Προς το περιεχόμενο

Έρευνα αγοράς e-drums

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους,

νέος στο forum και (σχετικά) αρχάριος στα τύμπανα, ουσιαστικά από το μηδέν ξεκινάω αν και έπαιζα σε μπάντα πριν από πολλά χρόνια και μόλις πρόσφατα ξαναμπήκα στα κόλπα! Και λέω από το μηδέν καθώς τώρα ξεκινάω να "μελετάω" τύμπανα και να μη μου αρκεί το εμπειρικό και μόνο παίξιμο. Στο ψητό: ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά ηλεκτρονικού drum kit (για εξοικονόμηση χώρου, εξάλειψη ήχου και λοιπά γνωστά σε όλους σας) και ψάχνω να βρω την πιο προσιτή λύση - τα χρήματα που διαθέτω είναι 1000-1500 ευρώ. Έχω κάνει μία μικρή έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο και ανακάλυψα κάποια kits που μου κίνησαν το ενδιαφέρον αλλά θα ήθελα και τη γνώμη όσων τα έχουν δοκιμάσει (ή γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά μ'αυτά), οπότε τα παραθέτω εδώ:

1. Millennium MPS-300/TD-3V Set (Roland TD-3 V-DRUM Module) --> 600 ευρώ (χονδρικά),

2. Millennium MPS-100 E-Drum Starter Set (Millennium E-Drum Module) --> 330 ευρώ (χονδρικά),

3. Roland TD-6KV --> 1350 ευρώ (χονδρικά).

Να αναφέρω ότι τα δύο πρώτα τα εντόπισα σε ξένα site, ενώ το τρίτο στο site του Στόλλα - υπάρχει βέβαια και το Roland TD-3KV αλλά διατίθεται χωρίς bass drum pedal. Αξίζει να παραγγείλω από το εξωτερικό (νομίζω πως τα Millennium δεν διατίθενται στο ελληνικό εμπόριο) ή να προτιμήσω τα Roland (με δεδομένη την αξία τους, κρίνοντας τουλάχιστον από τις γνώμες που ακούω και διαβάζω); Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια και συγνώμη αν μακρυγόρησα...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αβε vagge και μπαινω μαρουλακι στο θεμα...

υπαρχουν 2 ειδη με pads 1 αυτα με τα λαστιχα και 2 αυτα με τα διχτακια.

καλυτερα ειναι τα 2α γιατι κουρδιζονται,πιο φυσικη αντιδραση κ.τ.λ κ.τλ

για αυτο ειναι και πιο ακριβα.

τα 2 πρωτα σετακια που ειδες,γραψε χ.

το τριτο υπαρχει και σ'αυτο το site

http://www.thomann.de/thoiw7_roland_td6kv_vdrum_padset_prodinfo.html

λιγο πιο φθηνο,απ'οτι θα δεις και εσυ ομως mesh head-διχτακι εχει μονο στο ταμπουρο και οχι στα τομ.

σε millenium καλο σετ ειναι αυτο εδω

http://www.thomann.de/thoiw7_millenium_mesh_headtd6_set_prodinfo.html

το οποιο ερχεται με στερεοφωνικα mesh heads τα οποια αλλαζουνε.

επισης υπαρχει και ενα παιδι μεσα απο δω που μπηκε τωρα τελευταια στο noiz και κατασκευαζει 14" pads με mesh heads σχετικα οικονομικα.

λεγεται antonis198222 και καντου κανα pm να τα συζητησετε.

εγω εχω roland και ειμαι ευχαριστημενος.

γενικα σαν setup παντως θα σου προτεινα

1 roland td6

2 12" mesh pads

2 8" mesh pads

1 kick pad

1 hi-hat

2 crash

1 ride

1 rack

και τα αξεσουαρ τους,πεταλια,καλωδια κ.τλ ανεξαρτητου μαρκας.

μην δωσεις ομως και μια περιουσια και τα βαρεθεις μετα,γιατι τωρα ουσιαστικα αρχιζεις.....

Φίλε Octapus,

σ'ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Νομίζω ότι με κατατόπισες αρκετά, ειδικά στο θέμα των pads οι πληροφορίες σου ήτανε σημαντικές, καθώς μ'ενδιαφέρει πρωτίστως το φυσικό παίξιμο (τα ηλεκτρονικά drums τα βλέπω καθαρά ως μέσο εξάσκησης). Σκοπεύω να επισκεφτώ το κατάστημα του Στόλλα αυτές τις ημέρες για να δω και από κοντά κάποια σετάκια. Φαντάζομαι ότι αξίζει τον κόπο να "στήσω" ένα σετ από επιμέρους κομμάτια (αφού το σετ της Roland δεν διαθέτει τομ με διχτάκια), βάσει της σύνθεσης που μου προτείνεις. Θα έχω νέα προσεχώς. Ευχαριστώ και πάλι!

• 5 μήνες αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω τους γνώστες τους είδους, γιατί να αποφύγει κανείς το σετάκι των 600¤ από τον Thomman?

Γενικά ψάχνω κάτι οικονομικό, απλά για εξάσκηση, (που μπορεί στο μέλλον να ενσωματωθεί σε δωμάτιο-προβάδικο) αλλά κυρίως με λάστιχα ώστε να ακούγεται όσο το δυνατόν λιγότερο unplugged.

Με ένα ρακ όπως αυτό μπορεί κανείς να πάρει pads λαστιχένια ξεχωριστά και να προσθέσει αυτά που χρειάζεται για αρχή + ενα drum module, εννοείται? Θα έρθει πιο οικονομικά όλο αυτό (κυρίως καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης?) ή καλύτερα ένα σετ απλό έτοιμο να τελειώνουμε?

Επίσης μου φαίνεται καλή λύση και το

συγκεκριμένο σετ, που φαίνεται ποιοτικό και προσιτό. Ε? :D

ΥΓ:Δεν είμαι ντράμερ, ούτε φιλοδοξώ να γίνω, απλά θέλω στο δωμάτιό μου να έχω ένα σετ με ηλεκτρονικά τύμπανα ωστε να παίζω που και που + ότι αν ποτέ κάνω χώρο για πρόβες της μπάντας μου να μπορώ να να τα βάλω σε μια κονσόλα και να αποδώσουν μια χαρά...

..there's too much panic in this town...

ΛΟΙΠΟΝ το θέμα το εψαξα πολυ καθως στην αρχη πηρα αυτο

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-168857.html

και με λιγα λογια τη πατησα...Το rack αρχισε να ξεβιδωνεται απο παντου και να διαλυεται,τα pads δεν ειχαν καθολου καλη επαναφορα,κανανε εξερετικα πολυ θορυβο,και ενω χτυπαγεσ για π.χ. το tom1 επιανε και τον ηχο απο το hi-hat,ακομη επρεπε να τα χτυπησεις σε συγκεκριμενο σημειο (στο κεντρο)για να ακουστουν,χαλια σου λεω,το pud της μποτας εφαρμοζε μονο σε ενα συγκεκριμενο πεταλι που σου εδινε μαζι και οχι στο οποιοδηποτε οπως ειναι φυσικο.Ετσι αναγκαστικα να τα σπρωξω οσο οσο και να αγορασω το παρακατω

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-180373.html

το οποιο γαζωνει στη κυριολεξια,τρομερο μηχανημα το pud του ταμπουρου εχει τρομερη αισθηση του snare τα πιατινια πολυ καλα το rack βραχος ουτε που κουνιεται προσθεσα αλλο ενα cymbal και αυτη τη στιγμη ειμαι αρχοντας.Το προτεινω ανεπιφιλακτα roland=εγγυηση

...και ενω χτυπαγεσ για π.χ. το tom1 επιανε και τον ηχο απο το hi-hat...

Φίλε grohl, με το roland έχεις το πρόβλημα που ανέφερες για το millenium;

Σε ρωτάω γιατί είναι γνωστό πως ειδικά για να γράψεις ηλ. drums δεν πρέπει να τα έχεις σε rack, αλλά (ει δυνατόν), το κάθε pad σε ξεχωριστό στήριγμα, γιατί οι κραδασμοί μεταφέρονται (μέσω του rack) από το ένα pad στο άλλο και γίνεται χαμός.

και με λιγα λογια τη πατησα...Το rack αρχισε να ξεβιδωνεται απο παντου και να διαλυεται' date='τα pads δεν ειχαν καθολου καλη επαναφορα,κανανε εξερετικα πολυ θορυβο,και ενω χτυπαγεσ για π.χ. το tom1 επιανε και τον ηχο απο το hi-hat,ακομη επρεπε να τα χτυπησεις σε συγκεκριμενο σημειο (στο κεντρο)για να ακουστουν,χαλια σου λεω,το pud της μποτας εφαρμοζε μονο σε ενα συγκεκριμενο πεταλι που σου εδινε μαζι και οχι στο οποιοδηποτε οπως ειναι φυσικο.Ετσι αναγκαστικα να τα σπρωξω οσο οσο και να αγορασω το παρακατω

[/quote']

Κρίμα.... :cry:

¶ρα έστω και για τη δουλειά που τα θέλω εγώ πρέπει να πάω παραπάνω....Για τα yamaha έχει άποψη κανείς?

..there's too much panic in this town...

Ένας πολύ καλός μου φίλος που ασχολείται με τα κρουστά, πρινα από λιγες μέρες αγόρασε ενα σετ e-drum's από Αθήνα. Η μάρκα λέγεται Pintech, μου είπε πως είναι Αμερικάνικα από το εργοστάσιο που κατασκευάζει για την Roland και την Yamaha αλλά σε πολύ ποιο χαμηλή τιμή. Δεν θυμάμαι από που τα πήρε αλλά εάν θέλεις μπορώ να σε φέρω σε επαφή μαζί του να σου πει.

lues Legend

...και ενω χτυπαγεσ για π.χ. το tom1 επιανε και τον ηχο απο το hi-hat...

Φίλε grohl' date=' με το roland έχεις το πρόβλημα που ανέφερες για το millenium;

Σε ρωτάω γιατί είναι γνωστό πως ειδικά για να γράψεις ηλ. drums δεν πρέπει να τα έχεις σε rack, αλλά (ει δυνατόν), το κάθε pad σε ξεχωριστό στήριγμα, γιατί οι κραδασμοί μεταφέρονται (μέσω του rack) από το ένα pad στο άλλο και γίνεται χαμός.[/quote']

Oχι κανενα απολυτως προβλημα το rack της roland ειναι πολυ καλο και στερεο και αποροφαει τους κραδασμους.

Ένας πολύ καλός μου φίλος που ασχολείται με τα κρουστά' date=' πρινα από λιγες μέρες αγόρασε ενα σετ e-drum's από Αθήνα. Η μάρκα λέγεται Pintech, μου είπε πως είναι Αμερικάνικα από το εργοστάσιο που κατασκευάζει για την Roland και την Yamaha αλλά σε πολύ ποιο χαμηλή τιμή. Δεν θυμάμαι από που τα πήρε αλλά εάν θέλεις μπορώ να σε φέρω σε επαφή μαζί του να σου πει.[/quote']

Φέρε και εμάς τους υπολοίπους σε επαφή, ε; !! :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου