Προς το περιεχόμενο

μαγαζί για ρύθμισμα κιθάρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι το fast fret ΔΕΝ προκειται να σε βοηθησει' date='με το παιξιμο θα στρωσουνε (κανε πολλα 'σηκωματα" για να "γυαλίστουνε" απο τις χορδες :wink: ) ο σωστος τροπος βεβαια ειναι να γυαλιστουνε με γυαλιστικη αλοιφη για μεταλλα και συρμα κατσαρολλας (σοβαρα μιλαω) δεν ειναι και πολυ δυσκολο αλλα θελει επιμονη και υπομονη (και μπολικο masking tape στους μαγνητες για να μην κολλησουν ρινισματα απο τα ταστα & στην ταστιερα για να μη φας το ξυλο.. :wink: )

http://www.frets.com/FRETSPages/Luthier/Technique/Guitar/Frets/00028Refret/00028refret01.html[/quote']

και που βρίσκω γυαλιστική αλοιφή, ξέρετε? Τα τάστα έχουν ήδη τριφτεί..τι χρειάζεται το σύρμα κατσαρόλας?

myspace.com/figurantinyesterdaysplay

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σε ολα τα χρωματοπωλεια.

Το steelwool το χρειαζεσαι για να απλωσεις και να τριψεις με τη γυαλιστικη αλοιφη τα ταστα,ακομα καλυτερα ζητα απο το χρωματοπωλειο micromesh (παρε τα πιο fine (λεπτα) νουμερα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σε ολα τα χρωματοπωλεια.

Το steelwool το χρειαζεσαι για να απλωσεις και να τριψεις με τη γυαλιστικη αλοιφη τα ταστα' date='ακομα καλυτερα ζητα απο το χρωματοπωλειο micromesh (παρε τα πιο fine (λεπτα) νουμερα)[/quote']

thx..απλά ελπίζω να μην κάνω καμμιά βλακεία και καταστρέψω την κιθάρα..

myspace.com/figurantinyesterdaysplay

Η διαδικασία που περιγράφετε, αρκεί και για να φτιάξει μικροατέλειες των τάστων;

Έχω ένα πρόβλημα στο 12ο που μου έχει κάτσει στο λαιμό!

Το micromesh είναι κατι σαν γυαλόχαρτο, αν κατάλαβα καλά;

one colour: black - and shades of grey

Μιας και είπατε για Vinci, έχετε υπόψιν ότι κάτι παίζεται τελευταία (ή έτσι νομίζω)...

Εγώ παίρνω μαζικά από Thomann τις Vinci 464 (09-46):

http://www.thomann.de/thoiw7_vinci_464_prodinfo.html

στο πράσινο φακελάκι.

Την τελευταία φορά που πήρα μου ήρθαν σε κόκκινο και απ'έξω έγραφαν ακριβώς τα ίδια "class 1 nickel" κ.ο.κ.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή όντως κάτι έχει αλλάξει στις χορδές (εν όψει αλλαγής ονόματος), πάντως που φάνηκαν πολύ ΣΥΡΜΑΤΙΝΕΣ και με ξενέρωσαν.

Κοτετσόσυρμα που λέει κι ο Superfunk...:lol:

Ρώτησα στο Thoman μήπως μου έχουν στείλει λάθος, και μου απάντησαν αρνητικά. Μου είπαν ότι απλά άλλαξε η συσκευασία τους... :roll:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Μιας και είπατε για Vinci' date=' έχετε υπόψιν ότι κάτι παίζεται τελευταία (ή έτσι νομίζω)...

Εγώ παίρνω μαζικά από Thomann τις Vinci 464 (09-46):

http://www.thomann.de/thoiw7_vinci_464_prodinfo.html

στο πράσινο φακελάκι.

Την τελευταία φορά που πήρα μου ήρθαν σε κόκκινο και απ'έξω έγραφαν ακριβώς τα ίδια "class 1 nickel" κ.ο.κ.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή όντως κάτι έχει αλλάξει στις χορδές (εν όψει αλλαγής ονόματος), πάντως που φάνηκαν πολύ ΣΥΡΜΑΤΙΝΕΣ και με ξενέρωσαν.

Κοτετσόσυρμα που λέει κι ο Superfunk...:lol:

Ρώτησα στο Thoman μήπως μου έχουν στείλει λάθος, και μου απάντησαν αρνητικά. Μου είπαν ότι απλά άλλαξε η συσκευασία τους... :roll:[/quote']

Είχα πάρει τις Vinci στο μπλε φάκελλο:

http://www.thomann.de/thoiw7_vinci_461_saiten_prodinfo.html

και δε μου φάνηκαν καλές. Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Οι χορδές πρέπει να είναι σκουριασμένες για να φθείρουν τα τάστα. Αν και ο καλύτερος τρόπος να μη φθείρουν τα τάστα είναι να μην παίζεις καθόλου.

....είπα για ξύλα . ¶ντε να τα πούν αυτά σε κανένα ξυλά . Έχεις ποτέ φλαμούρι ? Ξεχορδισμένο ίσιο με τα νερά του ? Μιλάμε για την ελληνική αγορά πάντα . Θεωρώ ότι είσαι έξυπνος λές να υπάρχουν μουσικά ξύλα ? Δεν νομίζεις ότι μας κοροιδεύουν ? Μήν πάμε σε μάρκες πχ Gibson που σου πουλάν κοντρα πλακέ ' date=' 4000 ευρώ ΕΛΕΟΣ . Και τέλος τι διαφορά έχει ένα ξύλο κιθάρας με ένα ξύλο που 8ες να κάνεις το καπάκι απο ένα τραπέζι ? Θα μου πείς εσύ ή οποιος άλλος εδώ ?[/quote']

Καταρχάς, το ύφος σου είναι απαράδεκτο. Έπειτα, θα πρέπει να ξέρεις, πως σε κάθε ξύλο υπάρχουν ποικιλίες και ποιότητες. ¶λλο το μαόνι που βάζεις στην τραπεζαρία σου, κι άλλο αυτό που χρησιμοποιεί πχ η Gibson. Το ίδιο ισχύει και για το κόντρα πλακέ, κι ας μη σου αρέσει που το ακούς. Δεν έχω καμμία όρεξη να σου αποδείξω κάτι που είναι γεγονός.

Και έχε υπ'οψιν σου, πως υπάρχουν άτομα εδω μέσα που έτυχε να έχουν περάσει απο εξαιρετικά επιλοποιεία και ξυλουργεία πρίν φορέσουν το... κουπί τους στον ώμο, και τυχαίνει να γνωρίζουν και να αγαπάνε τα ξύλα δείχνοντας τους το σεβασμό που τους αξίζει, είτε εγωπαθέστατα τυπάκια σαν κι εσένα το υπολογίζουν είτε όχι.

Εν κατακλείδι, κανε τον ξερόλα εκεί που σε πάιρνει, όχι εδώ.

Leo got it right the first time

Με αυτό και πολλά άλλα πραγματικά απορώ με εκείνους που όχι μόνο πηγαίνουν εκεί αλλά τον συνιστούν κιόλας.

Ρε παιδιά δεν γίνεστε πιο συγκεκριμένοι να καταλάβουμε και μεις ποιον λέτε?

Και αν δεν θέλετε να το πείτε δημοσίως' date=' στείλτε μου ένα pm γιατί όπως καταλαβαίνετε μ' ενδιαφέρει το θέμα.

Με βάση το άρθρο το SF έκανα και γω set up στην STRAT μου (που δεν την "φοβάμαι" και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Πλήρως κατατοπιστικό άρθρο.

Βέβαια ψιλοκολάω να το κάνω στην Les Paul, στην PRS και στην άλλη που έρχεται.... :wink: (ετοιμάζω κιθαριστική βόμβα μεγατόνων)[/quote']

"...έναν από τους πιο γνωστούς τεχνικούς του κέντρου (ο οποιός πέραν όλων των άλλων σου δεσμεύει την κιθάρα στο μαγαζί του χωρίς να ασχολείται μαζί της για πάνω από 2 εβδομάδες)"

....είπα για ξύλα . ¶ντε να τα πούν αυτά σε κανένα ξυλά . Έχεις ποτέ φλαμούρι ? Ξεχορδισμένο ίσιο με τα νερά του ? Μιλάμε για την ελληνική αγορά πάντα . Θεωρώ ότι είσαι έξυπνος λές να υπάρχουν μουσικά ξύλα ? Δεν νομίζεις ότι μας κοροιδεύουν ? Μήν πάμε σε μάρκες πχ Gibson που σου πουλάν κοντρα πλακέ ' date=' 4000 ευρώ ΕΛΕΟΣ . Και τέλος τι διαφορά έχει ένα ξύλο κιθάρας με ένα ξύλο που 8ες να κάνεις το καπάκι απο ένα τραπέζι ? Θα μου πείς εσύ ή οποιος άλλος εδώ ?[/quote']

Καταρχάς, το ύφος σου είναι απαράδεκτο. Έπειτα, θα πρέπει να ξέρεις, πως σε κάθε ξύλο υπάρχουν ποικιλίες και ποιότητες. ¶λλο το μαόνι που βάζεις στην τραπεζαρία σου, κι άλλο αυτό που χρησιμοποιεί πχ η Gibson. Το ίδιο ισχύει και για το κόντρα πλακέ, κι ας μη σου αρέσει που το ακούς. Δεν έχω καμμία όρεξη να σου αποδείξω κάτι που είναι γεγονός.

Και έχε υπ'οψιν σου, πως υπάρχουν άτομα εδω μέσα που έτυχε να έχουν περάσει απο εξαιρετικά επιλοποιεία και ξυλουργεία πρίν φορέσουν το... κουπί τους στον ώμο, και τυχαίνει να γνωρίζουν και να αγαπάνε τα ξύλα δείχνοντας τους το σεβασμό που τους αξίζει, είτε εγωπαθέστατα τυπάκια σαν κι εσένα το υπολογίζουν είτε όχι.

Εν κατακλείδι, κανε τον ξερόλα εκεί που σε πάιρνει, όχι εδώ.

πες τα ρε τολη...

block...ξεμπλοκαρε λιγο :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου