Προς το περιεχόμενο

Τριηχα τεταρτων

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και μερικες μερες εχω αρχισει να ξαναδιαβασω παρτιτουρες και εχω κολησει λιγο στα τριηχα τεταρτων.

Ο τροπος που πρεπει να τα μετραω ειναι αυτος?

1    &    2                                

τα α τα α τα    :

Το ''τα'' ειναι η νοτα το ''α'' ειναι απλα το ενδιαμεσο διαστημα δηλαδη δεν παιζω και το τα και το α!

Δυσκολευομαι παντως μιας και δεν ειναι κατι ''χειροπιαστο'' πχ αρση η θεση

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Τα τρίηχα τετάρτων δεν διαφέρουν θεωρητικά από τα τρίηχα ογδόων (απλά είναι μεγαλύτερες αξίες), αλλά επειδή έχουμε συνηθίσει, ο παλμός μας όταν παίζουμε ένα κομμάτι να είναι τέταρτα, τα τρίηχα ογδόων μας έρχονται πιο εύκολα.

Ξεκίνησε μετρώντας (από μέσα σου ή με το πόδι) μισά αντί για τέταρτα, και χώριζε το κάθε μισό στα τρία, μέχρι να πιάσεις την αίσθηση.

Αν βρω λίγο χρόνο αργότερα, θα ανεβάσω μία ανάλυση σε παρτιτούρα, για να δεις που ακριβώς πέφτουν τα τρίηχα τετάρτων σε σχέση με τα κανονικά τέταρτα. Πάντως δεν είναι δύσκολα, και είναι και αρκετά εφετζίδικα έτσι όπως "σπάνε" το τέμπο.

Something Wicked This Way Comes

Βρες μια λέξη με τρεις συλλαβές που να τονίζεται στην πρώτη συλλαβή και επαναλάμβανε τη καθώς μετράς με το χέρι σου ή το πόδι σου τα τέταρτα σχετικά αργά.

Πρέπει ανάμεσα στα δύο χτυπήματα να λες αυτήν τη λέξη χωρίς να βιάζεις ή να καθυστερείς κάποια συλλαβή (με ρυθμό)... ;D

Αυτό βολεύει πάρα πολύ και σε 5ηχα, 7ηχα...κλπ...(η λέξη εκεί μπορεί να γίνει φράση)  :)

Σε αυτο το κομματι συναντησα το ''προβλημα''

Αυτο με την συλλαβη λειτουργει νομιζω στα τριηχα ογδοων. Στα τριηχα τεταρτων ουσιαστηκα η τριτη συλλαβη ειναι το δευτερο τεταρτο μεσα στο τριηχο. ε?!

all_of_me.thumb.jpg.0c22b6e0c824d36a139c31ed71af3ebb.jpg

Έγραψα τρία midi κλιπάκια με σειρά παρουσίασης: Τρίηχα ογδόων, τρίηχα τετάρτων, τρίηχα ημίσεως (μισών). Νομίζω είναι διαφωτιστικά για να καταλάβεις τις διαφορές.

Eighth_triplets.mp3

Quarter_triplets.mp3

Half_triplets.mp3

Ενωμοτάρχης

Η πρώτη γραμμή παίζεται κάπως έτσι...

Εχω την αισθηση οτι την τριπλετα την παιζεις σε θεση αρση θεση αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!

Έγραψα τρία midi κλιπάκια με σειρά παρουσίασης: Τρίηχα ογδόων, τρίηχα τετάρτων, τρίηχα ημίσεως (μισών). Νομίζω είναι διαφωτιστικά για να καταλάβεις τις διαφορές.

Με μια νοτα το πιανω αλλα οταν παω να παιξω μια φραση μπερδευομαι παλι  :-[ Μαλλον εχει κολησει το μυαλο μου και πρεπει να παω καμια βολτα να ξεβουλωσω!χεχε

Ευχαριστω παντως παρα πολυ  :)

Εχω την αισθηση οτι την τριπλετα την παιζεις σε θεση αρση θεση αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!

Εγω όμως είμαι... ;)

Ευχαριστω πολυ παιδια θα το δουλεψω παλι αυριο.

Λογικα το παιζω σωστα βασει αυτων που μου δειξατε αλλα ακομα το μυαλο μου δεν μπορει να το πιασει ωστε να το αυτοματοποιησω.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου