Προς το περιεχόμενο

Kουφά και περίεργα που μας έχουν συμβεί στη σκηνή


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη εχουμε αναλυσει πολλα σοβαρα θεματα τελευταια σχετικα με το drumming μας..σκεφτηκα να ανοιξω ενα Thread με θεμα Κουφα που μας εχουν συμβει στη σκηνη..για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα και να γελασουμε και λιγακι...αλλα και να μαθουμε τα κολπα και  τι να κανουμε σε αναλογες περιστασεις.

Ξεκιναω...εγω..

Καταρχην πολλες φορες..μου εφερναν ενα σουπερ σετ...και καθολου σκαμπω.." Κανονικη καρεκλα δεν κανει?? με ρωταγαν ;D" Ουκ ολιγες φορες εχω παιξει σε πολυθρονες σκηνοθετη, καρεκλες ψαθινες, σκαμπω απο μπαρ {τα ψηλα} πλαστικες καρεκλες..κλπ..Το κολπο σε τετοιες περιπτωσεις..ειναι βρισκεις την πια χαμηλη η ενα μικρο σκαμπω..και ζητας τηλεφωνικους καταλογους..και αρχιζεις και προσθετεις μεχρι να ερθει σωστα το υψος. Ο κ....ς  σας θα ειναι λιγο πλακε μετα ...αλλα οκ..

Μου εχει τυχει να μου φερουν τυμπανα με τρυπες απο γοπες τσιγαρων. Τα δερματα δεν επαιζαν..Σε αυτη τη περιπτωση ...εμεινα με ενα ταμπουρο και μια κασσα.

Μου εχει τυχει επισης να μου φερουν ενα σετ 2 τομ 1 βαθυ..ολα τα δερματα διαφορετικα {1 pinstripe 1 emperor kai 1 με τη βουλα..οποιος τα θυμαται}...Παλι εμεινα με ενα ταμπουρο και ενα βαθυ. ;D

Μου εχει τυχει σε μαγαζι 2500  θεσεων με 2 γιγαβατ ηχητικα στην επαρχια να παω το καλο μου σετ και τα καλα πιατινα...και να μου φερουν 2 μικροφωνα..{Τι δεν αρκουν?? ..με ρωτησε ο ηχοληπτης.ο οποιος ειχε στησει 6-7 ενισχυτες για να δωσει στα ηχεια και δουλευε με ενα 12 καναλο.. ;D το σετ μου ειναι 3τομ 1 βαθυ και 4 πιατα. ???.

σε αυτη την περιπτωση..κατεβασα ολα τα τομ και τα πιατα..και εμεινα με το ride ταμπουρο βαθυ...και ενα φτηνοcrash που ειχα μεσ στην τσαντα μου..για να μην τα σπασω λογω οτι δεν ακουγα. Και εγω δεν θυμαμαι τις αμετρητες φορες που εχω παιξει χωρις monitors.. χωρις side κονσολα που εκανε  το σετ να ακουγεται σαν κουβαδες ..και μικροφωνα .Μια φορα επισης  σε εξωτερικη συναυλια  μου ειχε τυχει να σπασει το δερμα της κασσας...σε αυτη τη περιπτωση γυρνας τη κασσα αναποδα και παιζεις  με το μπροστινο. το πιο τραγελαφικο ομως ..θυμαμε σε εξωτερικη συναυλια στην Κρητη..παιζαμε και πεταχτηκε το ελατηριο απο το πεταλι κασσας..πισω απο την σκηνη στην παραλια.[Πισω μας ειχαμε θαλασα σε ενα beach bar} Σε αυτη τη περιπτωση σταματησε η συναυλια ;D και ψαχναμε με αναπτηρες να βρουμε το ελατηριο...Περιμενω τα δικα σας.

Βαγγελης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σε λάιβ που κάναμε με πιο παλιό γκρουπ παίζαμε σε καφετέρια μέσα που είχε παρκέ κάτω και τα τύμπανα τα είχαν στήσει χωρίς αντιολισθητικό από κάτω. Ο καυμένος ντράμερ της μπάντας που έπαιζε πριν από μας βρέθηκε κάποια στιγμή φαρδύς πλατύς πεσμένος ανάποδα, επειδή το σκαμπό γλίστρησε...!

Ο δικός μας ο καϋμένος πρέπει να την κάρφωσε την καρέκλα του κάτω, συν ότι ήταν και το πρώτο του λάιβ. Ήταν που ήταν αγχωμένος...  ;D

 

Υπάρχει και παρόμοιο θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=162795.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χα χα καλοοοο!

 

κουφά που μου έχουν τύχει εν ώρα live και είναι όλα πραγματικά γεγονότα:

 

-πετάει ο μπασίστας το μπάσσο κάτω στη μέση του κοματιού και πάει τρέχοντας στην τουαλέτα και κάνει εμετό γιατί τον έκοψε...κάτι είχε φάει και τον πείραξε μάλλον!

 

- Φεύγει μπακέτα από τον drummer χτυπάει σε πλήκτρα και πέφτει και κλείνει τον διακόπτη από το πολύπριζο που είναι όλα σχεδόν πάνω και γίνεται συσκότιση στο πατάρι.

 

- πέφτει ποτό μέσα στα πλήκτρα και σταματάνε να παίζουνε τα μισά... λ@λ@κια δικιά μου!

 

- είχαμε διαγωνισμό σφηνακίων και κάτι κάνανε σε κάθε μουσικό ξεχωριστά. Σε μένα όρος ήταν να μου βάλουνε σημείωμα στην τσέπη του παντελονιού ενώ παίζω για να κερδίσουν τα σφηνάκια.... μόνο που δεν το βαλε στην τσέπη η κοπελιά που ήρθε (μαντέψτε που!...)

 

- κάτι πάτησα μια φορά και muταρα τα πλήκτρα... πέρασαν 3 κομάτια μέχρι να βρω τι και 15 λεπτά... το ρημαδι local switch on!

 

- σε παλιό live είχα περάσει κρυφή γραμμή της τραγουδίστριας μέσω TC Helicon στα πλήκτρα. Tην αλλάζουμε στην αλλαγή του κοματιού χωρίς να πάρει χαμπάρι πάει να μπει και ακουγόταν alien! παραλίγο να μας σφάξει...

 

- Σε πολύ κλασικό κομάτι (Τρένο-Τρύπες) που τραγούδαγε με πολύ προσήλωση ο τραγουδιστής μας, κάνει παύση στο δεύτερο κουπλέ όλη η μπάντα για να μπει σε ρεφραίν

full και στην πάυση βάζω πουλάκια και ρυάκι... μόνο που δεν με σκότωσε!

 

αν θυμηθώ και άλλα ωραία θα επανέλθω...

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το εχω δει και γω σε ενα liveακι φιλων.Ο ντραμμερ μετα απο καθε τραγουδι αλλα και κατα την διαρκεια των τραγουδιων τραβουσε το σετ πανω του για να μην βρεθει στη μπαρα.Εγω που δεν επαιζα το βρηκα αστειο.Αλλα αν ημουν στη θεση του μαλλον θα ειχα 72πιεση.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το εχω δει και γω σε ενα liveακι φιλων.Ο ντραμμερ μετα απο καθε τραγουδι αλλα και κατα την διαρκεια των τραγουδιων τραβουσε το σετ πανω του για να μην βρεθει στη μπαρα.Εγω που δεν επαιζα το βρηκα αστειο.Αλλα αν ημουν στη θεση του μαλλον θα ειχα 72πιεση.

 

 

Το κολπο σε αυτην τη περιπτωση ειναι δενεις ενα σχοινακι γυρω απο την κασσα...και το κανεις κυκλο κατω απο σκαμνι σου.Η κασσα αγκιστρωνει πανω στο σκαμνι δηλαδη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο Rodeo, αν θυμαμαι καλα, (προ αμνημονευτων...) ο τραγουδιστης, τελειως απροειδοποιητα και ενω εμεις παιζουμε μια χαρα, πιανει ξαφνικα τη βαση του μικροφωνου και την κοπαναει σε ενα απο τα πρωτα τραπεζια, που καθοταν ενα ζευγαρι.

Πηδαει επι τοπου πανω τους και αρχιζει να βαραει την κοπελλα...

Τον βουταει ο αλλος, κοπανιουνται, πεφτει κοσμος, κατεβαινουν και 1-2 απο μας (οι υπολοιποι ειχαμε μεινει καγκελο) και προσπαθουν να τους χωρησουν.

Αφου εγινε το μαλλιοκουβαρο και ληγει το σκηνικο, μας λεει οτι ηταν η πρωην του, την οποια ειχαμε ακουσει μονο απο συχνες του αφηγησεις, η οποια ειχε ερθει, προφανως για "σπασιμο" με το νεο αισθημα...

Περιττο να αναφερω οτι ο τυπος πηρε ποδι και δεν ξαναπαιξαμε με αυτο το σχημα στο ιδιο μαγαζι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α)..δεν πατησα ποτε το standby του ενισχυτη στο πρωτο μου Live και αρχισα να παιζω,

απο το monitor ακουγα ομως τι επαιζα (αλλα εντελως χαλια) επισης ακουγα και σε κατι αλλα ηχεια του μαγαζιου πισω στο βαθος.. κουκουρουκου η συναυλια καποιοι ομως ειπαν οτι παιξαμε καλα..ακομα απορω..πως ακουγοταν η κιθαρα εξω, με το standby Κλειστο και  ο ενισχυτης να μην βγαζει αχνα...

 

το μαγαζι ηταν το woodstock στο περιστερι τελη του '90

 

 

B)επισης μου χει σπασει χορδη με floyd rose φυσικα ειχα backup αλλη μια κιθαρα ευτυχως

 

Γ)να μην παιζει το wah σε συναυλια αλλα να αναβει το led κανονικα(Morley),στο σπιτι μετα επαιζε κανονικα για οσο καιρο το ειχα μεχρι που το πουλησα χωρις κανενα προβλημα..

 

Δ)επισης εχω παιξει Live με 5 ατομα απο κατω..

 

Ε)εχω προτετοιμασει κιθαρα φιλου (καθαρισμα/κουρδισμα χορδων μονο)για να βγει να παιξει και σπαει η La χορδη,η κιθαρα ειχε να καθαριστει πανω απο ενα χρονο ειχε την απιστευτη βρωμα/πουρι απο κατω στις χορδες (επαιζε Punk και ηταν Punk ) και του την δινω ετοιμη και την επομενη τον προδιδει..βεβαια δεν χαλαστηκε επαιζε με την Mi μονο punk φεστιβαλ ηταν  :P

 

Z)εχουμε στησει stage υπαιθρια σε δημο για να κανουμε ενα live σχεδον τριωρο,ολα καλα ξεκιναμε και στο μισαωρο ριχνει απιστευτη βροχη και τα μαζεψαμε και φυγαμε..δεν θα ξεχασω την τουμπα του υπευθυνου εκδηλωσεων καθως το stage ηταν ξυλινο και γλυστραγε με το νερο για οσους φοραγαν..σκαρπινια  :)

 

 

αυτα μπορω να θυμηθω..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1) Μαγκαζι στην Πειραιως και παιζουμε το Yesterday και εγω βρισκομαι αλλου και σολαρω επιμονα σε μινορε.Και νομιζα οτι ημουν ξεκουρδιστος. ;D

 

2) Χανια.Skyle ole.

Γαμος, και εχει σηκωθει το ζευγαρι για το δικο τους χορο, το Monaco( για οσους ξερουν).Ριχνω και εγω τις ....πενιες μου και σπαει η μι.Παυση και ησυχια για λιγο, ολοι με κοιταγαν, ντροπη,ντροπη,ντροπη,αλλα ευτυχως το περνει επανω του ο πληκτρας και σωζομαι. :P

 

3)Στο ιδιο μαγαζι, παιζουμε child in time ( την τριτη την εβγαζε για πλακα ο μπασιστας ) και κατεβαινουμε για να ανεβει το μπαλετο.Με πλησιαζει πολυ γνωστη παλια τραγουδιστρια ( φωναρα) και μου λεει: πολυ καλο το κομματι σας.Αξεχαστο. 8)

Πρώην VARTANIS 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Όλοι σας γνωρίζετε το μαραφέτι που κρεμάς στο λαιμό και σου επιτρέπει να παίζεις φυσαρμόνικα παίζοντας παράλληλα κιθάρα (σε ένα περιοδικό διάβασα ότι είναι εφεύρεση του αείμνηστου κ. Les Paul ). Live σε beach bar, o τραγουδιστης-ακουστική κιθάρα πριν την έναρξη του τραγουδιού ''κουμπώνει'' την κατάλληλη φυσαρμόνικα, απλά την έβαλε...ανάποδα (από την μεριά που βγαίνει ο ήχος)  ;D

 

  Όταν λοιπόν στο ιντερλούδιο περιμένα να ακούσω την φυσαρμόνικα, τον κοιτάω με απορία και μου λέει ''την έβαλα ανάποδα, παίξε κάτι''. Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο αστείο, αλλά για κάποιον λόγο με έπιασε ένα νευρικό γέλιο για όσο διαρκούσε το τραγούδι, με αποτέλεσμα να έχω κοκκινίσει και σε μια φάση μου έφυγαν τα σάλια κάτω ;D

 

  Από τότε είχε γίνει inner-joke και σε live προλογούσε το τραγούδι κάπως σχετικά με το συμβάν δεν θυμάμαι πως ακριβώς όμως...

 

Πραγματικά κορυφαία στιγμιότυπα θα βρέιτε στο youtube:

 

 

TALK ABOUT GET A ''IN YOUR FACE'' TONE    ;D  ;D  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε τριήμερο φεστιβάλ κάποιου δήμου, κάποιος κάνει λάθος και βάζει την disco funk μπάντα που έπαιζα τότε σε μέρα hardcore metal. Παίξαμε παρόλαυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου