greekdrums Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Ειμε ασχετος στο θεμα με ηχογραφισεις και τα συναφη.εχω roland td 9 και εχω το ντεμο addictive drums. 1)τι καρτα ηχου προτινεται. 2)θα δουλευει η ντεμο εκδοση. το pc δεν εχει εισοδο μιντι.θα δουλευτει μεσο cubase. για να δουμε..... www.autokanelis.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tugito Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Συνδέεις τα roland με το pc σε usb είσοδο με ένα midi to usb καλώδιο. Το demo θα δουλευει κανονικά φυσικά. Οτι κάρτα ήχου και να πάρεις που να είναι γύρω στα 100-200 ευρώ θα κάνεις την δουλειά σου με χαμηλό latency. Θα σε περιορίσει όμως αν αργότερα θελήσεις να γράψεις φυσικά οργανα, οποτε εχει να κανει με το τι θες. Παντως για midi και χαμηλό latency γενικώς μια maudio απλή κάνει δουλεια (http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html) και σου δίνει και κάποιες εισόδους για recording. Εξαρτάται τι θες. Αλλοι δουλευουν με φτηνη καρτα και asio for all drivers... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Απέκτησα πολύ πρόσφατα το πακέτο Addictive Drums + Retro και μετά απο αρκετό ψάξιμο θα σου πω τα εξής: 1)τι καρτα ηχου προτινεται. Μία οποιαδήποτε που έχει Ι/Ο MIDI π.χ αυτή: http://www.thomann.de/gr/alesis_io2_express.htm 2)θα δουλευει η ντεμο εκδοση. Ναι αλλά με τους όποιους περιορισμούς έχει η demo έκδοση το pc δεν εχει εισοδο μιντι.θα δουλευτει μεσο cubase. Αυτό δεν έχει να κάνει με το Cubase, αλλά με την κάρτα ήχου για το πως θα δίνεις σήμα στο AD. Γενικότερα η δωρεάν αναβάθμιση που προσφέρει στο site η XLN (έκδοση 1.5.2) δίνει τη δυνατότητα να χρησημοποιήσεις πολλά και διαφορετικά και controllers, πράγμα που θα σου κάνει τη ζωή εύκολη στο θέμα της TD-9, καθώς έχει στο mapping tab, πολλά Roland Devices. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tugito Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 WilliamSats να σημειωθεί πάντως ότι είχα πρόβλημα εγώ με το midi καλώδιο. Από το roland hd1 στην καρτα ηχου μου midi in (maudio project mix i/o) και έχανε χτυπήματα όταν παίζανε πολλά μαζί (είμαι τρελός ντράμμερ), ξαφνικά μπαίναν εφε (!!), δηλαδήάκουγα τα σετ με βάθος (addictive αλλα και αλλα) και τέλος είχε μερικά διπλά χτυπήματα. Όλα λυθήκαν με την αγορά midi to usb cable από την EMU. Ολα ομως. Επίσης το midi καλώδιο ήταν καλό, καινουριο και ηταν της Roland επίσημο. Μπορεί να έφταιγε η κάρτα ηχου μου, το midi in της αλλά δεν θα το ρίσκαρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 WilliamSats να σημειωθεί πάντως ότι είχα πρόβλημα εγώ με το midi καλώδιο. Από το roland hd1 στην καρτα ηχου μου midi in (maudio project mix i/o) και έχανε χτυπήματα όταν παίζανε πολλά μαζί (είμαι τρελός ντράμμερ), ξαφνικά μπαίναν εφε (!!), δηλαδήάκουγα τα σετ με βάθος (addictive αλλα και αλλα) και τέλος είχε μερικά διπλά χτυπήματα. Όλα λυθήκαν με την αγορά midi to usb cable από την EMU. Ολα ομως. Επίσης το midi καλώδιο ήταν καλό, καινουριο και ηταν της Roland επίσημο. Μπορεί να έφταιγε η κάρτα ηχου μου, το midi in της αλλά δεν θα το ρίσκαρα.. Το έχω λίγες μέρες το AD οπότε δεν μπορώ να πω αν μου βγάλει το ίδιο ή όχι. Μέχρι στιγμής πάντος με controller ένα keyboard Roland PC-180, αλλά και με την κιθάρα μέσο του AXON δεν είχα πρόβλημα στο να γράψω με το AD (και μάλιστα με το ΑΧΟΝ έπαιξα και αρκετά γρήορα, ώστε να δω αν έχει πρόβλημα με το triggering). Την επόμενη εβδομάδα θα το βάλω πάνω σε μία TD-6KX και θα δω πως θα πάει. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
greekdrums Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστω παιδια ..... οσο για το τι θελω να κανω,ειναι να βαζο μπακινγ τρακς και να παιζω απο πανω.το λειτενσι θα επιρεασει τη ηχογραφιση (θα ακουγετε σαν να βαραω στο γαμο του καραγκιοζζη?) ;D η θα ειναι οκ. ψινομε για αυτη ουιλιαμ ALESIS IO2 ??? www.autokanelis.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστω παιδια ..... οσο για το τι θελω να κανω,ειναι να βαζο μπακινγ τρακς και να παιζω απο πανω.το λειτενσι θα επιρεασει τη ηχογραφιση (θα ακουγετε σαν να βαραω στο γαμο του καραγκιοζζη?) ;D η θα ειναι οκ. ψινομε για αυτη ουιλιαμ ALESIS IO2 ??? Σε 32bit Vista που την έχω ακούσει, ήταν πολύ καλή και δεν θυμάμει να είχε θέμα με latency. Βάση του συστήματος (PC) που έχεις κάνε ένα τσεκάρισμα στο site της tascam και δες αν υποστηρίζεται πλήρως. Εγώ το AD το δουλεύω σε Vista 64bit με edirol UA4FX (με 64άρηδες drivers κανονικά) και είναι όλα ΟΚ. Την άλλη εβδομάδα θα το δοκιμάσω και στο laptop που έχει Win7 32bit με την ίδια κάρτα ήχου. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis23 Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 WilliamSats να σημειωθεί πάντως ότι είχα πρόβλημα εγώ με το midi καλώδιο. Από το roland hd1 στην καρτα ηχου μου midi in (maudio project mix i/o) και έχανε χτυπήματα όταν παίζανε πολλά μαζί (είμαι τρελός ντράμμερ), ξαφνικά μπαίναν εφε (!!), δηλαδήάκουγα τα σετ με βάθος (addictive αλλα και αλλα) και τέλος είχε μερικά διπλά χτυπήματα. Όλα λυθήκαν με την αγορά midi to usb cable από την EMU. Ολα ομως. Επίσης το midi καλώδιο ήταν καλό, καινουριο και ηταν της Roland επίσημο. Μπορεί να έφταιγε η κάρτα ηχου μου, το midi in της αλλά δεν θα το ρίσκαρα.. Εγώ έχω της Roland τα TD-9 τα έχω συνδέσει μέσω midi/usb καλώδιο (un-official) και το πρόβλημα που έχω είναι.. όταν παίζω, έχω διπλό χτυπήματα όπως εσύ. επίσης latency το οποιο αυξομειώνεται καθώς χτυπάω παραπάνω από 2 pads ( σε ρυθμό ας πούμε ) λόγο κάρτας ήχου.. εσύ πως έλυσες αυτό το πρόβλημα ακριβώς? δεν κατάλαβα από την απάντηση σου. παρεπιπτόντως θα πάρω κάρτα ήχου με Midi in.. ελπίζω αυτό να μου τα λύσει όλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 Χθές σέταρα την TD-6 με τα Addictive drums. Δυστυχώς δεν έφτανε μόνο το MIDI Mapping, αλλά έπρεπε να φτιάξω ένα Custom Set στην TD-6 με CC όπως τα παρακάτω. Αρχικά πήγαινε σε ένα πρόγραμμα που δεν χρησημοποιείς και πάτα edit, μετά πήγαινε στο control (με το δεξί βελάκι) και πάτα enter. Τώρα, χτυπώντας ένα pad βλέπεις στην οθόνη πάνω δεξιά το ανάλογο όνομα (όπως και παρακάτω). με το +/- αλλάζεις τις τιμές και ρυθμίζεις όπως παρακάτω. KIK: 36 SNR: 38 SNR rim: 41 HH: 53 HH rim: 56 T1: 71 T1 rim: 72 T2: 69 AUX: 47 (Αυτό είναι για το Cowbel) T3: 67 T4: 65 CR1: 46 CR1 rim: 77 (It's a double, because there are only 3 cymbals) CR2: 79 CR2 rim: 81 RD: 60 RD rim: 61 Βέβαια βρήκα ένα θέμα με το ανοιχτό Hi Hat, αλλά μόλις τελειώσεις με τα υπόλοιπα ψάξτο λίγο στο Hi Hat και θα έρθει. Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται αυτόματα στο πρόγραμμα. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tugito Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Ιανουαρίου 2011 Εγώ έχω της Roland τα TD-9 τα έχω συνδέσει μέσω midi/usb καλώδιο (un-official) και το πρόβλημα που έχω είναι.. όταν παίζω, έχω διπλό χτυπήματα όπως εσύ. επίσης latency το οποιο αυξομειώνεται καθώς χτυπάω παραπάνω από 2 pads ( σε ρυθμό ας πούμε ) λόγο κάρτας ήχου.. εσύ πως έλυσες αυτό το πρόβλημα ακριβώς? δεν κατάλαβα από την απάντηση σου. παρεπιπτόντως θα πάρω κάρτα ήχου με Midi in.. ελπίζω αυτό να μου τα λύσει όλα! Γενικά παίζεις ντραμς; Μπορει το διπλό χτύπημα να ειναι ακομα και απο κακο παιξιμο. Το εχεις σε όλα τα pads? εμένα ήταν θέμα καλωδίου, μάλλον να το πω καλύτερα έφταιγε το μιdi in της καρτας μου οποτε λύθημε με midi to usb cable. Καθυστερηση την ρυθμίζεις απο τα προγραμματα, τα χεις ρυθμίσει αυτά;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση