Προς το περιεχόμενο

Equaliser: σε μια θέση ή να αλλάζει?

yannis37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κανει κρυο....καιρος για Noiz ;D ;D ;D

να ρωτήσω μια?,,,,

το equaliser το έχετε καρφωτα σε μια ρύθμηση (που σας εχει βγει με τον καιρο οτι σας αρεσει) ή το αλλάζετε συχνα πυκνά αναλογα με το τι θα παιξετε?

μιλάω κυρίως για του ενισχυτή αλλά και γενικά οποιος έχει ειδικό πετάλι/πεταλιέρα.

εγώ πχ παιζω λιγο πάνω λιγο κάτω απ το :

Ρολόι

Bass= 14:00

Mid= 11:00

Treble=13:00

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει νοημα η ερωτηση αυτη!

Κανεις ενισχυτης δεν ειναι ιδιος! πχ μπορει εγω να βαλω τις ρυθμισεις αυτες που παραθετεις στον δικο μου ενισχυτη κ να ακουφεται χαλια εντελος και μουντος η το αντιθετο να ειναι πριμαριστος!

Τα Eq υπαρχουν για να προσαρμοζεις τον ηχο που θελεις οπως αρεσει στο στυλ σου κ οπως ταιριαζουν κ στους μαγνητες σου.

Για παραδειγμα στον ενισχυτη μου οταν βρω τις ρυθμισεις που θελω και αποφασισω να παιξω μετα με την αλλη μου κιθαρα που εχει διαφορετικους μαγνητες τοτε θα ακουγεται χαλια κ θα πρεπει παλι να κανω μικρορυθμισεις .

Στον ηχο ολα ειναι υποκειμενικα γιατι μπορει ο ηχος που σου αρεσει εσενα εμενα να μου ακουγεται απαισιος.. ;-)

Δεν εχει νοημα η ερωτηση αυτη!

μην βιαζεσαι να κρινεις απ την πρωτη απάντηση.

μπορει εγω να βαλω τις ρυθμισεις αυτες που παραθετεις στον δικο μου ενισχυτη κ να ακουφεται χαλια εντελος και μουντος η το αντιθετο να ειναι πριμαριστος!

εννοειται αλλά...καμια σχεση με την ερωτηση.   

Για παραδειγμα στον ενισχυτη μου οταν βρω τις ρυθμισεις που θελω και αποφασισω να παιξω μετα με την αλλη μου κιθαρα που εχει διαφορετικους μαγνητες τοτε θα ακουγεται χαλια κ θα πρεπει παλι να κανω μικρορυθμισεις .

το ειπες μονος σου ΜΙΚΡΟρυθμήσεις

πάμε πάλι.....παιζετε γενικα σε μια θέση το eq ή κανετε αλλαγές συχνά? (δεν μιλάω για μικροαλλαγές)

Καλημέρα,

Εγώ παλι επειδή δεν εχω συνέχεια τον ενισχυτη σπίτι αλλα στο προβάδικο δεν θυμάμαι τι έχω στο EQ και επειδή κάθε φορά που πάω για προβά έχω αλλάξει τα μισά presets της πεταλίερας καθέ φορα ξεκινάω με flat EQ και τα φτιάχνω εκείνη τη στιγμή.

(σημέιωση παίζω στο Input και ρυθμίζω τα preset της πεταλίερας μου με τα ακουστικά οπότε στον ενισχύτη συνηθως είναι άστα να πάνε  ;D )

Οκ τωρα all clear με την ερωτηση! :-)

λοιπον στον δικο μου ενισχυτη εχω βρει πανω κατω τι ηχο θελω και παιζω πιο συχνα οποτε ειναι σταθερες οι ρυθμισεις στο EQ οποτε γινονται μονο μικρορυθμισουλες αναλογα την κατασταση.

Tο ιδανικο ειναι εννοειται να υπαρχουν πανω απο 2 καναλια σε εναν ενισχυτη για να προσαρμοζεσαι, στο ενα καναλι πχ να εχεις ρυθμισεις για σολο,στο αλλο για ρυθμικα,στο αλλο για καθαρα και να γινονται οι αλλαγες απο footswitch!

Εφοσον ομως ειναι πανακριβοι οι ενισχυτες που εχουν πανω απο 1 καναλι τοτε η εσχατη λυση σε αυτο ειναι η αγορα πεταλιερας εχοντας τους ηχους σου σε presets-banks

;-)

Ρυθμίζω πάντα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας.

;D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Αν αφήσεις το EQ σε μία θέση δε θα βρεις ποτέ άλλους ήχους που μπορεί να έχει ο ενισχυτής σου (εκτός αν μιλάμε για καθαρό κανάλι και τα υπόλοιπα τα φτιάχνουμε με πετάλια ή κιθάρες)

Ναι, μιλάω για "καθαρά" πράγματα.......οι βρωμιές φτιάχνονται πιο εύκολα και από εφφέ.

εσεις που εχετε βρει τον καθαρό σας ήχο (οχι στην λαϊκή φυσικά. ;D...στο eq)

Προσωπικά στον καθαρό ήχο έχω κάποιες ρυθμίσεις αλλά γενικά "παίζω" για να βρω και τίποτα διαφορετικό. Φυσικά σε όλα αυτά παίζει τεράστιο ρόλο και ο ενισχυτής. Αν δεν "ακούει" στις μικροαλλαγές τότε έχουμε θέμα ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου