Προς το περιεχόμενο

Diy project: Noiz overdrive

toneless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε Βασίλη φτιαξε το DS-1 και κανε ένα phototutorial. Ξέρετε πόσο θα μου στοίχισε πάνω κάτω; Υπάρχει κάποιος βαθμός επικινδυνότητας; Κι κατι άλλο μπορω να κάνω το δικο μου design?

έλα ρε ΜΑΝ τι έγινε γιατί δυσκολεύτηκες?

Η πλακέτα παράλληλης σειράς έχει 3,5 ευρό και βγάζεις πολλά πετάλια με αυτή.

Από ποτενσιόμετρα έχει το ένα 1,20 ευρό της πλάκας και της υπομονής και μετά πρέπει να πάνε στα 5 με 6 ευρό δεν είμαι σιγουρος.

Τα εξτρήματα περίπου 2 με 3 το πολύ.

Όλα αυτά από μαγαζί της γειτονιάς από το διαδύκτιο μπορεί και πιο φτηνά.

Για κουτί δεν ξέρω γιατί δεν το αγόρασα.

Τα κόκκινα τετραγωνάκια με την κόκκινη βούλα μέσα είναι η τρύπα που πρέπει να αφαιρεθεί ο χαλκός (με το δράπανο).

Η μπλε γραμμή είναι γέφυρα άμα κόψεις το περισευόμενο ποδαράκι από το εξάρτημα (π.χ. αντίστασης)μπορείς να το δουλέψεις για γέφυρα.

Στην άκρη που έχει μια τρυπούλα κενή και γράφει π.χ.tone3 είναι το καλώδιο που θα μπει στην κενή τρυπούλα και θα πάει στο τρίτο ποδαράκι από το ποτεναιόμετρο του tone.

Το ΝΟΙΖ είναι πολύ καλό για αρχή.

Αν δεν σε συγκινεί φτιάξε το dod 250 που είναι εύκολο.

Να δώσεις 15-20 για το ds-1 και να πάνε χαμένα είναι κρίμα γιατί με άλλα 10 μπορείς να το βρεις από αγγελία.

Μπορείς επείσης να φτιάξεις booster(ΕΗ LPB-1) που είναι εύκολο ή και fuzz.

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 981
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=56

Και καλή ευκολία man και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. ;)

Μπαίνει στην πρίζα η δουλεύει με μπαταρία δεν κατάλαβα

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Κατα τη γνώμη μου πιστεύω οτι με διατρητη πλακέτα χάνεται όλη η φάση του diy

Οσα stompboxes εχω φτιάξει, χρησιμοποιησα φωτοευαισθητη η απλη πλακετα χαλκού.

Σιδέρωσα το κύκλωμα, τρύπισα το χαλκό, αποχάλκωσα τη πλακέτα και έκανα τελικά τις κολλήσεις που χρειάζονταν,(πάντα βέβαια τπτ δε μου πέτυχε με τη πρώτη).

Βέβαια το budget ανέβηκε πιο ψηλά όπως και ο βαθμός δυσκολιάς, αλλά κάνοντας

έναν απολογισμό στο τέλος νιώθεις δικαιομένος.

Αυτός ο τρόπος δεν είναι για να φτιάξεις ενα πετάλι μονο και να το αφήσεις μετά και να μην ασχοληθείς.

Οποιος έχει το μικρόβιο και το ψάχνει πιστέυω, πάντα κατα την αποψη μου, αύτος ειναι πιο δημιουργικός τρόπος κατασκευής. Ασε που μαθαίνεις και βασικά πραγματα ηλεκτρονικών.

Μπαίνει στην πρίζα η δουλεύει με μπαταρία δεν κατάλαβα

Με ότι θέλεις αρκεί να συνδέσεις σωστά την πολικότητα(+ -).

Κατα τη γνώμη μου πιστεύω οτι με διατρητη πλακέτα χάνεται όλη η φάση του diy

Οσα stompboxes εχω φτιάξει, χρησιμοποιησα φωτοευαισθητη η απλη πλακετα χαλκού.

Οποιος έχει το μικρόβιο και το ψάχνει πιστέυω, πάντα κατα την αποψη μου, αύτος ειναι πιο δημιουργικός τρόπος κατασκευής. Ασε που μαθαίνεις και βασικά πραγματα ηλεκτρονικών.

Πιστεύω πως ειναι θέμα γούστου(για την αυόδιάτριτη εννοώ και όχι για την παράλληλης σειράς).

Δηλαδή άλλος νιώθει δημιουργικός  ετοιμάζοντας το κύκλωμα με τον χακλό σιδέρωσε-αποχάλκοσε κτλ. και άλλος με το να ετοιμάζει την γραμμή του κυκλώματος να το πω,στην αυτοδιάτριτη.

Και στις δύο εσύ ο ίδιος θα κατασκευάσεις την γραμμή του κυκλώματος οπότε μαθαίνεις το ίδιο(προσωπική γνώμη πάντα).

Στην pcb το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ποιοτηκά.

Στην πλακέτα παράλληλης εκεί είναι έτοιμο,ετοιμάζεις τρύπες γέφυρες κτλ. και μετά απλά τοποθετείς πρέπει να ασχολιθείς για να μάθεις τι γίνεται με το κύκλωμα,ενώ στις άλλες δύο θέλοντας και μη μαθαίνεις.

Flying High Again

Παιδια καλησπερα σας!

Προσφατα εκανα τη πρωτη μου προσπαθεια και εφτιαξα με επιτυχια το shur riot,το gain ομως δεν με αφτασε και ειπα να φτιαξω καποιο αλλο με περισσοτερο.

Το πεταλι που αποφασισα να φτιαξω ειναι το wampler triple wreck http://www.sabrotone.com/?p=1113

Το θεμα ειναι οτι τα εχω βαλει ολα πανω στη πλακετα κανονικα και μου μενει το wiring...αλλα δε βγαζω ακρη ...

Μπορει καποιος να βοηθησει ρε παιδια?

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!!

Φίλε wargasm δες αυτό

Στην άκρη που έχει μια τρυπούλα κενή και γράφει π.χ.tone3 είναι το καλώδιο που θα μπει στην κενή τρυπούλα και θα πάει στο τρίτο ποδαράκι από το ποτενσιόμετρο του tone.

Το Vin/Mod Sw1 είναι η πρώτη  επαφή από το διακοπτάκι.

Κάτω σου λέει το wiring εκτός πλακέτας π.χ. volume2 outpout θα πάει στη μεσαία επαφή του boost swicth και θα φύγει από την άλλη μεσαία προς την επαφή του σήματος του outpout jack.

Στις δύο ακριανές θα το κάνεις γέφυρα(truebypass)και στις άλλες δυο θα βάλεις το boost inpout και outpout,το boost outpout θα είναι προς του outpout jack την επαφή.

δηλαδή στο μεσαίο ποδαράκι του swicth ouupout jack από κάτω η γέφυρα και από πάνω το outpout του boost.

Και αν δεν βγάλεις άκρη πάλι εδώ είμαστε. ;)

Flying High Again

Έχω μερικές απορίες. Τι θα έπρεπε να εκανα για να βάλω led on off,gain pot? αν μπορει κάποιος να κάνει κατι σαν το layout εδω θα με βοηθούσε πολυ.

image004.jpg

Επίσης το dpt switch όταν το πατάς ανοίγει και όταν το ξανα πατας κλίνει;

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Έχω μερικές απορίες. Τι θα έπρεπε να εκανα για να βάλω led on off,gain pot? αν μπορει κάποιος να κάνει κατι σαν το layout εδω θα με βοηθούσε πολυ.

image004.jpg

Επίσης το dpt switch όταν το πατάς ανοίγει και όταν το ξανα πατας κλίνει;

Για το led πάνε σελίδα 22 η athenap έχειένα σχέδιο με διακόπτη 9 επαφών που είναι κατάληλος για led.

Για gain pot σελίδα 74 η φώτο.

Έχει αφαιρεθεί η 22k αντίσταση και στην θέση της μπήκε ποτενσιόμετρο μέχρι 47k το ποδαράκι με το άσπρο καλώδιο είναι το ρεύμα(αντί να το περνάω από πλακέτα και μετά ποτενσιόμετρο)μετά έχει γέφυρα το μεσαίο με το άλλο ακριανό το οποίο με το μπλε καλώδιο πάει στην πλακέτα στο σημείο με το τρανζίστορ.2,2Μ αντίσταση και πυκνωτή.

Για tone τώρα.

Επειδή ελέγχεις πλέον αν το θες πιο μουντό,αλλάζεις τους πυκνωτές στην πλακέτα.

Τον εισόδου(αριστερό)2,2nf και τον εξόδου(δεξιά)22nf.

Αυτοί είναι στο δικό μου αν θες μπορείς να βάλεις άλλους εσύ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην φιλτράρεται επειδή μίκραινε η τιμή των πυκνωτών και τα πρίμα να είναι ελεύθερα.

Στην σελίδα 75 δείχνει το tone είναι όπως το tone της κιθάρας ακριβώς.

Εγώ έβαλα έναν που είχα ρεζέρβα από της κιθάρας,εσύ βάζεις ότι σου αρέσει.

Οπότε ο μεγάλος πυκνωτής που θα σου φιτλράρει τα πρίμα και θα μουνταίνει τον τόνο του πεταλιού βρίσκεται στο ποτενσιόμετρο και ελέγχεται.

Καλή ευκολία man! :D

8)

Flying High Again

Καλη εύκολια χαχα  ;D. Βλέπω να κάνω πατάτες στο τέλος. Πόσο σου στοίχισε περιπου το πέταλι

wtf γιατι μου φαίνονται όλα κινεζικά είναι λογικό  ;D;

Edit

Τα κατάλαβα. Τι καλώδια θα χρειαστω για να τα ενωσω,;

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου