Προς το περιεχόμενο

Πως να πετύχω έναν ικανοποιητικό ήχο μπάσου για live?

giannhs000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

Έχω που λέτε ένα μπάσο squier jazz bass και δεν ξέρω τι χρειάζομαι για να έχω έναν καλούτσικο ήχο για lives. Χρειάζομαι DI, κάποιο εφέ - πολυεφέ μπάσου ή κάτι άλλο? Δεν θέλω να μπλέξω με πολλά μηχανήματα. Θέλω κάτι στο οποίο να καρφώνω το μπάσο να κάνω εκεί τον ήχο μου και απο εκεί στην κονσόλα. Να ξέρετε, όσο πιο φτηνές σε ευρώ θα είναι οι προτάσεις σας τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνετε :)

www.myspace.com/kyriakou

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μπασο σου εχει 2 μαγνητες και επιλογες να παιξεις μαζι τους...περναει απο προενισχηση με  Eq και βγαινει απο αλλη προενισχηση προς τα εξω...δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο(ισως ενα κομπρεσορα για διαφορες ενοχλητικες αρμονικες)

Βρες τις ρυθμισεις που σ αρεσουν στο μπασο σημειωσε τες καπου και κρατησε τες εφορου ζωης...Να ξερεις οτι το ποιο σημαντικο στον ηχο ειναι τα δαχτυλα σου και σε ποιο μαγνητη παιζεις...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Το μπασο σου εχει 2 μαγνητες και επιλογες να παιξεις μαζι τους...περναει απο προενισχηση με  Eq και βγαινει απο αλλη προενισχηση προς τα εξω...δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο(ισως ενα κομπρεσορα για διαφορες ενοχλητικες αρμονικες)

Βρες τις ρυθμισεις που σ αρεσουν στο μπασο σημειωσε τες καπου και κρατησε τες εφορου ζωης...Να ξερεις οτι το ποιο σημαντικο στον ηχο ειναι τα δαχτυλα σου και σε ποιο μαγνητη παιζεις...

Δηλαδή μου προτείνεις να καρφώσω το μπάσο κατευθείαν στην κονσόλα?

www.myspace.com/kyriakou

• Moderator

Εκεί θα χρειαστείς ένα DI... Πάντως αν και έτσι γίνεται η δουλειά ένας ενισχυτής δεν θα ήταν κακή ιδέα  ;)

all this has happened before and will happen again

Οταν λεω περναει απο προενισχηση εννοω τον ενισχυτη σου...τωρα αν εχεις κ onboard προενισχηση στο μπασο...αλλο θεμα...

Τωρα για το καρφωμα στη κονσολα απλα να σου πω οτι παιζω ετσι 5 ωρες σε μαγαζι και ειμαι happy  που δεν κουβαλαω το Α η το Β θυριο μαζι μου σε ενα παταρακι 10 τετραγωνικων ;D

• Moderator

Δηλαδή όπως και να έχει πρέπει να βγαίνω από ενισχυτή? κανένα μαγικό μηχανηματάκι δεν υπάρχει  ;D

Το είπαμε. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή, για να καρφώσεις στην κονσόλα direct θα περάσεις από ένα DI- το «μαγικό μηχανηματάκι».

Το είπαμε. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή, για να καρφώσεις στην κονσόλα direct θα περάσεις από ένα DI- το «μαγικό μηχανηματάκι».

Γιατι αν καρφωσεις απευθειας στη κονσολα χωρις D.I ποιο το προβλημα?

το D.I εγω το δουλευω μονο για να βγαλω τον ενισχυτη στη κονσολα με XLR

• Moderator

Γιατι αν καρφωσεις απευθειας στη κονσολα χωρις D.I ποιο το προβλημα?

το D.I εγω το δουλευω μονο για να βγαλω τον ενισχυτη στη κονσολα με XLR

Και εγώ το κάνω,  ;), αλλά ο κανόνας θέλει το αντίθετα... Ο λόγος είναι ότι το DI κάνει το unbalanced σήμα του οργάνου, balanced, και θεωρητικά «καθαρίζει» το σήμα από ανεπιθύμητους ήχους, παραμορφώσεις κλπ... Φυσικά και μπορείς να καρφώσεις χωρίς DI και να μην τρέξει... κάστανο  ;D Αλλά για το just in case αν υπάρχει ένα DI, κακό δεν κάνει...  ;)

Πάντως εγώ θα σταθώ σε αυτό που σοφά έγραψες- δάκτυλα.

Ο αξιοπρεπής ήχος ξεκινά από εκεί...  ;)

Λοιπόν, καλά όσα γράψανε οι συνάδελφοι περί δακτύλων, αλλά υπάρχουν και κάποια πραγματάκια που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ένα από αυτά, το πολύ γνωστό, διαδεδομένο και λατρεμένο από πολλούς, SansAmp Bass Driver DI.

Κοίτα λίγο εδώ http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdi.html

Θα δεις ότι σου δίνει απλές αλλά χρησιμότατες παραμέτρους, για να προσπαθήσεις να σχηματίσεις τον ήχο σου όπως τον θες και λειτουργεί και σαν DI (και όχι μόνο).

Καλά τα δάχτυλα, αλλά κι αυτά τα καημένα δεν στα δίνουν όλα.

Need.More.Fuzz.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου