iamnohero Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου αν με 400ε ειχα να επιλεξω αναμεσα σε Marshall MG καινουριο και peavey classic μεταχειρισμενο,θα επελεγα με κλειστα ματια τον peavey(αρκει να στελνει ο πωλητης). Ασε που αν εχει και 2-3 θετικες στο profile του δεν εχεις να φοβασαι τιποτα.... (σκεψου οτι με 400ε θα παρεις κατι που θα κοστιζει περιπου 600-800ε) ;) Υ.Γ Πολυ καλη επιλογη θα ηταν και o fender hot rod deluxe(μεταχειρισμενος) http://www.iamnohero.com/ https://www.facebook.com/iamnohero Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korakios Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Με τον fender fm212R παίζει ο κιθαρίστας στη μπάντα και μπορώ να σου πω δυο πραγματάκια: 1.Έχει τρελό γκάζι και δε μασάει...του κοτσάραμε και δεύτερη κιθάρα ταυτόχρονα και πάλι έσπερνε(απο θέμα έντασης) 2.ελαφρύς για τα watt του και ξερός μέχρι αηδίας(πράγμα που θες λόγω πεταλιέρας) 3.ΜΗΝ το παραγγείλεις απο εξωτερικό μιας και φημολογείται οτι βγάζει προβλήματα, να φανταστείς με το που τον ανοίξαμε απο το κουτί δεν έπαιζε ;D και απλά έβαλα και έβγαλα ένα βύσμα σε όλες τις υποδοχές και μετά συνήλθε(άκυρο!).Α!επίσης μετά απο σχεδόν χρόνο το footswitch παρέδωσε 4.ΜΗΝ περιμένεις καλό ήχο ή έστω αποδεκτό αν καρφώσεις κατευθείαν την κιθάρα. 5.ΔΕΝ παίζει σιγά!(δηλαδή θα τσιμπήσεις το volume σπίτι σου σε ώρα ήσυχη και ανύποπτη και δε θα ακούς τίποτα γιαυτό και θα το ξανατσιμπίσεις κτλ,κτλ και ξαφνικά θα σου πει "πάρτα"!)-ανοίγει απότομα με λίγα λόγια! αυτό είναι θέμα που είδα και σε άλλον έναν αλλά και σε forums... 5.πάρτον γιατί για τα λεφτά/watt του είναι super(αλλάζεις και κανα ηχείο αργότερα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, γύρισα απο πρόβα και υπήρχε ένας fender twin reverb - τι καταπληκτικός ενισχυτής! @grorig & harilatron θα έχω υπόψην λοιπόν αυτόν τον tech21, αλλά έχω κάποιες (τραγικές ίσως) απορίες Ο Frontman,ίσως είναι ο καλύτερος απ'τους 3 που ανέφερες,εφόσων χρησιμοποιήσεις την GT στο return της λούπας του -δηλαδή μπορώ να έχω ένα καθαρό και ένα βρώμικο κανάλι κατευθείαν από τον ενισχυτή την ώρα που παίζω και συνδέοντας την πεταλιέρα στο fx loop να μπορώ να προσθέτω ό,τι εφέ θέλω (chorus, delay κ.τ.λ.)? Σόρρυ αν είναι χαζή απορία αλλά τόσα χρόνια με τους μικρούς ενισχυτές δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τέτοια συνδεσμολογία! Ο TECH21 έχει την ίδια δυνατότητα?? -τι σημαίνει ο όρος ''modelling guitar amp'' που βλέπω στον ronald και στον tech21?? @bassbill ευχαριστώ για το ποστ, πρώτη φορά ακούω αυτό το μοντέλλο αλλά παίρνω σοβαρά υπ'όψην εφόσον έχεις δικό σου μαγαζί για live . 22watt δεν είναι πολλά, να υποθέσω ότι είναι με λυχνία? Όσον αφορά το fx loop ισχύει η ίδια απορία με παραπάνω. @jesu τώρα από το βιντεάκι που παρέθεσες όντως δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη ιδέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο frontman με ψήνει πάρα πολύ λόγω της αστείας τιμής του.. @S9F Γεία σου Σάββα επίσης χρόνια πολλά! Η κιθάρα σου αν είχε χέρια θα μου έδινε ένα γερό σκαμπίλι τόσες ώρες που την παίζω κάθε μέρα! Φυσικά και ξέρω ότι με αυτά τα λεφτά που θέλω να διαθέσω δεν είναι για πολλά-πολλά...ίσως και η νοοτροπία του να χρησιμοποιείς πολυπεταλιέρα να είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον έμπειρο επαγγελματία που καταλήγει σε λαμπάτο,κεφαλές, μικρόφωνα κ.τ.λ. με τα διάφορα αναλογικά πεταλάκια στη σειρά και ξέρει γενικά τί ακριβώς θέλει. Αυτά τα βήματα γίνονται κατά τη γνώμη μου σιγά σιγά (εδώ εχω τραγικές απορίες όπως θα διαβάσεις παραπάνω) και πρώτα να 'μαστε καλά και να πιαστούμε καλά σε μια καλή δουλειά, και να είσαι σίγουρος θα διαθέσω απλόχερα πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και σε ένα χρόνο από τώρα ίσως να συζητάμε για ''μεγαθήρια''... Γι'αυτό από την αρχή είπα ότι δεν επιζητώ κάτι άκρως επαγγελματικό, αλλά κάτι που θα καλύψει άμεσα τις τωρινές ανάγκες, δεν είναι ότι θα την βγάλω έτσι για όλη μου ζωή. Εξάλλου για λίγα λεφτά μιλάμε, πόσο χαμένα μπορούν να πάνε 250-300 ευρώ (για ένα μηχάνημα 80-100 watt..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mariopol Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Να δωσω ψηφο στον fm (εχω τον 210R) και να ρωτησω και κατι... Ποια η διαφορα των fm και των frontman? http://www.zzounds.com/item--FEN2316300000 Nα υποθεσω οτι ειναι ενα απλο facelift? www.mario-art2.blogspot.com www.mario-art.blogspot.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 ...γύρισα απο πρόβα και υπήρχε ένας fender twin reverb - τι καταπληκτικός ενισχυτής! χεχε.. καλο πραμα εε? ;D -τι σημαίνει ο όρος ''modelling guitar amp'' που βλέπω στον ronald και στον tech21?? modelling ειναι οτιδηποτε "μιμειται" / προσομοιωνει την ηχητικη συμπεριφορα καποιου αλλου μηχανηματος, χρησιμοποιοντας ως επι το πλειστον ψηφιακα κυκλωματα. Δηλαδη ενας Modelling ενισχυτης μπορει π.χ να προσομοιωσει τη συμπεριφορα ενος twin reverb. Το ποσο καλα θα το καταφερει βεβαια ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. ;) btw, αν βρεις εναν παλιο twin με 300-400 θα ειναι η αγορα του αιωνα, αλλα θα χρειαστει να ριξεις και ...μερικα λεφτα (αναλογως καταστασης). Ομως θα παρεις ενισχυτη οχι οτι οι αλλοι ειναι σκαρτοι ή "λιγοι", αλλα ο twin ειναι αλλιως... wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει και μιά άλλη λύση(από τη στιγμή που έχεις και πεταλιέρα),αν καίγεσαι να αγοράσεις εδώ και τώρα ενισχυτή.Μπορείς μ΄αυτά τα λεφτά να αγοράσεις τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (για τα λεφτά του και τηρουμένων των αναλογιών) Marshall Class 5. ΜΗΝ σε ξεγελάνε τα φαινομενικά λίγα Watt του,είναι υπεραρκετός και για live καταστάσεις,αλλά ακόμα και αν δεν σε βολεύει,μπορείς να τον συνδυάσεις ενδεχομένως και με μία ακόμα καμπίνα που πιθανόν να υπάρχει στο χώρο που θα παίξετε.Εγώ τον χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με μία προενίσχυση JMP1 και...μαμάει! ;D Για live που παίζουν μικρόφωνα, ηχεία, μόνιτορ εικάζω ότι είναι οκ, αλλά σε προβάδικο περιορισμένου χώρου με τα ντραμς, την μπασσοκολόνα κ.τ.λ. όλα αυτά δεν θα ''καταπίνουν'' τον ήχο της κιθάρας? @iamnohero Δυστυχώς για τα μεταχειρισμένα τα είπαμε παραπάνω, υπάρχουν πράγματι πολύ καλές ευκαιρίες @korakios υπήρχαν σπίτι μου μέχρι και πριν 2 βδομάδες 2 15ρηδες fender frontman και όντως η ένταση είναι πολύ απότομη...και ναι δεν κωλώνει, γκαζώνει αλλά τί γκάζι δίνει ;D τώρα τους έχω καταχωνιασμένους σε σπίτια φίλων, έπρεπε να τους δοκιμάσω στην πεταλιέρα πριν τους δώσω, που να φανταστώ ότι υπήρχε 100ρης στο ίδιο μοντέλο ;D @alderbody ευχαριστώ για την επεξήγηση! Ας τον ρωτήσω μήπως πουλιέται καλού κακού δεν χάνω τίποτα...έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να του ρίξεις και λεφτά, είχε σκισίματα και γενικά ήταν παλιός αλλά δεν παύει να είναι super. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mariopol Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 υπήρχαν σπίτι μου μέχρι και πριν 2 βδομάδες 2 15ρηδες fender frontman και όντως η ένταση είναι πολύ απότομη...και ναι δεν κωλώνει, γκαζώνει αλλά τί γκάζι δίνει ;D τώρα τους έχω καταχωνιασμένους σε σπίτια φίλων, έπρεπε να τους δοκιμάσω στην πεταλιέρα πριν τους δώσω, που να φανταστώ ότι υπήρχε 100ρης στο ίδιο μοντέλο ;D Δεν εχει καμια σχεση ο μικρος με τους μεγαλυτερους ;) www.mario-art2.blogspot.com www.mario-art.blogspot.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bassbill Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Ναί ο Bugera V 22 έιναι φούλ λάμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Ας τον ρωτήσω μήπως πουλιέται καλού κακού δεν χάνω τίποτα...έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να του ρίξεις και λεφτά, είχε σκισίματα και γενικά ήταν παλιός αλλά δεν παύει να είναι super. :) Τα σκισιματα (αν δεν ειναι στις μεμβρανες των μεγαφωνων...) δεν πρεπει να σε απασχολουν. Το "μεσα" ειναι που πρεπει να σκεφτεις σε μια τετοια αγορα. Προσωπικα δεν θα με πειραζε να βρω εναν παλιο Fender με ξεσκισμενο Tolex που να ...ξεσκιζει ομως ηχητικα. ασχετα αν τον δικο μου τον εκανα μεσα-εξω καινουριο... 8) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εχει καμια σχεση ο μικρος με τους μεγαλυτερους ;) πάλι καλά ;D Alderbody +1 στις συμβουλές σου αλλά δεν νομίζω ότι πωλείται anyway, ας μείνουμε στον τίτλο του θέματος και όποιος έχει όρεξη ας αναλύσει τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν (bugera, frontman, tech21) συναρτήσει πάντα με την χρήση του και την λειτουργικότητά του (δηλαδή να δένει καλά με την gt και να καλύπτει live αλλά κυρίως πρόβες με φασαριόζους μουσικούς ;D ) και επίσης όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη ας απαντήσει την απορία μου με την λούπα στα εφέ -δηλαδή μπορώ να έχω ένα καθαρό και ένα βρώμικο κανάλι κατευθείαν από τον ενισχυτή την ώρα που παίζω και συνδέοντας την πεταλιέρα στο fx loop να μπορώ να προσθέτω ό,τι εφέ θέλω (chorus, delay κ.τ.λ.)? Σόρρυ αν είναι χαζή απορία αλλά τόσα χρόνια με τους μικρούς ενισχυτές δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τέτοια συνδεσμολογία! Ο TECH21 έχει την ίδια δυνατότητα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση