απο εκει ειχα παρει το πρωτο μου βινυλιο...

Ακριβως διπλα του υπαρχει αλλο ενα δισκαδικο που εχει αρκετα βινυλια, νομιζω λεγεται Alternative.

Στην πλατεια Αριστοτελους υπαρχει το Jazz - Classic που φερνει κυριως υλικο αντιστοιχο του ονοματος του. Βρισκεται στον πρωτο οροφο του κτιριου που στεγαζεται το βιβλιοπωλιο Ιανος.

Λιγο πιο κατω στην πλατεια, αμεσως μετα τον Τερκενλη υπαρχει αλλο ενα ενδιαφερον δισκαδικο του οποιο το ονομα αυτη τη στιγμη μου διαφευγει - εχω ακουσει οτι και αυτοι εχουν ορισμενα βινυλια, δεν ξερω ομως ποσα/τι ειδους.

Αμεσως μετα την Αριστοτελους, υπαρχει το γνωστο Metropolis, το οποιο καθε φορα που επισκεπτομαι εχει ολο και περισσοτερα βινυλια. Για οποιον ψαχνει για 1st hand βινυλια και νεες κυκλοφοριες, οι τιμες τους ειναι αρκετα λογικες.

Απο κει και περα, αν καποιος ψαχνει για παλιες ελληνικες κυκλοφοριες, αξιζει μια ματια στα παλιατζιδικα/antique shops στη γενικη περιοχη του Πιτ Μπαζαρ.

Y.Γ. Sorry για το ξεθαμα, ηθελα να γραψω οταν γινοταν η συζητηση και το ξεχασα, το ειδα τωρα που το ανεβασε ο studio.

Λιγο πιο κατω στην πλατεια, αμεσως μετα τον Τερκενλη υπαρχει αλλο ενα ενδιαφερον δισκαδικο του οποιο το ονομα αυτη τη στιγμη μου διαφευγει - εχω ακουσει οτι και αυτοι εχουν ορισμενα βινυλια, δεν ξερω ομως ποσα/τι ειδους.

Το Stereodisc εννοείς?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου