Προς το περιεχόμενο

Κιθαρα και γειωση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και δεν κατάλαβα πολλά θενξ γιου φορ δε ινφορμέισον. θα την πάω για service σύντομα και θα το αναφέρω. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι μειώνοντας το volume και το treble από την κιθάρα μειώνεται αυτός ο θόρυβος (αν βοηθάει αυτό σε κάτι).

Φυσιολογικό είναι αυτό.

Πες τους στο service για τη γείωση της γέφυρας και ότι θέλεις να τη συνδέσουν στο volume pot(ποτενσιομετρο). Θα σου πουν ίσως κάτι ατάκες ότι αυτό "δεν είναι για τους actιve μαγνητες γιατί δε χρειάζονται γείωση κλπ μπλα μπλα" αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν δε συνδέσουν τη γείωση της γέφυρας στο pot θα έχεις θόρυβο, είχα το ίδιο θέμα παλαιότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φυσιολογικό είναι αυτό.

Πες τους στο service για τη γείωση της γέφυρας και ότι θέλεις να τη συνδέσουν στο volume pot(ποτενσιομετρο). Θα σου πουν ίσως κάτι ατάκες ότι αυτό "δεν είναι για τους actιve μαγνητες γιατί δε χρειάζονται γείωση κλπ μπλα μπλα" αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν δε συνδέσουν τη γείωση της γέφυρας στο pot θα έχεις θόρυβο, είχα το ίδιο θέμα παλαιότερα.

Άρα συνδέουμε την γείωση της γέφυρας με το Volume pot and the madafacking noiz is gone. Sotto σε μερσώ  :) :-*

Mesa BooBie: The Spirit of Sex in Bedroom :P

Φίλε μου μήπως στο χώρο που παίζετε υπάρχει φωτισμός με trimmer?Αν ναι και τη καλύτερη κιθάρα του κόσμου με μονούς μαγνήτες να έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχεις.

θα σας πω κ εγω τι διαπιστωσα με το ιδιο προβλημα αφου ταλαιπωρηθηκα αρκετα.

μια ζωη επαιζα με διπλούς χωρις ιδιαιτερα προβληματα. το προβλημα παρουσιάστηκε οταν πρωτοαγορασα κιθαρα με μονους κ λαμπατο ενισχυτη.

πως το περιορισα:

- σιγουρα καλυτερα καλώδια μεταξύ κιθαρας - πεταλιων - ενισχυτη.

- προσωπικα εκανα shielding (εγω το εκανα σε μαγαζι γιατι εάν επιανα κολλητηρια κλπ μαλλον θα εκανα κ ζημια  :) , δε το εχω

- πηρα ενα noise suppressor κ το εβαλα στην αλυσιδα των εφφε τελευταιο

- κ τελος το θέμα περιορίζεται αρκετα εάν έχεις γειωμένες μπρίζες στο σπίτι!!! εάν εισαι σε κάποιο απ τα παλιά σπίτια της αθήνας (πολυκατοικίες του '60, '70) πολλά, ιδιαίτερα σε δωμάτια με ξυλινα πατώματα, ΔΕΝ είναι γειωμένα. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει ο θόρυβος. πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος κ να σου τραβήξει γείωση. αυτή είναι μια λύση σχετικά δαπανηρή αλλά λύνει το προβλημα μια κ καλή. ο θόρυβος θα τολμούσα να πω οτι εξαφανίζεται.

το έχω κάνει κ το έχω τσεκάρει κ σε φίλο που μένει σε σχετικά καινούργιο διαμέρισμα κ όντως τεραστια διαφορά.

εάν δε βάλεις τριφασικό καθάρισες.

βεβαια το ξοφτερνο που ακουμπά σε κάποιο μεταλικό μερος ειναι all time classic λύση !!!

off topic

το καλώδιο της γείωσης πως το ζητάμε, και από που μπορούμε να το προμηθευτούμε ?

Αν αναφέρεσαι στην κιθάρα, τότε καλύτερα ρώτησε σε καταστήματα μουσικών οργανων που κάνουν σερβις(π.χ. Κούμπης, Δήμου) ή σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη(π.χ. Φανός).

Αν αναφέρεσαι στη γειωση του σπιτιού, forget about it: Kαλύτερα να καλέσεις έναν καλό ηλεκτρολόγο καθώς είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνο να φτιάξεις μόνος τον πίνακα ή τη γείωση του σπιτιού... απλά σκοτώνει(it's killer stuff). Δεν αρκεί να πάρεις ένα καλωδιάκι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Συγνωμη που ξεθαβω το θεμα αυτο ομως σκεφτομαι να κανω shielding την κιθαρα μου και εχω μια ερωτηση.

Η κιθαρα μου δεν εχει pickguard και τα ηλεκτρικα ειναι πισω. Μπρω να κανω  shielding χωρις να χρειαστει μετα να ξανακολλαω μαγνητες και ποτενσιομετρα? Πηλαδη απλα να ξεβιδωσω τα ποτενσιομετρα χωρισ να κοψω καλωδια  να κολλησω την μονωτικη αλουμινοταινια και να τα ξαναβιδωσω.

Συγνωμη που ξεθαβω το θεμα αυτο ομως σκεφτομαι να κανω shielding την κιθαρα μου και εχω μια ερωτηση.

Η κιθαρα μου δεν εχει pickguard και τα ηλεκτρικα ειναι πισω. Μπρω να κανω  shielding χωρις να χρειαστει μετα να ξανακολλαω μαγνητες και ποτενσιομετρα? Πηλαδη απλα να ξεβιδωσω τα ποτενσιομετρα χωρισ να κοψω καλωδια  να κολλησω την μονωτικη αλουμινοταινια και να τα ξαναβιδωσω.

Φυσικά και μπορείς, αν ξεβιδώσεις όλα τα ποτενσιόμετρα, μετά όλα τα καλώδια είναι στον αέρα. Κάνεις τη μόνωση και είσαι έτοιμος.

Λίγο προσοχή στο σημείο  που έρχονται τα καλώδια απ'τους μαγνήτες και τη γέφυρα, να κόψεις την ταινία σε εκείνο το σημείο, φτιάχνοντας μία τρύπα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Πρέπει να κάνω το ίδιο και στο routing των μαγνητών για να έχει αποτέλεσμα?

Δεν θέλω να βγάλω τους μαγνήτες γιατί θα έχει φασαρία μετά να τους ξαναρυθμισω κτλ.

• 2 μήνες αργότερα...

Καταρχήν να συστηθώ! Αχιλλέας, χαίρομαι που σας βρίσκω.

Είμαι και εγώ στην φάση φτιαξίματος μιας parts-caster και κατέληξα στο ότι

καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος για ηλεκρομαγνητική προστασία του pickguard αλλά

και των κοιλοτήτων του σώματως της κιθάρας είναι χαλκοταινία (ή αλουμινοταινία)

με αγώγιμη κόλα.

Το ερώτημα, είναι αν στην ελλάδα υπάρχει κάτι τέτοιο.

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω για καλά και φθηνά ποτενσιόμετρα, αν ξέρει κανείς που έχει.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου