grorig Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 -δηλαδή μπορώ να έχω ένα καθαρό και ένα βρώμικο κανάλι κατευθείαν από τον ενισχυτή την ώρα που παίζω και συνδέοντας την πεταλιέρα στο fx loop να μπορώ να προσθέτω ό,τι εφέ θέλω (chorus, delay κ.τ.λ.)? Σόρρυ αν είναι χαζή απορία αλλά τόσα χρόνια με τους μικρούς ενισχυτές δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τέτοια συνδεσμολογία! Ο TECH21 έχει την ίδια δυνατότητα?? Όσο γίνεται πιο απλά και συνοπτικά: Σ'έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή,όπως είναι ο τυπικός ενισχυτής για κιθάρα, υπάρχουν 2 στάδια: Α/ Προενίσχυσης, Β/ Ενίσχυσης. Η προενίσχυση (preamp) παίρνει το ασθενές σήμα της κιθάρας, το διαμορφώνει (ανάλογα με την τιμή που θα δώσεις στο gain σε clean-overdrive,το "φιλτράρει" bass,mid,treble κλπ.) και το ενισχύει. Δεν το ενισχύει όμως τόσο, που να είναι αρκετό, για να "κουνήσει" το μεγάφωνο. Tο ήδη ενισχυμένο σήμα, πηγαίνει λοιπόν στη συνέχεια στο 2ο στάδιο της ενίσχυσης (Power amp) ώστε να το κάνει αρκετά ισχυρό,για να κουνήσει το μεγάφωνο. Η λούπα δεν είναι τίποτε άλλο από μια "παράκαμψη" σε αυτή τη διαδρομή του σήματος,και αποτελειται από την έξοδο της προενίσχυσης (SEND), και την είσοδο της ενίσχυσης (RETURN). Θεωρητικά η δουλειά του τελικού είναι να παίρνει το διαμορφωμένο σήμα της προενίσχυσης,και να το κάνει πιο δυνατό, χωρίς να παρεμβαίνει ("χρωματίζει"). Στην πράξη βέβαια, οι περισσότεροι τελικοι χρωματίζουν τον ήχο,ειδικά οι λαμπάτοι -To Power engine είναι το 2ο στάδιο ενός ενισχυτή + καμπίνα,αφού μιλάμε για combo,και είναι σχεδιασμένο να μήν χρωματίζει τον ήχο που λαμβάνει. Άρα αν συνδέσεις τη GT, θα πάρεις τον ήχο που έχεις διαμορφώσει σ'αυτήν, απλά πιο δυνατά. Εκτός απο Volume, έχει και EQ, κι έτσι μπορείς να παρέμβεις στο τελικό αποτέλεσμα που παίρνεις απ'την GT,ή απ'οτιδήποτε συνδέσεις To Power engine δεν έχει το πρώτο στάδιο (Preamp), άρα αν σ ένδιαφέρει να διαμορφώσεις τον ήχο σου απ'τον ενισχυτή,και όχι απ'την GT,χρησιμοποιώντας την μόνο σαν πολυεφφέ στη λούπα του ενισχυτή, θα σου πρότεινα να πάρεις,έναν καλό λαμπάτο και όχι τρανζιστορ,για να έχεις τουλάχιστον καλούς Clean και Drive ήχους. Το Power engine δεν είναι το καλύτερο μηχάνημα που κυκλοφορεί,είναι όμως κατά την άποψή μου το καλύτερο για τα χρήματα που κοστίζει,έχοντας τη δυνατότητα για μια πληθώρα χρήσεων, και είναι ίσως το πιο κατάλληλο για πεταλιέρες και για ενίσχυση των software (guitar rig κλπ),στα χρήματα αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Μπράβο Γρηγόρη, εξαιρετική ανάλυση! ;) Να προσθέσω μερικά για το Power Engine. Καταρχάς αυτό στις Αγγελίες ήταν το δικό μου, το οποίο βεβαίως πουλήθηκε πολύ γρήγορα. :) Πάω σε ένα διαφορετικό (και αρκετά ακριβότερο, τελικά, setup), και απλά δεν είχα την πολυτέλεια του χώρου για να κρατήσω και το PE... Από άποψης ηχητικής απόδοσης, καταρχάς το PE δεν είναι FRFR. Θα μπορούσε να γίνει, αν χρησιμοποιείτο διαφορετικό 12άρι μεγάφωνο (ας πούμε, κάποιο της BEYMA) και ένα tweeter με κύκλωμα crossover. Για την ακρίβεια, η Tech21 έβγαζε ένα τέτοιο Power Engine και ακόμα, απ'όσο ξέρω, μπορεί να πουλήσει το tweeter και το crossover σε όποιον το επιθυμεί. Το PE δίνει όμως περισσότερο την αίσθηση της καμπίνας κιθάρας για χρήστες modeling μηχανημάτων. Με λογική χρήση του EQ του, μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραίο ήχο και να έχεις και την αίσθηση "amp in the room" που συνήθως λείπει από τα FRFR monitors. Το Atomic FRFR είναι της ίδιας νοοτροπίας, αλλά βασίζεται σε λάμπες (=βαρύ) και κοστίζει τα διπλά. Οπότε για τις συγκεκριμένες χρήσεις και εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα το PE, ειδικά αν το βρει κάποιος μεταχειρισμένο (είναι σκυλιά και, εξάλλου, τι να πάθει?). Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
grorig Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Αν ήξερα ότι ήταν δικό σου,θα έγραφα περισσότερα. ;D ;D ;D Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες για να μην μπερδευτεί το παλληκάρι περισσότερο. Το Power engine δεν είναι FRFR, αλλά "καλοδέχεται" τα cab sims των modelling μηχανημάτων και software. Επίσης για καλύτερο για μένα αποτέλεσμα,μπορεί κάποιος να παρεμβάλει μεταξύ,πεταλιέρας και Power engine ένα tube buffer, για περισσότερο tube feel στον ήχο,κάτι σαν αυτό: http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?xsid=3098b918db1e1863d0ccd772ab2ac86c&sw=valvulator&x=6&y=8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Grorig ευχαριστώ για το...άρθρο ;D να'σαι καλά που έγραψες ολόκληρο κατεβατό για να με βοηθήσεις. Τώρα κατάλαβα γιατί ακριβώς μου προτείνεις το συγκεκριμένο μηχάνημα, αφού το preamp σήμα το ρυθμίζεις από την gt (προσθέτοντας αν θες overdrive-distortion ή εφέ από το FX-1, FX-2) και στην συνέχεια το poweramp σήμα το αναλαμβάνει ο ενισχυτής. Στην ουσία είναι σαν να έχεις έναν ενισχυτή με τη διαφορά ότι οι ''ροδέλες'' είναι στην πεταλιέρα. To μόνο σημείο που μπερδεύτηκα λίγο είναι το εξής: ...αν σ ένδιαφέρει να διαμορφώσεις τον ήχο σου απ'τον ενισχυτή,και όχι απ'την GT,χρησιμοποιώντας την μόνο σαν πολυεφφέ στη λούπα του ενισχυτή, θα σου πρότεινα να πάρεις,έναν καλό λαμπάτο και όχι τρανζιστορ,για να έχεις τουλάχιστον καλούς Clean και Drive ήχους. το οποίο κατανόησα πλήρως, αλλά σε προηγούμενο ποστ: Ο Frontman,ίσως είναι ο καλύτερος απ'τους 3 που ανέφερες,εφόσων χρησιμοποιήσεις την GT στο return της λούπας του προφανώς εννοείς ότι παρότι τρανζίστορ βγάζει κάπως αξιοπρεπές ήχο άρα μπορείς ΚΑΙ ως return να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα? Η συζήτηση πάντως μου είναι πολύ χρήσιμη, μάλλον κατέληξα ή να πάρω τον φουλ λάμπα bugera που πρότεινε ο bassbill ή, η πιο φθηνή λύση, να πάρω τον frontmann λόγω της τιμής σε σύγκριση με τα watt του και να προσπαθήσω να βγάλω όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα μέσω ρυθμίσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
grorig Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 προφανώς εννοείς ότι παρότι τρανζίστορ βγάζει κάπως αξιοπρεπές ήχο άρα μπορείς ΚΑΙ ως return να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα? Ακριβώς. Σε μεγάλες εντάσεις "ξύνει" λιγότερο, με δεύτερο τον Roland, και τρίτο τον Korg (MG) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 ΟΚ! Ευχαριστώ grorig! Thank you guys! Εγώ είμαι καλυμένος από το thread και έγραψα παραπάνω που κατέληξα... Όπως προανέφερα δεν μιλαμε για κάνα σημαντικό ποσό ούτως ή άλλως απλά ήθελα μια καθοδήγηση (και την πήρα). Καλή συνέχεια και καλή χρονιά σε όλους! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schafferbfg Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2011 με μια GT10 και ο ηχος ηταν εξαιρετικος. gt6 ήταν :P Rock..Dust..Light..Star Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2011 Ωχ δικό μου θέμα δεν ήταν αυτό? Πού το θυμηθήκατε ;D Για την ιστορία, τελικά επέλεξα τον bugera v22 και ακόμα τον περιμένω από το musicstore ;D Όταν τον παράγγειλα (1-2 μέρες μετά από από αυτό το thread) το site έδινε estimated delivery time 28/1/11. (Στον thomann τότε δεν υπήρχε ΚΑΝ). Μου ήρθαν κανονικά τα e-mail κ.τ.λ. και έτσι θεώρησα ότι όλα οκ. Επειδή 10 μέρες μετά από την παραπάνω ημερομηνία ακόμα περίμενα, πήρα τηλ. την τράπεζα και με ενημέρωσαν ότι ενώ η κάρτα μου χρεώθηκε το ποσό, αμέσως μετά ακυρώσαν την συναλλαγή (οι γερμανοί). Πήρα τηλ. γερμανία και μου είπαν ότι η παραγγελία δεν ακυρώθηκε, αλλά ισχύει κανονικά ,απλά ισχύει το νέο estimated delivery time το οποίο νόμιζα ότι δεν ''έπιανε'' εμένα αλλά τους καινούργιους πελάτες (που παρεπιπτώντας πλήρωσαν αύξηση του ενισχυτή +30ε). Η καινούργια ημερομηνία είναι...1/4/11 :'( :'( Όπως καταλαβαίνετε ξενέρωσα και δεν έχω όρεξη να παίξω σχεδόν καθόλου κιθάρα μέχρι τότε (μόνο unplugged) ;D και αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη επισκεψιμότητά μου στο forum ;D Tουλάχιστον το ενθαρρυντικό μήνυμα είναι ότι γίνεται της πουτ@ν@ς με αυτό το ενισχυτάκι...μακάρι να αποδειχθεί καλό ρε γμτ... :-\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση