Προς το περιεχόμενο

Ας μιλήσουμε για ταλέντο

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ταλέντο = τάλαντο= νόμισμα= περιουσία= κληρονομιά. Αυτά χοντρικά.

Δηλαδή σήμερα στην βιολογία ταλέντο=DNA= γονίδια.

Δηλαδή ή το έχεις ή όχι.

Ταλέντο είναι ιδιαίτερο χάρισμα σε μία δεξιότητα και όχι αγάπης προς κάτι, όπως είπε ένας φίλος (π.χ μαγειρεύω καταπληκτικά και με φαντασία και όποιος δοκιμάζει τρελαίνετε και μου λέει να γίνω σεφ, ΑΛΛΑ, εγώ βαριέμαι να μαγειρεύω και δεν μου αρέσει να μαγειρεύω και δεν θέλω να μαγειρεύω βρε αδερφέ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαι ένα φυσικό ταλέντο στην μαγειρική, που απλά πάει χαμένο.)

Τελείως φανταστικό το παράδειγμα  ;D  

Στην θέση του μαγειρεύω βάλε ότι γουστάρεις : παίζω κιθάρα-βιολί-ντραμς-μπάλα-μπάσκετ-χόκευ-τέννις-πένις ;D, λύνω εξισώσεις, κάνω τα πάντα με κλειστά μάτια αλλά δεν πολυγουστάρω τίποτα.

Μπορεί να έχεις ταλέντο σε έναν τομέα και να μην το ανακαλύψεις ΠΟΤΕ, αν δεν συναινέσουν οι περιστάσεις, δεν ευθυγραμμιστεί το σύμπαν, δεν διασταυρωθούν οι σωστοί δρόμοι, δεν το γράφει η ειμαρμένη (υπάρχει?-όχι δεν υπάρχει.)κ.ο.κ. Αν δεν τύχει ρε παιδάκι μου.

Αν δεν βαρεθώ, αργότερα θα αναφέρω δυο-τρία χαραμισμένα ταλέντα μου στα μικράτα μου.

Το βασικότερο να μην ξεχάσω.

Ξεκίνησα κιθάρα σε δάσκαλο και όχι σε ωδείο  ;D ;D ;D πριν κανα δίμηνο (στα 41 μου) και διαπίστωσα ότι δεν είμαι ταλέντο.

Αυτό όμως δεν μπορεί να με κάνει να τα παρατήσω, γιατί απλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ και την ΒΡΙΣΚΩ. ;D :D ;D

Αυγά...μάτια.

If you want to be a hippie...you 're too late.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

harilatron  δεν είπα ότι η κοπέλα δεν έχει ταλέντο

(γιατί ειρωνεύτηκες; )

δεν έγραψα "μελέτη" πουθενά

είπα "δουλειά"

η οποία φέρνει αποτέλεσμα

το παράδειγμα της κιθαρίστριας το θεώρησες off-topic μάλλον

κι όμως... αναφερόμουν στο ταλέντο

• Moderator

Ναι βρε ρε συ φιλόσοφε.  :)

Δεν είπε κανείς να παρατήσεις εσύ (ή εγώ) την κιθάρα και την ενασχόληση με τη μουσική.

Απλώς, στην υποθετική περίπτωση που ήσουν 15 ετών και είχες βάλει το σχολείο σε δεύτερη μοίρα και ονειρευόσουν live  στο ολυμπιακό στάδιο, λεφτά και γκρούπισσες, και που ένας έμπειρος δάσκαλος εβλεπε αυτό που εσύ τώρα έχεις την ωριμότητα να παραδεχθείς, θεωρώ ότι αυτός ο δάσκαλος θα είχε την υποχρέωση να σου επισημάνει τις δυσκολίες της δουλειάς, να σου εξηγήσει ότι η πρόοδος σου είναι πιο αργή από κάποιους άλλους και εν ολίγοις να θέσει την ενασχόλησή σου με την κιθάρα σε ρεαλιστικό πλαίσιο. Δεν εννοώ δηλαδή να σου πει να σταματήσεις. Απλά να βάλει αυτή τη δραστηριότητα στη σωστή "σειρά" μέσα στη ζωή σου.

Τυχαιο ηταν το αστειο φιλε...δε ξερω να γραφω καλα στο pc και αντι για ρ πατησα π...Αυτο σιγουρα δεν ειναι ταλεντο.............σεβασμος σ εναν απ τους κορυφαιους.

Τυχαιο ηταν το αστειο φιλε...δε ξερω να γραφω καλα στο pc και αντι για ρ πατησα π...Αυτο σιγουρα δεν ειναι ταλεντο.............σεβασμος σ εναν απ τους κορυφαιους.

συμβαινουν αυτα....εδω εγω ουτε παραθεση εμαθα πως γινετε.....απλα εκατσε οραιο το ΜΑΠΑ ΝΤΟΝΑ ;)

www.autokanelis.gr

Αυτο που θα ηθελα να πω διαβαζοντας ολα αυτα..ειναι οτι τα τελευταια χρονια εχω διδαξει και εξακολουθω να διδασκω παιδια με μαθησιακες δυσκολιες, δυσλεξια, παιδια με προβληματα συγκεντρωσης ADD και συμπεριφορας , παιδια με προβληματα ακοης και παιδια με προβληματα στα ακρα. Πολλα απο αυτα τα παιδια εχουν καταφερει να φτασουν και να ξεπερασουν παιδια με πραγματικο ταλεντο με την σκληρη τους δουλεια.Και αυτο ειναι κατι που το ζω καθημερινα και οχι κατι που φανταζομαι..η μου ειπαν...

Η αποψη οτι οποιος δεν εχει ταλεντο πρεπει να ενημερωνετε εξαρχης και να αποθαρυνεται να συνεχισει..την θεωρω μια μεγαλη ανοησια.

Δεν ειμαστε ελιτιστες και φυσικα τα ονειρα καποιου μπορουν ΚΑΙ να περιοριζονται στο Ιmagine και οχι στο ASTURIAS.

Και αν δεν περιοριζονται στο Ιmagine..θεωρω οτι με σκληρη δουλεια..θα φτασουν και στο Asturias.

Σαν δασκαλος παντα ξεκιναω απο την σκληρη δουλεια σε ολους ,εχουν -δεν εχουν ταλεντο.

Με εκτιμηση προς ολους και ευχαριστω για τα πολλα επι της ουσιας post σας.

• Moderator

...

Η αποψη οτι οποιος δεν εχει ταλεντο πρεπει να ενημερωνετε εξαρχης και να αποθαρυνεται να συνεχισει..την θεωρω μια μεγαλη ανοησια.

...

Αυτό που λες δεν το έγραψε κανείς.

...

...και ευχαριστω για τα πολλα επι της ουσιας post σας.

Με ποια ιδιότητα ακριβώς ευχαριστείς τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο noiz?

το ταλέντο δεν έχει να κάνει με το μαθαίνω να παιξω κάτι...αλλά με το δημιουργώ....μην τα μπερδεύετε γιατι ακουω να λέτε "εμαθε αυτο και έμαθε το άλλο"

Δεν ειναι ταλέντο αυτος που μαθαινει γρήγορα.

Ταλέντο ειναι αυτος που δημιουργει γρηγορα και καλά

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

• Guru

Μα Γιάννη... Δε μπορεί κάποιος να έχει 'ταλέντο' στην μάθηση;

Τώρα σχετικά με το θέμα, δεν έχω να πω πολλά πράγματα, και έχω 'μαλώσει' παλαιότερα για ακριβώς αυτό το θέμα.

Η προδιάθεση υπάρχει και παίζει το ρόλο της. Δε σημαίνει ότι κάποιος που δεν την έχει δε μπορεί να κάνει κάτι, ή το αντίθετο: Κάποιος που την έχει θα πετύχει σίγουρα. Η ζωή διαφέρει για καθένα μας, ακόμη και για τους δίδυμους!

Ως καθηγητής, κι εγώ, αρνούμε να θεωρήσω έναν/μια μαθήτή/τρια μου χωρίς ταλέντο, και άρα ανάξιο/α να ασχοληθώ μαζί του/της!

Μα Γιάννη... Δε μπορεί κάποιος να έχει 'ταλέντο' στην μάθηση;

ναι...... αλλά ειναι ενα ταλέντο μικρής σημασίας που δεν θα τον κανει να ξεχωρίσει πολύ απ την μαζα ;)

Ως καθηγητής, κι εγώ, αρνούμε να θεωρήσω έναν/μια μαθήτή/τρια μου χωρίς ταλέντο, και άρα ανάξιο/α να ασχοληθώ μαζί του/της!

1) αρα θεωρεις ολους τους μαθητές σου ταλαντούχους? μια ευθεία όλα?

2) δεν ασχολείσαι με μαθητες χωρίς ταλέντο? μα εκει νομιζω ειναι η μαγκια του δασκαλου. και μου φαινεται και ρατσιστικο αυτο.

εδω διαφωνούμε :)

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου