Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να γίνεις επαγγελματιας drummer;

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτη η συζητηση δε θα τελειωσει ποτε γιατι ο καθενας ερμηνευει διαφορετικα την εννοια ''αξιζει''.Ή ίσως να είναι και πολύ απλή η απάντηση επειδή οι πιο πολλοί συμφωνούν ότι δε θα βγάλεις ΠΟΤΕ λεφτά για να ζήσεις από τα τύμπανα.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσο καλύτερος τόσο περισσότερες πιθανοτητες για περισσότερα φραγκα.

Υπάρχουν πάντως και μουσικοί που καυλώνουν τόσο πολύ με αυτό που κάνουν που και τα 1000 ευρώ που βγάζουν ως επαγγελματίες μουσικοί τους φαίνονται ότι αξίζουν μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Νομίζω δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 151
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Αυτη η συζητηση δε θα τελειωσει ποτε γιατι ο καθενας ερμηνευει διαφορετικα την εννοια ''αξιζει''.Ή ίσως να είναι και πολύ απλή η απάντηση επειδή οι πιο πολλοί συμφωνούν ότι δε θα βγάλεις ΠΟΤΕ λεφτά για να ζήσεις από τα τύμπανα.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσο καλύτερος τόσο περισσότερες πιθανοτητες για περισσότερα φραγκα.

Υπάρχουν πάντως και μουσικοί που καυλώνουν τόσο πολύ με αυτό που κάνουν που και τα 1000 ευρώ που βγάζουν ως επαγγελματίες μουσικοί τους φαίνονται ότι αξίζουν μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Πες τα βρε Μπάμπη  ;D ;D ;D. Ο καθείς και η οπτική του γωνία...

ΥΓ: Και συμφωνώ απόλυτα στο ΠΟΤΕ  ;)

all this has happened before and will happen again

Πες τα βρε Μπάμπη  ;D ;D ;D. Ο καθείς και η οπτική του γωνία...

ΥΓ: Και συμφωνώ απόλυτα στο ΠΟΤΕ  ;)

Τερυ εγώ την εμπειρία τη δικιά σου δεν την έχω ζήσει και ούτε πρόκειται.Οπότε εσύ που ήσουν μέσα στα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Ιδίως για τους drummer στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και καποιοι που το πρωί και απογευμα δουλεύουν σε κανα ωδείο , κάνουν και τα ιδιαίτερα τους και κάνουν και live και πιθανόν να μαζεύουν κανα 3 χίλιαρο στην καλύτερη περίπτωση αλλά ΠΟΣΟΙ είναι αυτοί και για ΠΟΣΟ καιρό θα το κάνουν ? Οπότε νομίζω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει να προσπαθήσεις να γίνεις επαγγελματίας drummer.

Ωστόσο θα με ενδιέφερε να μάθω τι γίνεται με τους drummer στο εξωτερικό εαν κάποιος έχει εμπειρία

Kαι εμενα ειναι αυτη ειναι η αποψη μου. Απλα ειμαι λιγο περισσοτερο πρακτικος σαν ανθρωπος..Τι εννοω..αν το παιδι μου ελεγε..οτι θελει να γινει πχ..Ηλεκτρονικος ηλ υπολογιστων...η Νηπιαγωγος ..η Ηχοληπτης...σε μια χωρα που παραγει καθε χρονο χιλιαδες Ηλεκτρονικους - Νηπιαγωγους - Ηχοληπτες...και μηδενικες θεσεις εργασιας για να τους απορροφησει..Φυσικα και θα του ελεγα..οτι αν το αγαπαει φυσικα να το κανει...αλλα θα του ελεγα επισης οτι..για να βρει δουλεια σε ενα τοσο κορεσμενο επαγγελμα..{και μην με αρχισετε παλι..ποια επαγγελματα δεν ειναι κορεσμενα}..η θα πρεπει να γινει ο καλυτερος στο ειδος του..{γιατι καλως η κακως..εκει καταντησαμε.}.η να σκεφτει κατι πιο πρακτικο.Δεν εχω παιδια..αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο θα του ελεγα. Δεν υπαρχει νοημα να παραγουμε ενα επαγγελμα αν δεν υπαρχει αγορα να το απορροφησει. Και φυσικα παρολες τις αντιξοοτητες καποια παιδια θα γινουν η νεα γενια drummer στην Ελλαδα..Και φυσικα θα συνεχισουν να ονειρευονται και ετσι πρεπει..Καποιοι ανθρωποι ειναι σχεδιασμενοι για να γινουν Drummer οτι και να λεμε.

Αυτος ηταν ο προβληματισμος μου απο την αρχη και ο βασικος λογος που εγινε το post..

Τερυ εγώ την εμπειρία τη δικιά σου δεν την έχω ζήσει και ούτε πρόκειται.Οπότε εσύ που ήσουν μέσα στα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Ιδίως για τους drummer στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και καποιοι που το πρωί και απογευμα δουλεύουν σε κανα ωδείο , κάνουν και τα ιδιαίτερα τους και κάνουν και live και πιθανόν να μαζεύουν κανα 3 χίλιαρο στην καλύτερη περίπτωση αλλά ΠΟΣΟΙ είναι αυτοί και για ΠΟΣΟ καιρό θα το κάνουν ? Οπότε νομίζω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει να προσπαθήσεις να γίνεις επαγγελματίας drummer.

Ωστόσο θα με ενδιέφερε να μάθω τι γίνεται με τους drummer στο εξωτερικό εαν κάποιος έχει εμπειρία

Αν βγαζαμε .3000 ευρω ..λες να καναμε αυτο το post..?

drums Παιζουμε οχι πιανο ουτε κιθαρα..

..Εχω ακουσει μια φημη,..οτι ο Terry Bozzio..οταν δεν εχει clinics και δουλεια..πιανει τη μπατανοβουρτσα..και βαφει σπιτια.

Φημες...???

..Εχω ακουσει μια φημη,..οτι ο Terry Bozzio..οταν δεν εχει clinics και δουλεια..πιανει τη μπατανοβουρτσα..και βαφει σπιτια.

Φημες...???

Εγω ακουσα το αλλο...οτι ο Tommy Lee ταχα γυρναει κατι τσοντες με καποια Παμελα και μετα πουλαει την ιστορια του,, ;D ;D

Εγω ακουσα το αλλο...οτι ο Tommy Lee ταχα γυρναει κατι τσοντες με καποια Παμελα και μετα πουλαει την ιστορια του,, ;D ;D

σε παρακαλω..να μην παραθετεις ανεπιβεβαιωτες φημες..

Το video club την γειτονιας μου δεν το την εχει. ;D ;D

Βαγγέλη, μεγάλη φωτιά άναψες χριστουγεννιάτικα...  ;D

Άντεξα να διαβάσω μέχρι τη σελ 12! Ωραία τα λένε οι φίλοι νοιζάδες, καθένας από τη σκοπιά του βεβαίως.

Εγώ θα συνταχτώ με τους απαισιόδοξους της παρέας... :-\

Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, ένα γνωστό ανέκδοτο που κυκλοφορεί για εμάς τους κιθαρίστες:

-Τι διαφορά έχει μια πίτσα από έναν κιθαρίστα;

-Η πρώτη μπορεί να ταϊσει μια οικογένεια, ενώ ένας κιθαρίστας όχι! :P :P

Αν στο "κιθαρίστας" βάλεις πάσης φύσης μουσικό-πνευστό, κρουστό, έγχορδο , πάλι μέσα είσαι.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν, η μουσική μπορεί για τους πολλούς (υπάρχουν σαφώς και οι εξαιρέσεις) να προσφέρει -αν όχι τίποτα- ένα οικονομικό συμπλήρωμα μόνο, ένα χαρτζιλίκι-μέχρι εκεί, με την καμμία όμως βιοποριστική εξασφάλιση. Επομένως, η όποια επένδυση (σε χρήματα, χρόνια, θυσίες) για τη μουσική αξίζει κατ 'εμέ μόνο σε επίπεδο χόμπι- για να "φτιάχνεται" ο καθένας μας και να γουστάρει μ' αυτό που κάνει. Κάθε παραπάνω προσπάθεια με την ελπίδα της μεγάλης καριέρας -και χωρίς "καλλιτεχνικούς" συμβιβασμούς- είναι μάλλον όνειρο θερινής νυχτός...

Οι λίγοι (νομίζω) που τα καταφέρνουν να ζουν από τη μουσική, είναι ανεξαρτήτως ταλέντου και αξίας, απλά κ..λόφαρδοι που συνομώτισε το σύμπαν και είδαν φως στο τούνελ, παρά τις αντιξοότητες. Ειδικά στο Ελλάντα!

Συμπεραίνοντας: Παίχτε για την κ..λα σας και μόνο! Για τα άλλα, διαλέξτε διαφορετικό επάγγελμα (να τροφοδοτούμε και το ακριβό μας χόμπι...)! 8) 8)

Long live R'n'R!

Ας το πιάσουμε και λίγο διαφοερτικά το θέμα ..........Χριστούγεννα είναι  ;D

Αρχές 80 ότι είχε να κάνει με οικονομικά θεωρείτω πασέ ,πεινάνε τα φουκαριάρικα τα λογιστάκια  ;D..........οι δικηγόροι είχαν πέραση τότε και οι γιατροί και το πολυτεχνείο και οι καθηγητές ,γενικώς .......α και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ήταν μπας κλας  ;D. Η γενιά η δικιά μου ήταν αυτή ,που βρίσκεται τώρα στα πράγματα

Και υπήρχα κι εγώ  ??? Παιδάκι όταν με ρώταγαν τι ήθελα να γίνω έλεγα λοχίας . Τελικά έγινα . Λες και επρόκειτο για ένα αστείο της μοίρας ,τέλειωσαν όλα εκεί . Δε θέλησα να γίνω ποτέ μου τπτ άλλο ,ακόμα και σήμερα στα 45 αν με ρωτήσεις δε θέλω τπτ ,απλά να ζω ,να επιβιώνω ανθρώπινα . Έκανα πολλές δουλειές ,από το γυμνάσιο κιόλας -τα καλοκαίρια υπήρχε η συνήθεια να μας ΄΄χώνουν΄΄ οι γονείς για να βλέπουμε πως βγαίνει η ζωή. Δουλειές από τις πιο πιθανές ,ως τις πιο απίθανες ...................σε εργοστάσιο- μηχανή- πλαστικών που έβγαζε γλάστρες,λεκάνες κουβάδες κλπ με ένα τεράστιο ρολόι απέναντι μου ,χωρίς να βλέπω άνθρωπο ,να ταίζεις τη μηχανή και και και ,για 1 μήνα στα 16 μου. Σε χυτήριο ,να ταίζεις τα χωνιά με πράμα και να παίρνεις φωτιά και να το καταλαβαίνεις από τη μυρωδιά 3 χρόνια με διαλέίμματα όσο σπούδαζα και για κανά χρόνο σερί όταν τα παράτησα . Διάφορες άλλες δουλειές,καφετζής ,σε παραδοσιακό καφενείο ,μάζεψα φρούτα στο κάμπο της Λάρισας ,ανθοπώλης,σε μαγαζί και σε πανηγύρια ,παιδί για όλες τις δουλειές σε ΄μεγάλη εμπορική επιχείρηση ,αντικέρ,βιοτέχνης,...................Σπούδαζα σε μια καλή σχολή ,που ακόμα είναι καλή -βιοποριστικά-δε πήρα πτυχίο για 3 μαθήματα και ενώ είχα δώσει και πτυχιακή. Για κάποιο προσωπικό λόγο τα παράτησα ,αναγκάστικα να γυρίσω Αθήνα , έμπλεξα σε κάτι δουλειές με το συχωρεμένο ,πλέον αδελφό μου και τα παράτησα οριστικά . Δε ξέρω και δε πρόκειται ποτέ να μάθω ,αν το να γινόμουν κτηνίατρος που σπούδαζα θα ήταν καλύτερο οικονομικά ,ή πιο ξεκούραστο ,ή πιο ...................δεν έγινα ,αλλά και δε μετάνοιωσα

Συμπέρσμα ,ηθικό δίδαγμα,κεντρική ιδέα -που λέγαμε ...........ότι μαθαίνεις ,είναι για καλό . Θέλεις ντραμς? Ντραμς παιδί μου ,αλλά μετά μη κλαις που παίζεις με τη Κατερίνα Λυκόσκυλου και στο τέλος της βραδυάς πρέπει να σκουπήσεις και το μαγαζί ................πληροφοριακά και αφού πέρασα από διάφορα στάδια ,είμαι πωλητής σε κάποια εταιρία με είδη χρωματοπωλείου,ναυτιλιακά,γεωργικά κλπ . Ταξιδεύω σε Κυκλάδες -δωδεκάνησα ,όλο το χρόνο αν και η αγάπη μου είναι το βουνό . Για όσο υπάρχει ακόμα δουλειά ,όλα καλά , μετά βλέπουμε ,κάτι θα γίνει ,αρκεί να έχω την υγειά μου .Α ναι ,η μουσική ,δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας -άλλωστε και σε τι ήμουν? Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο ,είτε στη δουλειά ,είτε στη διασκέδαση . Δε ξέρω αν τα καταφέρνω ,πάντως το βράδυ κοιμάμαι ήσυχος ότι προσπαθώ . Προσπαθώ να επιβιώνω ,τίμια και ειλικρινά,είτε αυτό λέγεται δουλειά ,είτε διασκέδαση . Για κάποια χρόνια έκοψα τη μουσική ,είχα απογοητευτεί με τα υπόλοιπα παιδιά που έπαιζα...........κόλλησα στο βουνό .Τώρα παίζουν και τα 2 . Το βουνό σαν έμπνευση ,η μουσική σαν  δημιουργία . Βιοπορίζομαι ή τουλάχιστον προσπαθώ ,κάνωντας πράγμτα που ευχαριστούν τη καρδούλα μου

Καλές γιορτές παίδες ,υγεία και ευτυχία  8)

No one wants an alien

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου