Προς το περιεχόμενο

τι ποντεσιόμετρα για EMG μαγνήτες (κιθάρας και μπάσου) ??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά,

αγόρασα ένα σετάκι μαγνήτες για το μπάσο μου EMG 40Hz και θέλω να αλλάξω και τα ηλεκτρικά του. Το μπάσο φοράει αυτούς του δύο διπλούς και από την μάνα έχει ένα ποντεσιόμετρο volume, ένα ποντεσιόμετρο για αλλαγή από bridge σε neck μαγνήτη ή και τους δύο και από ένα ποντεσιόμετρο για το tone του κάθε μαγνήτη (σύνολο 4 knobs).

Εγώ θέλω να βάλω καινούργια αλλά θέλω να σπλιτάρουν τους μαγνήτες σε μονούς (push/pull ή push/push). Τι να βάλω και από που μπορώ να τα βρω (ελληνική αγορά). Να κάνω τα tone να σπλιτάρουν το volume και τον επιλογέα μαγνήτη?

Οι EMG 40Hz είναι PASSIVE μαγνήτες.

**                                    **                                    **                              **

Επίσης έχω μια κιθάρα στην οποία θέλω να βάλω EMG 81/85. Δυστυχώς οι μαγνήτες δεν ήρθαν μαζί με τα ποντεσιόμετρα τους οπότε θα πρέπει να βάλω καινούργια. Τι να βάλω και που θα τα βρω και αυτά (ελληνική αγορά πάλι). Τα καλώδια από τους μαγνήτες είναι κομμένα κοντά, που θα πει ότι θα χρειαστώ προεκτάσεις. Να συμπληρώσω με ότι καλώδιο βρω ή να πάρω συγκεκριμένο καλώδιο για την προέκταση?

Και εδώ τα ποντεσιόμετρα είναι 4 αλλά είναι δυο tone και δυο volume, για την αλλαγή των μαγνητών υπάρχει επιλογές. Απ όσο ξέρω οι μαγνήτες δε σπλιτάρουν οπότε δε θα χρειαστώ split ποντεσιόμετρο.

Για τους συγκεκριμένους θα ήθελα και βίδες και ελατήρια (για 2 humbucker).

Οι EMG 81/85 είναι ACTIVE μαγνήτες.

Δεν είμαι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη οπότε απαντήσεις του στυλ "πήγαινε στον Μπάμπη που δουλεύει στον Κυριάκο και πες του ότι σου είπα..."  θα ήθελα να μην αναρτηθούν :) Θα με βόλευε να μου πειτε καποιο κατάστημα ώστε να επικοινωνήσω μαζί τους ή με email ή με τηλέφωνο και να μπορέσω να κάνω την παραγγελία. Θέλω ελληνικό μαγαζί γιατί είναι λίγο επείγον και δε θέλω να περιμένω 1-2 βδομάδες για να μου έρθει δεματάκι από εξωτερικό.

Σημ.: Επικοινώνησα με τον Λογοθέτη γιατί κάποτε με είχε εξυπηρετήσει σε κάτι τέτοια μικροπράγματα που του ζήτησα, αλλά τώρα δε μπορεί. Μου είπε θα επικοινωνήσει μαζί μου, δε το έκανε και δε θέλω να τον ζαλίζω, μάλλον κάποια ανακαίνιση κάνει ή κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου