Προς το περιεχόμενο

Αγαπημένο setup ντραμς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραίος drummer, ωραίος ήχος. Το ένα αναδεικνύει το άλλο.

Specs του drumset? Μου άρεσε πολύ ο ήχος της μπότας, δέρματα/κούρδισμα?

Gretsch (mid 70s) burnt orange finish:

bass drum :14X24 (coated emperor batter,coated ambassador front w/ small hole,Remo muffle on batter side) σε αυτο που ακους εχει χρησιμοποιηθει hard felt beater,το κουρδισμα ειναι το κλασσικο big band το batter δερμα ειναι κουρδισμενο σε mid/low tension & το μπροστινο ψηλα.  

toms: 9X13,16X16,16X18 (W/ rims) (coated emperors on top,clear diplomats on bottom no muffling)  

snare:14X5 Noble & Cooley solid maple snare (coated ambassador top,ambassador snare side no muffling)

(ειναι το βασικο snare που χρησιμοποιουμε αλλα καποιες φορες χρησιμοποιουμε και ενα 7Χ14 Noble & Cooley solid maple snare,ενα εκπληκτικο για soul-funk...Pearl JAY JORDINSON 6X13 ,ενα Rogers Dynasonic 5x14 του 1968,ενα Ludwig Black Beauty

6,5 X14  με DC Hoops & ενα poly παλιo Ludwig Supraphonic 5x14)

Cymbals:

13" Paiste line signature heavy hi-hats

18"  Paiste line signature full crash

20" Paiste sound creation dark crash

22" Paiste 3000 heavy ride

22" Sabian HH China

στην ηχογραφηση που ακους εχω χρησιμοποιησει μονο 3 μικορφωνα,ενα EV RE20 στην κασα,ενα Beyer MC740 περιπου εναμιση μετρο πανω απο την...κεφαλα του ντραμμερ & ενα Βeyer M201 στο snare.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καποιες φορες το Muffling χρειαζεται (για πιο controlled & πνιχτους ηχους και για close miking που σπανια χρησιμοποιω) παντως γενικα το αποφευγω....

Gretsch (mid 70s) burnt orange finish:

bass drum :14X24 (coated emperor batter,coated ambassador front w/ small hole,Remo muffle on batter side) σε αυτο που ακους εχει χρησιμοποιηθει hard felt beater,το κουρδισμα ειναι το κλασσικο big band το batter δερμα ειναι κουρδισμενο σε mid/low tension & το μπροστινο ψηλα.  

toms: 9X13,16X16,16X18 (W/ rims) (coated emperors on top,clear diplomats on bottom no muffling)  

snare:14X5 Noble & Cooley solid maple snare (coated ambassador top,ambassador snare side no muffling)

(ειναι το βασικο snare που χρησιμοποιουμε αλλα καποιες φορες χρησιμοποιουμε και ενα 7Χ14 Noble & Cooley solid maple snare,ενα εκπληκτικο για soul-funk...Pearl JAY JORDINSON 6X13 ,ενα Rogers Dynasonic 5x14 του 1968,ενα Ludwig Black Beauty

6,5 X14  με DC Hoops & ενα poly παλιo Ludwig Supraphonic 5x14)

Cymbals:

13" Paiste line signature heavy hi-hats

18"  Paiste line signature full crash

20" Paiste sound creation dark crash

22" Paiste 3000 heavy ride

22" Sabian HH China

στην ηχογραφηση που ακους εχω χρησιμοποιησει μονο 3 μικορφωνα,ενα EV RE20 στην κασα,ενα Beyer MC740 περιπου εναμιση μετρο πανω απο την...κεφαλα του ντραμμερ & ενα Βeyer M201 στο snare.

Ωράιος, θενξ. Λες σε 20αρα (ή 18άρα  ;D) να μπορείς να πλησιάσεις καθόλου αυτό τον ήχο? Επίσης σε live unmiced καταστάσεις πως είναι?

you're welcome

εδω μπορεις να ακουσεις και αλλα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=171058.0

Λες σε 20αρα (ή 18άρα  Grin) να μπορείς να πλησιάσεις καθόλου αυτό τον ήχο?

Με την καμμια...το.... μεγεθος... ;D (....διαμετρος.. ;D.... κυριως μια και για βαθος προτιμω τα παραδοσιακα παρα τα power sizes μια και ειναι πιο responsive)  στις κασες ειναι οπως τα.....κυβικα στα αυτοκινητα δεν αντικαθιστανται με τιποτα..... ;D

Για να καταλαβεις απο τοτε που ακουσα 26αρα κασα...δεν θελω να την....βλεπω την 24αρα μου φαινεται...μικρη.... ;D (για να μη σου πω για τοτε που ημουν στο Τοκυο και πηγα στο demonstration room της TAMA & επαιξα με μια....28Χ16.... ;D)

Επίσης σε live unmiced καταστάσεις πως είναι?

και εκει ειναι αλλο πραμα η μεγαλη κασα... ;)

Μου καταστρέφεις τα όνειρα... θέλω τέτοιο ήχο με Gretsch Club Jazz... έστω με μια 20άρα κάσσα.

Ωραίες δεν λέω, οι μέγαλες, αλλά άντε κουβάλα τες. Χώρια που δεν μου αρέσουν τα... looks της  ;D

Για να πλησιασεις αυτον τον ηχο με 20αρα πρεπει να αποφυγεις δερματα τυπου pinstripe & powerstroke στην batter side,για περισσοτερο ογκο και "νοτα" προσωπικα θα πηγαινα σε coated ampassador single ply και στις δυο μεριες,ελάχιστο muffling (ισως και felt strips) και δεν θα ανοιγα και τρυπα στο μπροστινο δερμα.

Γενικα πρεπει να αποφυγεις τον μοντερνο πνιχτο και γεματο αττακα ηχο που επικρατει στην εποχη μας (τραγικος ηχος κατα την ταπεινη μου γνωμη) και να επιστρεψεις σε πιο ζωντανο και "boom" ηχο....ο ηχος πρεπει να ειναι οπως το κιτ στο 4.00 στο παρακατω βιντεο

Για να πλησιασεις αυτον τον ηχο με 20αρα πρεπει να αποφυγεις δερματα τυπου pinstripe & powerstroke στην batter side,για περισσοτερο ογκο και "νοτα" προσωπικα θα πηγαινα σε coated ampassador single ply και στις δυο μεριες,ελάχιστο muffling (ισως και felt strips) και δεν θα ανοιγα και τρυπα στο μπροστινο δερμα.

Γενικα πρεπει να αποφυγεις τον μοντερνο πνιχτο και γεματο αττακα ηχο που επικρατει στην εποχη μας (τραγικος ηχος κατα την ταπεινη μου γνωμη) και να επιστρεψεις σε πιο ζωντανο και "boom" ηχο....ο ηχος πρεπει να ειναι οπως το κιτ στο 4.00 στο παρακατω βιντεο

Ελα όμως που όταν ξεμουφλάρω μου συντονίζει η χορδιέρα όπως και να τη ρυθμίσω... :P

Εγώ μιλάω για 22αρα κάσα με Powersonic μπρος και μαμά πίσω χωρίς τρύπα.

Καμιά ιδέα?

μη σφιγγεις πολυ τη χορδιερα,ετσι κι αλλοιως οσο πιο χαλαρη ειναι τοσο καλυτερος και ο ηχος.

επισης βαλε ενα felt strip ή καποιο αλλο ελαφρυ muffling (π.χ.μια τυλιγμενη μικρη πετσετα) στο μπροστινο δερμα (αυτο που βλεπει ο κοσμος)

Καποιες φορες το Muffling χρειαζεται (για πιο controlled & πνιχτους ηχους και για close miking που σπανια χρησιμοποιω) παντως γενικα το αποφευγω....

+1

Aμα δεν αναπνεουν τα τυμπανα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου