Προς το περιεχόμενο

Πειτε μου την γνωμη σας για αγορα Les Paul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Fender,μουντές Gibson  ;),τεσσάρια στο βερολίνο  ;D , Groove Armada  :o και παραπανήσιοι άσσοι … η συζήτηση σιγά-σιγά περνάει σε επίπεδο μεταφυσικής… ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καταλαβαίνω τι λες (από την αρχή καταλάβαινα :)) και συμφωνώ πάνω σε αυτό ακριβώς που λες.

Όμως μπορώ να σου παίξω μελωδία ή και ακόρντα(όχι και τις 6 χορδές μαζί) με καθαρό ήχο σε les paul που όσο και να κοπανιόμαστε εγώ ή εσύ με strat δεν θα τον πετύχουμε... και μιλάω για κρυστάλινο καθαρό διαυγή ήχο (καθόλου μουντό).

Η πηγή που δίνει η les paul είναι τόσο διαφορετική από αυτή μιας strat που κάποιο εφέ η equalizer ή κομπρέσορας ή ό,τι βάλει ο νους σου δεν μπορεί να φέρει αυτές τις κιθάρες στα ίσα. Δεν λέω για ηχογραφήσεις αλλά να παίζεις ο ίδιος live.

Εγώ γουστάρω και τις δύο σχολές εξ ίσου.

Συμφωνώ απολύτως  ;)

Είναι θέμα του πως θα πετύχεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Ο καθένας έχει κάποιο... σχέδιο  ;D , και προσπαθεί να φτάσει εκεί. Καμιά φορά μια κιθάρα των 600 ευρώ είναι πιο σύντομος δρόμος από μια πανάκριβη.

Αν προσπαθήσεις, πιθανών να φτάσεις στον ίδιο προορισμό και με την πανάκριβη. Απλά θα έχεις χάσει τσάμπα χρόνο.

Ας πούμε, για να φτιάξεις τον καθαρό ήχο που μου λες, και δεν αμφιβάλλω ότι είναι θαυμάσιος, έχεις στο μυαλό σου ένα pattern: Θα βάλω το volume knob εκεί, το tone pot εδώ, τον ενισχυτή σε αυτή τη ρύθμιση κ.λ.π. κ.λ.π.

Αν τώρα σου ερχόμουνα με μια Fender του 60, που κοστίζει όσο ένα... 4άρι  ;D  ;D, θα είχε νόημα να επιμείνω να τη χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε ΑΥΤΟΝ τον ήχο; Σίγουρα αν το ψάχναμε... 5-6 ώρες, θα το καταφέρναμε  ;D Αλλά γιατί να μην πάρουμε τον πιο εύκολο δρόμο, και ας μην κοστίζει μια Gibson όσο ένα 4άρι;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Κατανοητός γίνεσαι... όμως δεν έχεις δίκιο για την τιμή.

Η δικιά μου είναι μια traditional μαύρη (1550 έχει) και φοράει τους classic '57 (καταπληκτικοί μαγνήτες).

Πίστεψέ με... όποια στρατ και να φέρεις τα μπάσα και το σώμα του ήχου που έχουν οι διπλοί δεν θα τα πλησιάσεις... (μη μου φέρεις στρατ με διπλούς :P)

Εννοείται... Η Strat είναι τσίγκος  ;D  ;D  ;D

(neck μαγνήτης, κλειστό tone και απαλό παίξιμο κοντά στο 12ο τάστο σου κάνει ; )

Πλάκα κάνω ;D  ;D  ;D

Ας πούμε, για να φτιάξεις τον καθαρό ήχο που μου λες, και δεν αμφιβάλλω ότι είναι θαυμάσιος, έχεις στο μυαλό σου ένα pattern: Θα βάλω το volume knob εκεί, το tone pot εδώ, τον ενισχυτή σε αυτή τη ρύθμιση κ.λ.π. κ.λ.π.

Ναι αλλά το patern διαφέρει από ενισχυτή σε ενισχυτή... είναι στο μυαλό μου ;)

Εννοείται... Η Strat είναι τσίγκος  ;D  ;D  ;D

χεχεχε είναι η άτιμη

όχι πάντα όμως... εγώ ας πούμε τη σρατ μου δεν τη θέλω πολύ τσίγκινη... λόγω της μουσικής που παίζω  ;)

ρε μαγκες, ενταξει χαλαρωστε λιγο και μην κοντραρεστε. Τι πραγματα ειναι αυτα? Δηλαδη, για να καταλαβω τωρα, τοσο σοβαρα εχετε παρει το θεμα ποιανου κιθαρα ειναι καλυτερη και τι κανει ή μια και τι δεν κανει η αλλη?  :o Σιγουρα κιθαρα που να τα κανει ολα δεν υπαρχει παντως. Αλλιως δεν υπηρχε λογος να υπαρχουν τοσες εταιρειες.

Δινετε την εντυπωση σε ανωνυμους επισκεπτες οτι ειστε πιτσιρικια 12-13 χρονων και τσακωνεστε ποιος εχει το καλυτερο ποδηλατο. Σοβαρα τωρα...

Δεν μπορω να κατανοησω γιατι πρεπει να πλησιαζει η μια εταιρεια των ηχο της αλλης!!!!

Το οτι φτιαχνονται για διαφορετικες χρησεις και γουστα δεν περασε απο κανενος το μυαλο?? Και αμα δεν μπορω με μια gibson να εχω τα καθαρα μιας fender τι σημαινει αυτο? Οτι καποια απο τα δυο ειναι καλυτερα και τα αλλα χειροτερα?!?! Και ποιος το λεει αυτο? Ο Μητσος ο Σολφαλας?!!!

Παιχτε με οτι σας εμπνεει πιο πολυ και αφηστε τις συγκρισεις χωρις νοημα.

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

(neck μαγνήτης, κλειστό tone και απαλό παίξιμο κοντά στο 12ο τάστο σου κάνει ; )

Πλάκα κάνω ;D  ;D  ;D

Α, έτσι ε? :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου