S9F Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 αλλά δημιουργεί ένα λιπαρό στρώμα προστασίας στο ξύλο. Αυτό ακριβώς είναι που δεν μπορούσα με τίποτα και έκτοτε σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ...Η ταστιέρα βέβαια,φαίνεται λες και είναι...50 χρονών αλλά δεν με πειράζει αυτό καθόλου!(ΔΕΝ μου αρέσουν οι..."αγρατζούνιστες κιθάρες"... ;D) Ακούγοντας όμως,διάφορες horror stories περί ραγισμένων ταστιέρων το έψαξα και έτσι κατέληξα στο...πουθενά,αφού οι μεν λένε οτί χρειάζεται,οι δε οτί δεν είναι απαραίτητο.Μάλιστα σε ένα ξένο forum,ένας οργανοποιός έλεγε οτί ειδικά κιθάρες που χρησιμοποιούνται συχνά και δεν κάθονται μέσα στη θήκη τους τον περισσότερο καιρό,δεν χρειάζονται καθόλου "oiling" αφού η ταστιέρα λιπαίνεται με...φυσικά έλαια κάτι που ακούγεται λογικό. "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 Λαδακι οποτε βλεπεις και "ξασπριζει" η ταστιερα. Για χρημα δεν παιζει να εχει βγει, γιατι ενα μπουκαλακι κραταει χρονια και κοστιζει ελαχιστα. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tomari82 Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 Λίγο Λάδι δε κάνει κακό! Καθαρίζει σίγουρα και χρησιμοποιώ Planet Waves! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gpiad Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Ιανουαρίου 2011 και το ξυλο θελει μια ενυδατωση σαν το δερμα στις γκομενες..χα χα χα χα χωρις πλακα τωρα δεν ημουν fan του oiling δηλαδη την καθαριζα μονο με οινοπνευμα την ταστιερα,αλλα τωρα εφαρμοζω αλλη πατεντα ,οινοπνευμα καθαρισμα,Oiling σκουπισμα και ειμαι κομπλε και απο απομακρυνη απο βρωμιες και απο λαμψη :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Λαδακι οποτε βλεπεις και "ξασπριζει" η ταστιερα. δεν θα ελεγα οτι ξασπριζει μαλλον οτι σκουρενει ποιο πολυ +1 οτι δεν παιζει να εχει βγει για χρημα μιας και ο λογος που προαναφερθηκε ειναι πολυ σωστος και εγω προσωπικα βαζω d'andrea το κλασικο αλλα το χρησημοποιω εδω και 4-5 χρονια καθε φορα που αλλαζω χορδες δλδ καθε 2 εβδομαδες σχεδον και ουτε τα ταστα μου εχουν κλοτσισει οπως ειπε καποιος ποιο πανω..... ουτε ξασπριζει - ισα ισα που απο φωτο που εχω της κιθαρας μου οταν την πρωτοπηρα η ταστιερα "τουλαχιστον" ειναι η ιδια - σε χρωμα σε υφη και σε ποιοτητα :-\ :-\ think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Απαραιτητο δεν ειναι ,μια και αν η κιθαρα παιζεται ο ιδρωτας μας λιπαινει μια χαρα την κιθαρα,ομως εγω βαζω 2-3 φορες το χρονο γιατι την καθαριζει και την κανει να φαινεται καινουργια και πιο σκουρα... Α,μην πετατε τα λεφτα σας ΟΛΑ τα λαδακια που μοστραρονται ως "αμυγδαλελαια" στο εμποριου (Gibson,D'Andrea ,Dunlop κτλ) ειναι το ΙΔΙΟ παραγμα δηλ.MINERAL OIL δηλ.απλα......Baby Oil με....αρωματικα...in fact αν δεν σας νοιαζει το αρωμα παρτε μια μπουκαλα Baby Oil να σας κρατησει για 60 χρονια....την ιδια δουλεια κανει www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
faltsoo Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Overlay με κερί... +1000000000000000 30+ χρονια και κανενα προβλημα μια φορα το χρονο οταν ειναι η εποχη του καθαρισμου ;D των κιθαρων overlay για ολα σωμα , μανικι κλπ. λαμπουν ;) one more pls .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 δεν θα ελεγα οτι ξασπριζει μαλλον οτι σκουρενει ποιο πολυΟταν ξεραινεται το ξυλο δεν ανοιγει το χρωμα του? ::) Lemon oil (gibson) ειναι τo λαδακι που βαζω νομιζω και οχι αμυγδαλελαιο. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S9F Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Οταν ξεραινεται το ξυλο δεν ανοιγει το χρωμα του? ::) Είμαι από τους άτυχους που ιδρώνουν πολύ και η ταστιέρα πιο πολύ σκούρυνε(λάδι έχω να βάλω εδώ και 7 χρόνια...),παρά άνοιξε.Ίσως εξαρτάται από τη "χημεία" του ίδρώτα του καθενός. "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2011 Οταν ξεραινεται το ξυλο δεν ανοιγει το χρωμα του? ::) σωστα και ανοιγει αλλα με τις βρωμιες και αυτα δεν ριχνεις και εναν υποτυπωδη καθαρισμο στα ταστα ??εκει ξασπριζει ακομα ποιο πολυ το ξυλο μιας και απο το τριψημο φευγει και υλικο απο την ταστιερα - ε οταν βαλεις το λεμονολαδο επανερχεται στο φυσικο του χρωμα και ποιο σκουρο think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση