Προς το περιεχόμενο

Πήρα κι εγώ σαχλόφωνο... (Roland GR-20)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπροστά στο μεγάλο έξοδο, αυτό δεν ήταν τίποτα.

BTW τι χορδές χρησιμοποιούμε; Πήρα κάτι D'Addario Stainless Steel επειδή διάβασα ότι παίζει ρόλο το μέταλο, αλλά είναι απαίσιες.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

ρε παιδια συγνωμη που μπαινω ετσι σφηνα στην συζητηση αλλα μπορει να μου πει καποιος τι ακριβως κανει αυτο το εργαλειο ?

Κατ αρχήν "καλοτάξιδο"  ;)

Και εγώ πριν απο καμιά δεκαριά μέρες εγινα σαχλοφωνιάς :) αλλά Old school καθως πηρα το GR-33 με τον Gk2 τον μαγνητη.

Σε γενικες γραμμές η απόκριση είναι πολύ καλύτερη απ' ότι περίμενα και με σχετικά καθαρό παίξιμο δεν έχεις μουσικά "artifacts" από εδώ κι'απο 'κεί....

Θα παρατηρήσεις ότι κάποιοι ήχοι (οχι patch... ήχοι) έχουν καλύτερη απόκριση από αλλους, αλλά γενικα αν έχεις καλά τον μαγνήτη δεν θα δεις πρόβλημα εκτός αν προσπαθήσεις να παίξεις κανενα Trilogy Suite απο Malmsteen  ;D

Τώρα δεν ξέρω αν με ξεγελάει η φωτό που έβγαλες, αλλα νομιζω πως η γεφυρα σου, ίσως θέλει ένα click πιο κάτω για να έχεις καλύτερη απόκριση...

Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για MIDI πχ σε καποιο soft synth ή καποιο αρμόνιο, έχε την ρύθμιση όπου στέλνει καθε χορδή σε ξεχωριστό κανάλι midi (χορδη E  στο channel 1, Α στο channel 2 kok) καθώς βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόκριση και κυρίως τα bendings.

Όπως και να έχει είναι ενα εργαλείο που ανοίγει απίστευτα μονοπάτια σε εμας που δεν παίζουμε πλήκτρα, αλλά εχουμε μονο συντροφια το "τσεκούρι" μας  :D

@aris

Αρη το midi synth, μπαίνει στην κι8άρα και σου επιτρέπει παίζοντας εσυ κανονικά την κιθάρα σου να βγάζεις ήχους πχ απο πιάνο φλαόυτο κλπ κλπ... δες αυτό το vid και θα καταλάβεις πολύ καλυτερα απότι μπορώ να σου το εξηγήσω  ;)

ρε παιδια συγνωμη που μπαινω ετσι σφηνα στην συζητηση αλλα μπορει να μου πει καποιος τι ακριβως κανει αυτο το εργαλειο ?

Εάν έκανες ένα search θα έβλεπες ότι το έχουμε λειώσει το θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180941.10

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

χιλιαδες φορες βαλε βγαλε το 13pin δεν έπαθε τίποτα σε μένα.

ο gk3 τοποθετείται και αντιστροφα με το καλώδιο προς τα κάτω αλλάζοντας τη ρύθμιση reverse αν θυμάμαι καλά(στη vg88 τουλαχιστον)

καλόπαιχτο κι απο μένα ray

Μπροστά στο μεγάλο έξοδο, αυτό δεν ήταν τίποτα.

BTW τι χορδές χρησιμοποιούμε; Πήρα κάτι D'Addario Stainless Steel επειδή διάβασα ότι παίζει ρόλο το μέταλο, αλλά είναι απαίσιες.

Περίεργες ;D

Αν καλοσκευτείς τον τρόπο που λειτουργεί το όλο MIDI σύστημα θα καταλάβεις οτι εκεί που χάνει το tracking είναι κυρίως στις μπάσσες Μι,Λα (και λίγο η Ρε σε 10άρι σετ)και αυτό λόγο απόστασης που καλύτυπει η ταλάντωση, επίσης οι πολύ λεπτές καντίνι δεν ανταποκρίνονται σωστά.

Βάση των παραπάνω έβαλα σε μία απ'τις 2 κιθάρες που έχω MIDI μαγνήτη ένα σετ 10,13,17,24,32,42 και έπαιζε πολύ καλύτερα απ'οτι με καθαρό 9αρι ή 10άρι σετ.

Τέλος εκεί που το έφερα για καλά στα ίσα του είναι οτι σε όλη την κιθάρα έδωσα ένα κλικ πάνω στο action.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Eίναι πολύ ενδιαφέρον να δοκιμάσετε και flatwound χορδές.  ;)

Βασίλη, για να το λές έτσι πάει να πει οτι το έχεις κάνει.

Λοιπόν, λέγε ;D (αν και φοβάμαι το τράβηγμα των flatwound)

Βασίλη, για να το λές έτσι πάει να πει οτι το έχεις κάνει.

Λοιπόν, λέγε ;D (αν και φοβάμαι το τράβηγμα των flatwound)

Αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες κιθάρες, είναι πως τους λείπει το έντονο funtamental note που χρειάζονται οι hexaphonic μαγνήτες για να κάνουν καλό tracking. Λόγω του ότι οι flat είναι περισσότερο... ψόφιες χορδές, γλυτώνεις διάφορες "άσχετες" (για MIDI) αρμονικές πράγμα που βοηθάει πολύ στο καθαρό tracking. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις λίγο ακόμα το action σ'αυτή την περίπτωση (λιγώτερα τριξίματα με τις flat).  ;)

Επίσης απείρως σημαντική είναι η ΠΕΝΑ που θα χρησιμοποιεί κάποιος. Μάλιστα στον editor του Axon υπάρχει επιλογή και για fingerstyle παίξιμο, μεταξύ άλλων, καθ'ότι οι δυναμικές είναι τελείως διαφορετικές. 

Πειραματιστείτε dudes. ;D

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Όντως ενδιαφέρον και θεωρητικά σωστό, αλλά και πάλι θα φοβόμουν να βάλω flat στα ωραία μου maple μπρατσάκια, εκτός αν είχα έβενο στην ταστιέρα ή αν υπάρχουν 9άρες flat ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου