X

Links εμπόρων

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Επειδη ΟΛΟΙ μας εδω μεσα,οι περισσοτεροι χωρις πραγματικα να το θελουμε,ποσταρουμε οταν θελουμε να κανουμε λινκ για μια κιθαρα,ενισχυτη κτλ το μαγαζι στο οποιο το εχουμε "βρει" αντι για το link της εταιρειας που το κατασκευαζει παραβαινοντας ετσι καθημερινα εναν απο τους βασικους κανονες λειτουργιας του noiz ,θα ηθελα να σας προτεινω εις το εξης να linkaρουμε :lol: ΜΟΝΟ το δικτυακο τοπο της κατασκευαστριας εταιριας!

Εννοειται οτι οποιος θελει να εξυπηρετησει καποιον συναδελφο του θα μπορει ανετα να του στειλει πμ με το λινκ της εταιρειας (αν και ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος & μονος του,το Google υποστηριζει πολλα site με ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ :wink: )

Πιστευω επισης οτι link με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ κατασκευαστες/μαγαζια/διανομεις καποιου προϊοντος μπορουν να εξαιρεθουν απο αυτον τον κανονα :wink:

τι λετε??

Συμφωνώ εν μέρει με αυτό...

Συμφωνώ δηλαδή με το να γράφουμε το link της κατασκευάστριας εταιρείας όταν αναφερόμαστε σε ένα προϊόν. Αν δηλαδή κάποιος ρωτήσει πχ "τι γνωρίζετε για το Shure SM58?" να του στείλουμε το link της Shure.

Σε περίπτωση όμως που ρωτήσει "από πού αγοράσατε φτηνά το Shure SM58?" τότε πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε link μαγαζιού γιατί έτσι:

1) βοηθάμε αλλήλους ώστε να μην πληρώσουν παραπάνω από όσο πρέπει

2) ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, γιατί όπως γνωρίζουμε ΟΛΟΙ, ότι το Noiz ΕΙΝΑΙ μέσο πίεσης στην ελληνική αγορά, η οποία πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να φτάσει (ή έστω να μοιάσει) στα ευρωπαϊκά πρότυπα τόσο από θέμα τιμών, όσο και από θέμα εξυπηρέτησης.

Θα ΧΑΡΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥ αν κάποια φορά γράψω ότι πήρα το τάδε πετάλι φτηνά από εξωτερικό και βρεθεί ένας άλλος Noiz-άς να μου αντιπαραθέσει Ελληνική ανταγωνιστική τιμή! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΚΑΡΙ!

My 2 cents ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος & μονος του' date='το Google υποστηριζει πολλα site με ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ :wink:[/quote']
Για πες μας μερικά που να συγκρίνουν ευρωπαϊκές τιμές :D

Εγώ ξέρω μόνο το www.scroutz.gr ...

Εγω δεν συμφωνώ να μη βάζουμε link απο ένα site που έχει πολύ καλή τιμή για ένα προιόν.

Γιατί να στείλουμε PM σε ένα άτομο και να μην ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται και διαβάζουν το θέμα ?

Σε καθημερινή βάση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες γίνονται συζητήσεις για το ποιός έχει την πιό φτηνή τιμή και επιπλέον οι ίδιες οι εταιρείες διαφημίζουν τις φτηνές τιμές τους. Το να υποδείξω μια τιμή για ένα προιόν δεν σημαίνει οτι υποχρεώνω κάποιον να αγοράσει. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να λέμε ότι η μία κιθάρα είναι καλλίτερη απο την άλλη.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θίγονται, ιδιαίτερα αυτοί που δεν βάζουν ένα τιμοκατάλογο στο site τους (!!!) ενω είναι υποχρεωμένοι απο την νομοθεσία.

Επισης καταλαβαίνω ότι αυτοι οι ίδιοι πιθανόν να είναι οι "χορηγοί" του Noiz και πιθανόν να αποσύρουν τις χορηγίες του δημιουργώντας έτσι πρόβλημα.

Η λιανική τιμή ενός νόμιμου προιόντος δεν είναι "μυστικό" που πρέπει να κυκλοφορεί απο στόμα σε στόμα. Ενα web site είναι η βιτρίνα του μαγαζιού και στις βιτρίνες είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν αναρτημένες τιμές λιανικής που συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Επίσης δεν υπάρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ αντιπρόσωποι, αυτό απαγορεύεται απο την νομοθεσία της Ευρωπαικής Ενωσης στην οποία ανήκουμε.

http://musik.kelkoo.de/b/a/c_152401_musikinstrumente.html

http://uk.bizrate.com/buy/browse__cat_id--21000000.html

http://uk.shopping.com/xDN-musical_instruments-~V-rows

http://shopping.lycos.de/

Αποκλειστικοι αντιπροσωποι δεν υπαρχουν (αλλωστε δεν εγραψα ποτε οτι υπαρχουν :wink: ) αλλα υπαρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ που μονο αυτοι διανεμουν τα προϊοντα τους (π.χ. Rockinger,παρα πολλοι κατασκευαστες πεταλιων,Carvin στις HΠA κτλ) αυτο εννοούσα :wink:

Συμφωνώ δηλαδή με το να γράφουμε το link της κατασκευάστριας εταιρείας όταν αναφερόμαστε σε ένα προϊόν. Αν δηλαδή κάποιος ρωτήσει πχ "τι γνωρίζετε για το Shure SM58?" να του στείλουμε το link της Shure.
Αυτο λεω & εγω. :wink:

[Επίσης δεν υπάρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ αντιπρόσωποι, αυτό απαγορεύεται απο την νομοθεσία της Ευρωπαικής Ενωσης στην οποία ανήκουμε.

Απαγορευεται μεν , ισχυει δε ατυπα, αλλιως θα εφερναν πολλοι τα επωνυμα προιοντα . οι μεγαλες εταιρειες ξερουν οτι σε καθε χωρα το

προιον δεν μπορει να δουλευτει πετυχημενα απο πολλους .

Αν καταλαβα βεβαια καλα τι εννοεις βεβαια

Για τα link ,εγω εχω μαθει αρκετα απο link ,'noizαδων' , και για μενα

ειναι πολυ καλο να λεμε τα πραγματα συγκεκριμενα ,και να εκφραζομαστε ελευθερα .Αν αυτο ειναι εναντια στην λειτουργια site ,και τους κανονες τοτε ο.κ.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θίγονται' date=' ιδιαίτερα αυτοί που δεν βάζουν ένα τιμοκατάλογο στο site τους (!!!) ενω είναι υποχρεωμένοι απο την νομοθεσία.

Επισης καταλαβαίνω ότι αυτοι οι ίδιοι πιθανόν να είναι οι "χορηγοί" του Noiz και πιθανόν να αποσύρουν τις χορηγίες του δημιουργώντας έτσι πρόβλημα.

[/quote']

Πιστεύω ότι ο ¶γγελος το έθεσε σωστά... 8)

Συμφωνώ με τον Ηλία, και με τον ¶γγελο, ο οποίος διατύπωσε ακριβώς αυτά που σκεφτόμουνα.

Καταθέτω και εγώ τη γνώμη μου: πιστεύω ότι ο Superfunk έχει δίκιο. O Angelos επίσης έχει "δίκιο" (με την έννοια ότι πολύ θα θέλαμε τα πράγματα να είναι έτσι), αλλά επι της ουσίας, ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει εμένα (π.χ.) να μπω και να ισχυριστώ ψευδώς ότι κάποιος έχει μία καλή τιμή, ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ την έχει.

Είναι καθήκον των εμπόρων να έχουν site και (όπως άλλωστε λέει και ο Angelos) να έχουν στο site τις τιμές τους. Αυτοί που δεν το κάνουν αυτό είναι είτε μίζεροι, είτε άσχετοι, είτε ύπουλοι και καλό θα ήταν να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν - δεν υπάρχει λόγος να τους δίνουμε το φιλί της ζωής μεταφέροντας τις "τιμές" τους σε επίπεδο ραδιο-αρβύλα.

Δεν είναι δική μας δουλειά να παρασταίνουμε την "επιθεώρηση αγοράς", για την ακρίβεια είναι υποχρέωση μας να ΜΗΝ μεταφέρουμε σε κοινή θέα την οποιαδήποτε φημολογία όσον αφορά τις τιμές. Αυτός που θέλει να δούμε τις τιμές του να τις βγάλει στο site του, όπου μπορούν να τις δούνε όλοι, να τις κριτικάρουν όλοι και να αποκτήσει και ο ίδιος μία αίσθηση δέσμευσης απέναντι στο κοινό του.

My two cents.

Καταθέτω και εγώ τη γνώμη μου: πιστεύω ότι ο Superfunk έχει δίκιο. O Angelos επίσης έχει "δίκιο" (με την έννοια ότι πολύ θα θέλαμε τα πράγματα να είναι έτσι)' date=' αλλά επι της ουσίας, ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει εμένα (π.χ.) να μπω και να ισχυριστώ ψευδώς ότι κάποιος έχει μία καλή τιμή, ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ την έχει.[/quote']
Μα άν έχω link στην σελίδα του, πως μπορεί να μην την έχει ?

Κάνω κλικ και βλέπω.

ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει εμένα (π.χ.) να μπω και να ισχυριστώ ψευδώς ότι κάποιος έχει μία καλή τιμή' date=' ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ την έχει.[/quote']
Δεν είναι δική μας δουλειά να παρασταίνουμε την "επιθεώρηση αγοράς"' date=' για την ακρίβεια είναι υποχρέωση μας να ΜΗΝ μεταφέρουμε σε κοινή θέα την οποιαδήποτε φημολογία όσον αφορά τις τιμές.[/quote']

Δε νομίζω να μίλησε κανείς να αναφέρουμε φήμες ή να ισχυριζόμαστε τιμές του στύλ "ΑΚΟΥΣΑ ότι o elavd πουλάει στο μαγαζί του μια USA Fender 400¤", αλλά να στέλνουμε links από online stores!

Δεν είναι δική μας δουλειά να παρασταίνουμε την "επιθεώρηση αγοράς"
Αναμφίβολα' date=' το ποιά είναι η δουλειά του φορουμ μόνο ο ιδρυτής του και οι διαχειριστές του καθορίζουν και το κατευθύνουν. Αλλά δε βλέπω για τι είναι κακό αυτό.

Αυτός που θέλει να δούμε τις τιμές του να τις βγάλει στο site του, όπου μπορούν να τις δούνε όλοι, να τις κριτικάρουν όλοι και να αποκτήσει και ο ίδιος μία αίσθηση δέσμευσης απέναντι στο κοινό του.
Και γιατί αυτό να μη γίνεται μέσα από το φορουμ;

Αναμφίβολα' date=' το ποιά είναι η δουλειά του φορουμ μόνο ο ιδρυτής του και οι διαχειριστές του καθορίζουν και το κατευθύνουν. [/quote']
Όχι, δεν το εννοούσα με αυτή την έννοια. Δεν μιλώ σαν μέλος του φόρουμ, αλλά σαν πελάτης. Αν καποιος έχει site και έχει τις τιμές του, τι περισσότερο μπορούμε να πούμε εμείς γι' αυτό το θέμα; Αν πάλι, δεν έχει τις τιμές του, τότε το κάθε τι είναι ράδιο-αρβύλα. Αυτό εννοούσα.

Αμάν με το conspiracy theory ρε πάιδες!

Ποιοι χορηγοί του Noiz και κουραφέξαλα;

Πόσες φορές έχω προτείνει κάποια εταιρία;

Είναι κρίμα να μην αναγνωρίζεται αυτό τη στιγμή που όλα τα μέλη του forum προτείνετε αβέρτα και χωρίς περιορισμούς.

Γιατί τέτοια καχυποψία;

Δηλαδή τι άλλο χειρότερο μπορεί ν' ακούσει κάποιος "χορηγός" για να αποσυρθεί; Εδώ μέσα έχουν γραφτεί τα... "άγραφα".

Και δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο βήμα!

Εμείς το κάναμε.

'Ολοι οι άλλοι στην καλύτερη περίπτωση είναι ποοοολύ "προσεκτικοί"!

Το μόνο που ζητάει το Noiz για να είναι αμερόληπτο είναι να μη χρησιμοποιείτε links εμπόρων, για να αναφερθείτε σε κάποιο προιόν.

Δεν ζήτησα ποτέ να μη πείτε από που το αγοράζετε φτηνότερα!

Σχετικά με το τι είναι αντιπρόσωπος να διευκρινήσω ότι:

Είναι μια εταιρία που αναλαμβάνει για τη δεδομένη χώρα να δημιουργήσει δίκτυο διανομής, τη μεταφορά, προβολή και service κάποιας μάρκας με την εξουσιοδότηση της.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Yameth, μην εκνευρίζεσαι ...

Χορηγός είναι όποιος βάζει διαφήμιση και δεν είναι κακό ούτε υπονοεί τίποτα ύποπτο, ετσι έχει επικρατήσει στην αγορά σαν όρος και έτσι εμφανίζεται και στην τηλεόραση μετά απο κάθε εκπομπή. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι έχεις προτείνει κάποια εταιρεία ή ότι υπάρχει καχυποψία για το noiz.

Στο γραπτό λόγο είναι φυσικό να υπάρχουν πάντα παρερμηνείες αφου λείπουν πολλες απο τις πληροφορίες μια αμεσης επαφής.

Yameth' date=' μην εκνευρίζεσαι ...
Χορηγός είναι όποιος βάζει διαφήμιση και δεν είναι κακό ούτε υπονοεί τίποτα ύποπτο, ετσι έχει επικρατήσει στην αγορά σαν όρος και έτσι εμφανίζεται και στην τηλεόραση μετά απο κάθε εκπομπή. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι έχεις προτείνει κάποια εταιρεία ή ότι υπάρχει καχυποψία για το noiz.

[/quote']

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Και εννοείται ότι εκτιμούμε και τιμούμε Καθημερινά αυτό το ελεύθερο βήμα που μας έχει δοθεί ;)

αν θελω να πω ειμαι αναμεσα στα παρακατω μικροφωνα . πειραζει να βαλω λινκ του θωμα ή του μusicstore ή του μουσικοραμα ή του στολλα? αφου απο κει θα τα παρω? τι να βαλω τα σαιτ των εταιριων . σιγα μετα να μη παρακολουθησει κανεις την κουβεντα. σιγα να μην ανοιξει το ονλαιν shop της αρεσκειας του και να κανει copy paste ενα ενα και να δει ποσο κανουν και να βγαλει συμπερασμα . και σιγα τις πληροφοριες που δινει το επισημο σαιτ ενος προιοντος . τα πιο πολλα θριαμβολογουν και το διαφημιζουν και χρειαζονται δυο τρια ακομη κλικς για να δεις τα specifications . υπερβαλλω?

το βημα αυτο ,ειναι το forum ,οχι η επισημη θεση του σαιτ ,οποτε σιγουρα

ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος ,οπως και ειναι , να ακουει γνωμες

για ενα προιον ,απο κατοχους του η οποιον εχει γνωμη , γιατι πολλες

φορες δεν τιθεται θεμα αν ειναι καλο ενα προιον ,αλλα αν κανει για την

δουλεια που το θελουμε.

μεχρι στιγμης ετσι ισχυει ,ο καθενας μας λεει ελευθερα ,υπερ και κατα ,καποιου προιοντος , το σαιτ δεν ειναι υπευθυνο ,για την προσωπικη γνωμη του καθενος μας .

Το σαιτ νομιζω πρεπει να προσελκυει χορηγους με την επισκεψιμοτητα του

οχι απο τα σχολια καποιου ατομου στο φορουμ

Παντα βεβαια ,τα σχολια να ειναι ευπρεπη εννοειται , οχι κρισεις προσωπικες εναντιον ατομων .

απο την στιγμη που ολοι μας εχουμε παραδεχτει οτι ο ...γερμανος εχει τις καλυτερες τιμες δεν βλεπω κατι παραλογο :?

απο την αλλη ομως για εναν υγειη ανταγωνισμο το βλεπω ως μονοδρομο

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back