Προς το περιεχόμενο

Eminence Tonker VS Jensen C12K

asprados

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ενισχυτής για τον οποίο προορίζεται ένα απο τα 2 μεγάφωνα είναι ένας Blues Junior.

Ήχοι που επιθυμώ, είναι απο jazz καθαρά και σκαστούς country ήχους, μέχρι κρεμώδες drive , και ροκ crunchy ρυθμικά μέχρι και λίγο πιό hard rock ήχους,

Με λίγα λόγια, ένα καλό upgrade, all round μεγάφωνο για τον BJ που να αγαπάει τα πετάλια.

Ο λόγος που αλλάζω το υπάρχων, είναι για να γλυκάνουν λίγο τα πρίμα, να πάρει headroom και να γεμίσουν λίγο τα μπάσα.

http://eminence.com/guitar_speaker_detail.asp?model=THETONKER&speaker_size=12&SUB_CAT_ID=4

http://jensentone.com/c12k.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολύ καλά μεγάφωνα και τα δύο!

Προσωπικά, από τα δύο συγκεκριμένα μεγάφωνα, θα προτιμούσα το Jensen. Ειδικά, το C12K το συμπαθώ. Δεν θα έλεγα, όμως, ότι είναι το κατάλληλο μεγάφωνο για hard rock καταστάσεις.

Το Tonker ανταποκρίνεται πιο καλά σε drive και distortion. Αλλά τα καθαρά του μειονεκτούν λίγο σε σχέση με το C12K. Βέβαια είναι πολύ καλύτερα από αυτά που έχει το μεγάφωνο του BJr!

Το συν (ή και πλην) του Tonker είναι ότι έχει και 3db παραπάνω από το C12K. Αν σε απασχολεί και ο παράγοντας ένταση πρέπει να το λάβεις υπόψη. 3db δεν είναι λίγα.

Ο λόγος που αλλάζω το υπάρχων, είναι για να γλυκάνουν λίγο τα πρίμα, να πάρει headroom και να γεμίσουν λίγο τα μπάσα.

Και για τα τρία αυτά χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο και οι λυχνίες. Μετά την αλλαγή του μεγαφώνου (ή και ταυτόχρονα) να πάρεις και ένα καλό σετ λυχνίες (ειδικά αν έχεις τις μαμά) και να κάνεις ένα καλό re-bias να "ζεσταθεί" λίγο ο ενισχυτής!

Ναι θέλω ένταση, κι έχω υπόψιν τα 102db του τόνκερ.

Άλλο ένα μεγάφωνο που έχω στα υπόψιν, είναι το swamp thang.Είναι κάπου στη μέση αυτό: (Από πλευράς ήχου)

Ο λόγος που δεν το έβαλα στη σύγκριση, είναι γιατί δεν το βρίσκω το ίδιο εύκολα.

Ο Θωμάς ας πούμε δεν το έχει..

Εχω το Tonker σε καμπίνα 1/12 Bogner και μου δίνει πολύ καλο καθαρό ήχο.

Δεν ξέρω αν είναι ανταποκρίνεται πιο καλά σε drive, είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν το ψάχνω άλλο.

Όντως είναι πιο κοντά το Swamp Thang στο Jensen C12K ειδικά στα χαμηλά. Όχι όμως αν τα βάλεις σε κλειστή καμπίνα! Κάτι που δεν σε απασχολεί αφού προορίζονται για BluesJr.

Αν είχες combo 2x12" το απόλυτο θα ήταν ένα SwampThang και ένα Tonker! Η επιλογή είναι δύσκολη.

Το Tonker έχει τεράστιο headroom και "σπάει" λίγο British. Ταιριάζει απίστευτα, όμως, με Tele και country ήχους.

Το Swamp Thang σπάει πιο δύσκολα (βλ. C12K) και θα το έλεγα πιο αμερικάνικο. Για Jazz είναι πιο κοντά και ειδικά Blues.

Με τι κιθάρα παίζεις και που κλείνεις όσων αφορά το rock & hard rock? Αγγλία ή Αμερική?

Δεδομενου οτι ο ενισχυτης σου ειναι μονο κατ'ονομα Fender (φοραει el84) TONKER με κλειστα τα ματια..... ;)

είναι για να γλυκάνουν λίγο τα πρίμα, να πάρει headroom και να γεμίσουν λίγο τα μπάσα.

για το Headroom δεν συζητω καν, για αυτα που εχω κανει bold ειναι ταμαμ το ΤΟΝΚΕR.

To C12K δεν μου αρεσε ποτε...πολυ ξυσιμο ρε παιδι μου ,μονο για tweed στυλ ενισχυτες κανει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

To θέμα είναι οτι θέλω να προβώ σε αγορά άμεσα.. Το ξέρω οτι είναι δύακολη επιλογή, γι αυτό κ ζητώ τις γνώμες των πιο έμπειρων στο θέμα. Για τους ήχους (hard rock) που προανέφερα, μη φανταστείτε οτι μιλάω για κάτι τραβηγμένο. Απλά θέλω και προς τα εκεί να έχει μια κάποια απόδοση. (Να μπορώ πχ να ανοίξω το OCD μου και να αποδώθει το headroom του στο μεγάφωνο.)

Άλλες πιθανές εναλλακτικές υπάρχουν: Εκεί γύρω στα 100€. Όχι παραπάνω.

Όσον αφορά στο swamp thang, θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πεί που μπορώ να το βρώ.

Τα πρίμα του Tonker και του Swamp Thang πιστεύω δεν διαφέρουν. Στη μεσαία περιοχή είναι που έχουν την διαφορά και εκεί είναι ο χαρακτήρας του καθενός.

Οι EL84 δεν είναι άσχημες και προσωπικά πιστεύω η προενίσχυση είναι που κάνει τον ενισχυτή. Και ο BluesJr έχει Fender. Βάλε EL34 σε Twin, πάλι σαν Twin θα ακούγεται με πιο άγριο χαμηλό!

Στα χαμηλά και ειδικά βρώμικα χαμηλά πιστεύω το Tonker είναι βασιλιάς αλλά του Swamp Thang είναι πιο στρογγυλά και απότομα.

Δεν μας είπες με τι κιθάρα παίζεις?!

Τα C12K έχουν όντως αυτά τα "ξυστά" πρίμα που ειδικά με Tele δεν υποφέρονται. Τα λατρεύω όμως με Jaguar/Jazzmaster, μετά, τα Weber Cali aluminium dome. Είναι μεγάφωνα, όμως, που δεν τους αρέσει το overdrive.

Με τι κιθάρα παίζεις και που κλείνεις όσων αφορά το rock & hard rock? Αγγλία ή Αμερική?

ΠΑΝΤΑ με μονοπήνιους. Strat - Tele. Και πάντα με low output μαγνήτες.

Ροκ κ χαρντ ροκ, και τα 2.

*Λατρεύω να παίζω στον PLEXI 100w Handwired που έχει ένας φίλος μου με ένα Fulldrive 2 για boost.. Αυτό πιστεύω σου λέει τι ήχο γουστάρω στα γκάζια.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου