manosx Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Αν μιλάμε για vsts τύπου Omnisphere, τότε δεν πάει παρακάτω. Αν μιλάμε για vst τύπου Sylenth, τότε και ένα i3 είναι υπέρ- αρκετό. Αλλά νομίζω ότι 7 κατοστάρικα για ένα audio tower είναι όσα πρέπει: Ούτε πολλά, ούτε λίγα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κοιτάει την πορτοφόλα του και αποφασίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostri Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 @panagia24kanali Σ’ευχαριστώ για την πρόταση! Δεν είναι όμως κάπως ακριβό γι αυτά που προσφέρει? 2 gb ram, i3 επεξεργαστής και 500gb σκληρός… @g_georgop Γεια σου φίλε! Μακάρι να είναι όντως αρκετά αυτά που προσφέρει. Δεν έχω και πολλές εναλλακτικές. Αν δεν κάνω λάθος η μητρική είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522850. Η Nvidia είναι η γραφικών η οποία δεν με πολυαπασχολεί. @yannis37 Εξαρτάται απ’ την χρήση για την οποία προορίζεται το μηχάνημα. Αν τρέχεις πολλά vst, χρησιμοποιείς rewire και δουλεύεις με samples νομίζω πως θα ταλαιπωρηθείς με ένα διπύρηνο και 2 gb ram. Άρα μάλλον θα ήταν προτιμότερο να κάνεις λίγη υπομονή. @korakios Ναι, τα έχω υπ’ όψιν τα περί θορύβου. Ό,τι βελτίωση με παίρνει να κάνω επ’ αυτού θα την κάνω, αν δεν ξεφεύγει πολύ το κόστος. Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Δε ξέρω αν σε βοηθάει κάπως αλλά δουλεύω το ableton 8 lite εδώ και αρκετό καιρό σε υπολογιστή 5ετίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν το έχω εμπλουτίσει με τίποτα plugins ή άλλα κόλπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostri Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ δυστυχώς εξαρτώμαι όλο και περισσότερο από πολλά plugins. Μέχρι πρότινος δούλευα σχετικά άνετα με τον αρχαίο(εξαετίας νομίζω..) υπολογιστή μου. Τώρα πια όταν υπερβαίνω τα 8-9 κανάλια πρέπει να κάνω freeze ό,τι γράφω για να συνεχίσω.. Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ δουλεύω άνετα βαρυφορτωμένο Ableton 7 (ΚΑΙ με rewire σε Cubase) σε λαπτοπάκι αγοράς Χριστουγέννων 2003. Και με ταυτόχρονο fully operational Norton Ιnternet Security 2010. Και όχι μόνο. Αυτά για όσους πασχίζουν να αγοράσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επειδή νομίζουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή! Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostri Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ δουλεύω άνετα βαρυφορτωμένο Ableton 7 (ΚΑΙ με rewire σε Cubase) σε λαπτοπάκι αγοράς Χριστουγέννων 2003. Και με ταυτόχρονο fully operational Norton Ιnternet Security 2010. Και όχι μόνο. Αυτά για όσους πασχίζουν να αγοράσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επειδή νομίζουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή! Θέλεις να μας απαλλάξεις απ' την πλάνη μας? :) Πώς μπορώ με ένα παλιό διπύρινο μηχανάκι να κάνω την δουλειά μου ηχογραφώντας 15-20 κανάλια, με BFD2, Guitar Rig 4, Ampeg Svx κ.α. ? Δεν ειρωνεύομαι, θα χαρώ να ακούσω τις συμβουλές σου. Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Κοίτα, δεν υπάρχει συμπυκνωμένη ή εξωτική σοφία που να χρειαστεί να μοιραστώ. Η γνώμη μου για τα Windaz ήταν πάντοτε ότι σε προσέχουν αν τα προσέχεις (έλα όμως που λίγοι το κάνουν αυτό...). XP Pro αγγλικά έχω, με SP2 και ορισμένα από τα updates του 3, χωρίς γιατροσόφια με "σκοτωμένα" services για να εξοικονομήσει κάποιος έστω και λίγους κύκλους από τη CPU, λίγα και αναγκαία προγράμματα από πίσω (αν θες σου λέω ποια είναι - υπόψιν ότι δεν τα απενεργοποιώ)... τι άλλο? Defrag, αν είναι αναγκαίο κάνε freeze τα VSTs που δεν έχεις ανάγκη να πειράζεις realtime, τα εφφέ που δεν χρειάζονται σαν ανεξάρτητα inserts να έχουν ομαδοποιηθεί σε buses, όχι αχρείαστα υψηλά sample rates όπως πχ. 96khz (48 - αν τα θες - είναι υπεραρκετά)... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostri Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Έχω δοκιμάσει πολλά απ’αυτά που γράφεις και όντως βοηθούν την κατάσταση. Δεν λύνουν όμως το(δικό μου, τουλάχιστον) πρόβλημα. Ξέρω πως είναι ψιλοεφικτό να γράψω αυτά που έχω στο μυαλό μου με το μηχάνημα που έχω τώρα αλλά θα πρέπει να ξέρω πως για να ανοίξει ένα project θα του πάρει περί τα 5 λεπτά(δεν υπερβάλλω), θα κάνω συνέχεια freeze/unfreeze τα tracks, το cpu meter θα βαράει κόκκινο συνέχεια με τα γνωστά επακόλουθα κτλ. Όπως και να’ χει, ευχαριστώ για τις σκέψεις σου. Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Βήμα 1) Παίρνεις το laptop του 2003 Βήμα 2) Του βάζεις αυτό Βήμα 3) Διαλέγεις ένα ωραίο και "χορταστικό" preset Βήμα 4) Μπιστάς με το Midi controller μια ωραία συγχορδία 13ης με όλα τα extensions της ;D Βήμα 5) Κοιτάς ψηλά στον ουρανό. Τα ωραία πολύχρωμα βεγγαλικά είναι το CPU του laptop ;D ;D ;D Δεν μπορείς να τρέξεις καινούργια CPU intensive προγράμματα με παλιό μηχάνημα. Είναι νόμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2010 Προ ημερών έφτιαξα ένα PC για κάποιον φίλο που κάνει επεξεργασία HD video. Πολύ καλά specs, έχει μείνει πολύ ευχαριστημένος και τα λοιπά. Το κόστος; 550 ευρώ. Για να το κάνω πιο σαφές, ένα διπύρηνο μηχάνημα με 2 Gb RAM είναι αρκετά δυνατό, οπότε δεν υπάρχει λόγος άγχους για την επάρκεια επιδόσεων. That said, η τρέχουσα χρηματική διαφορά για να πας σε μηχάνημα με πολύ καλύτερα specs (τετραπύρηνο και με μπόλικη RAM) είναι σχετικά μικρή, γύρω στα 100-200 ευρώ αναλόγως τα parts. Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει τον κόπο, όχι τόσο λόγω επιδόσεων αλλά λόγω μεγαλύτερης αντοχής στο χρόνο, όση αντοχή στο χρόνο μπορείς να πεις ότι έχει ένας υπολογιστής τέλος πάντων... ;) Υ.Γ. Επίσης είχα στήσει το 2006 ένα PC σε ένα studio ηχογραφήσεων, ήταν το πρώτο μηχάνημα με Core 2 Duo που είχα στήσει ever. Το μηχάνημα ακόμα σηκώνει τεράστια projects, με δεκάδες κανάλια, θεόβαρια instruments και ένα βαπόρι plug-ins και χωρίς ίχνος freeze. Τα παλιά μηχανήματα έχουν ψωμί ακόμα... Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση