Προς το περιεχόμενο

Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?

blueslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης όλα αυτά τα περί παρακμιακών καταστάσεων, αλκοολισμού, κατάθλιψης, φυλακής, 5-6 πακέτα τη μέρα, γκόμενες που σε έφτυσαν και σου διέλυσαν τα σωθικά κλπ.

Τα κανα κι αυτά. Ακόμα να παίξω καλά το mplouz.

Για να κάνεις καλά οτιδήποτε απαιτεί πάθος και συναίσθημα, πρέπει να σε τρώει ένα σαράκι. Είτε παίζεις blues, είτε φτιάχνεις χειροποίητα έπιπλα. Το από πού μπορεί να προέλθει το σαράκι αυτό, είναι υπόθεση των ψυχαναλυτών και όχι του blues.

Άμα έχεις πρόβλημα με σαράκι, καλύτερα να αφήσεις την επιπλοποιία.....  ;D

Σπύρο, συμφωνούμε  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τα κανα κι αυτά. Ακόμα να παίξω καλά το mplouz.

To καλό είναι ότι το έχεις συνηδητοποιήσει...το κακό ότι επιμένεις ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η μυθολογία που ακολούθησε το blues συνοδεύτηκε από μερικές, κατά την άποψή μου, τραγικές παρεξηγήσεις. Μια από αυτές είναι ότι αν μάθεις μουσική θεωρία και νότες, σκοτώνεις το blues μέσα σου.

Πιστεύω οτι δεν είναι έτσι ,κανένας δεν είχε κατά νου οτι μαθαίνοντας μουσική σκοτώνεις τα blues , τα blues των πρώιμων μύθων τουλάχιστον  ήταν κομμάτι της κουλτούρας τους στο πετσί τους ,οποίος ήθελα και μπορούσε  να σπουδάσει μουσική το έκανε και τα πήγαινε και ένα βήμα πιο πάνω

Επίσης όλα αυτά τα περί παρακμιακών καταστάσεων, αλκοολισμού, κατάθλιψης, φυλακής, 5-6 πακέτα τη μέρα, γκόμενες που σε έφτυσαν και σου διέλυσαν τα σωθικά κλπ.

Πιστεύω οτι είναι έτσι .... και αυτό μέρος της κουλτούρας τους

rust never sleeps

To καλό είναι ότι το έχεις συνηδητοποιήσει...το κακό ότι επιμένεις ;D ;D

Ναι, αλλά το παίζω με την ψυχή μου.  ;D

Απλώς αυτή την έχω με προθεσμιακή χαμηλής απόδοσης στον Οξαποδώ ....

Κυναίγειρε, βλέπω συνεχή ορθογραφικά ολισθήματα τώρα τελευταία. Μήπως επειδή προσπαθείς να παίξεις μαύρη  :P μουσική και μπαίνεις στο πετσί; Δεν μπαίνεις καλύτερα πρώτα στη μουσική;

Πιστεύω οτι δεν είναι έτσι ,κανένας δεν είχε κατά νου οτι μαθαίνοντας μουσική σκοτώνεις τα blues , τα blues των πρώιμων μύθων τουλάχιστον  ήταν κομμάτι της κουλτούρας τους στο πετσί τους ,οποίος ήθελα και μπορούσε  να σπουδάσει μουσική το έκανε και τα πήγαινε και ένα βήμα πιο πάνω.

Εδώ σε έχασα.

Πιστεύω οτι είναι έτσι .... και αυτό μέρος της κουλτούρας τους

Εδώ, κοινωνιολογικά, διαφωνώ.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τις εκπληκτικά έντιμες τοποθετήσεις που προηγήθηκαν, η απάντηση στην ερώτηση "Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?" είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Οι ανθρώπινες ποιότητες που προσδίδουν ή αφαιρούν αξία από κάθε δραστηριότητά μας, είναι διαφορετικό ζήτημα. Μάλιστα, εκτιμώ ότι αυτό το "ΝΑΙ" είναι το φάρμακο που κάποτε θα μας απαλλάξει από τις ημι-θεολογικές εμμονές σε οποιοδήποτε είδος μουσικής.

Mea Culpa

αυτα δεν ηταν/ειναι/θα ειναι...προνομια των κατατρεγμενων μαυρων (και προς θεου δεν ειναι μερος της ...κουλτουρας τους, μη τρελλαθουμε κι ολας) που ξεκινησαν τα μπλουζ ....εκατομμυρια λευκοι τα ειχαν/εχουν/θα εχουν και αυτοι..... ;D

απλα το μπλουζ εχει την...ατυχια να ειναι οντως το απλουστερο ιδιωμα για..αμεση ...χρηση (απο δοκιμη κιθαρας μεχρι jam session) και ετσι...υποφερει...(δεν εχω δει και πολλους κιθαριστες να δοκιμαζουν μια κιθαρα ή να τζαμαρουν παιζοντας...JAM π.χ...... ;D...σχεδον ολοι ...."μπλουζ" θα παιξουν......)  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ναι, αλλά το παίζω με την ψυχή μου.  ;D

Γι αυτό και εγώ είμαι από τους πιστούς σου γκρούπις...μετά τη γυναίκα σου!! :D

Κυναίγειρε, βλέπω συνεχή ορθογραφικά ολισθήματα τώρα τελευταία. Μήπως επειδή προσπαθείς να παίξεις μαύρη μουσική και μπαίνεις στο πετσί; Δεν μπαίνεις καλύτερα πρώτα στη μουσική;

έχω τα χάλια μου σήμερα, έχω πυρετό, πονάνε τα μάτια μου, το κεφάλι μου, τρέχει η μύτη μου...δεν βλέπω μπροστά μου...και πρέπει να μείνω στο γραφείο...

Αν περιμένεις από εμένα να παίξω μαύρη μουσική ή γενικά μουσική...σώθηκες!!

Όπως προκύπτει λοιπόν από τις εκπληκτικά έντιμες τοποθετήσεις που προηγήθηκαν, η απάντηση στην ερώτηση "Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?" είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Βεβαίως και είναι ναι..ο άνθρωπος αναρωτήθηκε εάν μπορεί να παίξει blues...όχι να παίξει καλά τα blues

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

ή να τζαμαρουν παιζοντας...JAM π.χ......

Απλά πες μέρος και ημερομηνία.

Φoράμε Rickenbacker.

Το Eaton Riffles τελευταίο.

έχω τα χάλια μου σήμερα, έχω πυρετό, πονάνε τα μάτια μου, το κεφάλι μου, τρέχει η μύτη μου...δεν βλέπω μπροστά μου...και πρέπει να μείνω στο γραφείο...

Το χεις λοιπόν.

Γράψε ένα κομμάτι γρήγορα...

Περαστικά.

Κερνάω τσίπουρα... 8)Και άλλη μια γύρα.....  ;D

Μα....... μην επιμένετε.

Αλλά για να μην παρεξηγηθείτε.....

και προς θεου δεν ειναι μερος της ...κουλτουρας τους, μη τρελλαθουμε κι ολας

Άντε πάλι... είπαμε κουλτούρα είναι όλα αυτά που διαδραματίζονται διέπουν και χαρακτηρίζουν ενα κοινωνικό σύνολο και τα καλά και τα κακά και τα ήθη και τα έθιμα ...

rust never sleeps

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου