odis13 Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 Εγω παντως ειχα παιξει με κανα δυο SG Special Faded και μου αφησαν καλες εντυπωσεις. Ηταν σχετικα καλοστημενα οργανα, το faded μανικι ειναι πολυ βολικο (για τα γουστα μου, υποκειμενικο θεμα) και ειναι imho μια ωραιοτατη SG για να τη φερεις στα μετρα σου με μια αλλαγη μαγνητων. Σκεφτομουν μαλιστα να παρω μια και να της αλλαξω τα φωτα, τοσο που κοστιζει... Αν ησουν μεταξυ της Standard και της 61, θα ελεγα οτι η 61 αξιζει το κατι παραπανω και να πας για αυτη. Αλλα μεταξυ special και 61 υπαρχει πολυ μεγαλη χρηματικη και ηχητικη/παικτικη διαφορα. Για μενα παντως η special αξιζει τα λευτα της και ειναι μια ωραιοτατη επιλογη για καποιον που ψαχνει φτηνη Sg. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SlenderSmash Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 Odis σε βολέυει το faded γιατί ακριβώς; "Γλυστράει" καλύτερα; Γιατί εμένα ας πούμε τα δαχτυλά μου ψιλοιδρώνουν και στην maple ταστιέρα της strat μου δυσκολεύομαι λίγο να παίξω αν έχω ιδρώσει ( μέχρι να βάλω κανα ψηλότερο τάστο τουλάχιστον ) Εντάξει εδώ έχουμε rosewood που είναι πιο βολικό, αλλά θα βοηθάει και το αφινίριστο του πίσω μέρους στα ιδρωμένα χέρια; TheGrooveChronicles - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 1 Ιανουαρίου 2011 Από κάποιες απόψεις αξίζει κι από άλλες όχι... Α. Τα μειονεκτήματα. 1. Το QC της Gibson ξεχωρίζει όλα τα κομμάτια ξύλου ανάλογα με το βάρος και τα βάζει ανάλογα σε όργανα με βάση την κατηγορία τιμής. Αυτό γίνεται από τις Junior και τις Studio μέχρι και τις Custom Shop Reissue. Άρα φθηνότερο όργανο - χειρότερα/βαρύτερα ξύλα (για όποιον θεωρεί ότι παίζει ρόλο). Στα υπόλοιπα (set up - fretting κ.λ.π) στα φθηνότερα μοντέλα απλά δεν υπάρχει QC. (Αυτό το τελευταίο είναι δικό μου συμπέρασμα). 2. Δείχνει πιο φθηνή κι απ' ότι είναι. 3. Οι μαγνήτες που φοράει η συγκεκριμένη είναι από τους χειρότερους που μπορεί να φορέσει μια SG, αν κάποιος ψάχνει για vintage ήχο. Β. Τα πλεονεκτήματα. 1. Το QC της Gibson τις περισσότερες των περιπτώσεων είναι χάλια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γλιτώσεις λεφτά τα οποία παν τζάμπα και να την δώσεις με το που θα την πάρεις για ένα καλό set up, ακόμα και για ένα refretting του γούστου σου και να είσαι σίγουρος ότι η κιθάρα σου θα έχει καλύτερο playability από πολλές πολύ ακριβότερες Gibson. 2. To ότι δείχνει φθηνή την κάνει πιο "αλήτισσα". 3. Όλοι κάποια στιγμή αλλάζουν μαγνήτες στις Gibson. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις παραπάνω για τους "premium" μαγνήτες της Gibson. Yπάρχουν στο εμπόριο δεκάδες καλύτεροι μαγνήτες κι από τους Burstbuckers και από τους '57. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SlenderSmash Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2011 Κρατάω αυτό που λες για τα βαρύτερα ξύλα στις φθηνότερες κιθάρες το οποίο δεν γνώριζα... Μιλάμε όμως και για ιδιάζουσα περίπτωση κιθάρας... Ένας απο τους λόγους που με ενδιαφέρει να την αγοράσω είναι επειδή είναι πολύ ελαφριά! Όμως συνήθως είναι και neck heavy! Αυτή η standard που είχα παίξει εγώ όμως δεν βούταγε ο neck. Την είχα κρεμασμένη πάνω μου και στεκότανε χωρίς να χρειαστεί να κρατάω το μπράτσο... Μήπως τελικά ένα βαρύτερο ξύλο... βοηθάει στην συγκεκριμένη κιθάρα...!? (η τελικά θα βγει περισσότερο neck heavy...) Αν ισχύει αυτό που λες kpeyos τότε αν πάω σε κατάστημα που έχει standard και special η πλειοψηφία των special θα είναι βαρύτερες απο τις standard έτσι...; TheGrooveChronicles - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ότι το neck heavy είναι περισσότερο θέμα συνήθειας και δεν είναι κάτι φοβερό. Καλύτερα πήγαινε και δοκίμασε αν θες να αγοράσεις δες. Αν σου κάθεται στο χέρι και δεν είναι και κανένα τούβλο στο ακουστικό παίξιμο και παρ'την. Για να μην παρεξηγηθώ κι από κομμάτι σε κομμάτι της ίδιας σειράς υπάρχουν πάντα διαφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση