Προς το περιεχόμενο

Πήρα κι εγώ σαχλόφωνο... (Roland GR-20)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ William

Thanks. Πάντως έκανα τις ρυθμίσεις για την ευαισθησία της κάθε χορδής και η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ!

Ερώτηση παντελώς άσχετου: Αν το τοποθετήσετε μπροστά απο τον bridge μαγνήτη δεν θα πιάνει

καλύτερα τον παλμό των χορδών?

Εκεί προβλέπεται. Ίσως επειδή πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στη χορδή γίνεται (περίπου 1 χιλ.) και αλλού θα έβρισκαν οι χορδές από τον παλμό.

ανάβει (αυτό πάνω στο GK3) και ακούγεται το καθαρό της κιθάρας

αλλά όταν το βάζω στην θέση midi δεν ακούγεται

Με ακουστικά δοκίμασες; Εγώ έτσι το άκουσα πρώτα. Στην κάρτα δεν το άκουγα, επειδή έπρεπε να αλλάξω κάποια settings.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

όλα εντάξει (ένα λάθος στο καλώδιο)

βοήθησε κι ο Μιχάλης (νά 'ναι καλά)

καλοί ήχοι μπορώ να πω

καμιά φορά χρειάζεται προσοχή

και καθαρό παίξιμο να μην ακούγονται άλαντάλα

:)

Μεγειές Ray!

Τα πιάνα έχουν θεματάκια στο Roland... μην περιμένεις να μπορείς να παίξεις πολύ γρήγορα στις μπάσσες χορδές, ό,τι σχεδόν και να κάνεις.

Your mission now (should you choose to accept it): να αρχίσεις να παίζεις σαν ΜΗ-κιθαρίστας, ώστε να πάρεις το 100% από το μηχανάκι.

Το καλώδιο το αφήνεις πάντα επάνω ή το βαζοβγάζεις; Μου έκανε κάτι χρατσα χρούτσα τώρα που το έβαζα το βράδυ.

Το καλώδιο είναι τόσο σφικτό στην υποδοχή του, που ΟΛΟΙ οι GK έχουν σημάδια στο μέταλλο από τη δεύτερη μέρα. Είναι απλά αδύνατο να το βγάλεις χωρίς να γδάρεις το μέταλλο από κάτω...  ;)

Αν με χράτσα-χρούτσα εννοείς συμπεριφορά loose ηλεκτρικών, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις με ένα άλλο καλώδιο καλού κακού.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Νέε σαχλοφωνίστα, απλά να σου θυμίσω ότι το midi σύστημά σου θα απογειωθεί, εάν το συνδιάσεις με ένα Guitar rig, Amplitube ή εξωτερικά πετάλια. Reverb, eko, flanger κλπ κάνουν ακόμα πιό αληθοφανείς τους ήχους της καινούργιας σου πεταλίερας.  

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

@TGL Ευχαριστώ. Ήδη ψάχνομαι με το σαξόφωνο. Θέλει πολύ ψάξιμο όμως. Ιδιαίτερα αν δεν έχεις παίξει το όργανο που "παίζεις" ποτέ. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανά σάιτ / φόρουμ που να δίνει τετοιες οδηγίες. Όσο για το καλώδιο, το άφησα μέσα. θα ασχοληθώ ξανά αν δημιουργήσει θέματα.

@Marathon. Για εξήγα το. Πώς θα κάνει την τρομπέτα αληθοφανή το flanger; (Ξέρω ότι δεν εννοούσες ακριβώς αυτό, αλλά λέμε τώρα...) Ότι μπορείς να δημιουργήσεις καλύτερο ήχο, οκ, το καταλαβαίνω. Αλλά πιο αληθοφανή;

Θεωρώ ότι το Gr20 είναι από μόνο του «ατελές». Πάντα θα χρειάζεσαι λίγο reverb, λίγο eko...Πχ πήγαινε στα κρουστά. Η πρώτη επιλογή εάν θυμάμαι καλά είναι ένα βιμπράφωνο. Βάλτου λίγο από τα 2 και θα με θυμηθείς.

Ναι, κανονικότατα. Μάλιστα επειδή όλα είναι στο ίδιο κανάλι εξόδου, τα χειριστήρια από το midi keyboard μου, επηρεάζουν και το Gr20. Έτσι έχω έξτρα λειτουργίες.

Ω, καλά. Αυτά είναι για προχωρημένους. Τεσπαν, πήρα και ένα midi interface της Roland και θα δοκιμάσω από αύριο να δω τι γίνεται. Η ελάχιστη καθυστέρηση που έχεις στο tracking αν περνάει, διορθώνεται με quantization ε; (Πωπω σαν πληκτράς ακούγομαι...)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου