Προς το περιεχόμενο

Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?

blueslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μωρε πασο,αλλα μου φαινεται κομματακι δυσκολο τα 5-6 πακετα τη μερα και οι χυλοπιτες να αποτελουν την...κουλτουρα ενος κοινωνικου συνολου..... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλα και ο παππους μου 4 πακετα ΑΣΣΟ σκετο εκανε τη μερα αλλα "Επαρηλθον οι χρονοι εκεινοι" ακουγε μονο....απο μπλουζ δεν σκαμπαζε και πολλα... ;D

Παντως και εγω οταν..καπναγα σαν φουστης .....ουτε για πλακα δεν μπορουσα να παιξω μπλουζ..... ;D ;D (οχι βεβαια πως προσπαθησα και ποτε μου αλλα λεμε τωρα.... ;D),ισως βεβαια εφταιγε και το γεγονος οτι λογω της εκπαγλου καλλονης μου χυλοπιτες δεν ετρωγα τοτενες....... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Παντως και εγω οταν..καπναγα σαν φουστης .....ουτε για πλακα δεν μπορουσα να παιξω μπλουζ..... ;D ;D

εμ δεν καπναγες σαν αραφης... ;D

rust never sleeps

• Guru

Όπως προκύπτει λοιπόν από τις εκπληκτικά έντιμες τοποθετήσεις που προηγήθηκαν, η απάντηση στην ερώτηση "Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?" είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Οι ανθρώπινες ποιότητες που προσδίδουν ή αφαιρούν αξία από κάθε δραστηριότητά μας, είναι διαφορετικό ζήτημα. Μάλιστα, εκτιμώ ότι αυτό το "ΝΑΙ" είναι το φάρμακο που κάποτε θα μας απαλλάξει από τις ημι-θεολογικές εμμονές σε οποιοδήποτε είδος μουσικής.

Νομίζω η θέση σου αυτή είναι σκληρή, σαφής όμως και αληθής. Η τελεία που βάζει παρ'όλα αυτά δεν βοηθάει εκείνους που απο κουβέντες κάποιων εξ ημών με ξεκάθαρες απόψεις περιμένουν να διαμορφώσουν - ή να εμπλουτίσουν - τις δικές τους.

Άλλωστε, αυτές οι ίδιες ανθρώπινες ποιότητες καθορίζουν εν πολλοίς και την ίδια την απάντηση, κι όχι μόνο χρωματίζουν τη διαδρομή μας προς αυτήν.

Ο εξοστρακισμός των εμμονών οιασδήποτε προέλευσης αποτελεί χαρά και υποχρέωση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στην αναζήτηση της δικιάς του αλήθειας.

Η δική μου απάντηση στην ερώτηση πάντως είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Κι αυτό ανεξάρτητα με είδη μουσικής. Με τη λογική του οτι όταν βλέπεις έναν κτηριακό σκελετό, δεν γνωρίζεις στα σίγουρα αν πρόκειται να γίνει οικίες, γραφεία, αποθήκες κλπ.

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Η δική μου απάντηση στην ερώτηση πάντως είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Εγώ λέω ότι αν το ξανασκεφτείτε, θα το κάνετε και εσείς "ΝΑΙ".

Εξηγούμαι:

Απαντώντας "ΟΧΙ" καραδοκεί η μεγάλη αλυσίδα ερωτημάτων σχετικά με το "τι άλλο χρειάζεται δηλαδή;", και όπως ξέρετε αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν ΜΙΑ απάντηση. Επίσης, αφήνουν άφθονο χώρο για θρησκοληπτικές δοξασίες (όπως αυτές που αφορούν την αναγκαιότητα να είσαι δυστυχής για να παίξεις μπλουζ, χαχααχαχαχαχα). Ποιος θέλει να μπλέξει σε αυτό το χάος, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει τίποτε για τις ιδιαιτερότητες αυτού που ρωτάει;

Mea Culpa

Εγώ λέω ότι αν το ξανασκεφτείτε, θα το κάνετε και εσείς "ΝΑΙ".

Εξηγούμαι:

Απαντώντας "ΟΧΙ" καραδοκεί η μεγάλη αλυσίδα ερωτημάτων σχετικά με το "τι άλλο χρειάζεται δηλαδή;", και όπως ξέρετε αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν ΜΙΑ απάντηση.

και ποιός είναι αυτός που μπορεί να κρίνει τι είναι αυτό που χρειάζεται επιπλέον ένας μουσικός για να παίξει blues....  ??? ??? ???

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Τα περι ψυχης κλπ. τα προσπερναω, αφου ολα τα ψυχικα και ψυχοσωματικα, απο το μυαλο πηγαζουν. Αρα λοιπον, το να παιξεις καλα μπλουζ, ειναι θεμα μυαλου. Και ταλεντου επισης, δηλαδη του κατα ποσο το μυαλο σου εχει κλιση στη συγκεκριμενη χρηση. Το οποιο ταλεντο, μεταφραζεται σε timing και phrasing. Τα οποια με τη σειρα τους, διαμορφωνονται απο τα ακουσματα που εχεις στο συγκεκριμενο ειδος. Οι κλιμακες και η θεωρια αρκουν λοιπον, σε συνδυασμο με ταλεντο και ακουσματα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου