Προς το περιεχόμενο

Μανώλης Χιώτης & Jimi Hendrix

frankyproject2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μ'αρέσει που από το Γυμνάσιο με μανία όλοι οι καθηγητές προσπαθούσαν να μας το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό,ακόμα και στην σχολή έχει γίνει κανα δυο φορές αναφορά!!Τώρα το ότι ο Μαστοράκης ανακάλυψε τον Clapton το '60 τι να πω δεν ξέρω ότι η καρδιά του rock n roll χτυπούσε στην Ελλάδα τότε  :P

Όσο για τον Hendrix εδώ δεν ξέρουμε αν ισχύει αυτό με τον Rory Gallagher και εμείς αχολιόμαστε με την υπόθεση του Χιώτη;  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 220
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Άραγε τλκ o Einstein έπαιρνε σημειώσεις από τον Καραθοδωρή για να βγάλει τα συμπεράσματά του ώστε να καταλήξει στην θεωρία της σχετικότητας  ???

ετσι ειναι φιλε μου...ΕΜΕΙΣ τα εχουμε κανει ολα...αλλα βλεπεις υπαρχει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ εναντιον μας...αλλοιως...ΠΡΩΤΟΙ θα ειμασταν στον πλανητη.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Τα ισοπεδώσατε όλα.....

Και στο φινάλε ρε παιδιά τι παραπάνω έπαιζε ο Hendrix ?

Είχε καλύτερα δάκτυλα ? καρπό ή πένα ?

Μήπως ήξερε περισσότερους "δρόμους" ή ήταν πιό πολύ "διαβασμένος" μουσικά από τον Χιώτη?

Σε τι υπολείπεται ένας Σπάθας ? από τόσους και τόσους (πχ ΙΟΜΜΙ) ?

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Πάντως για όσους δεν ξέρουν την ιστορία, η αλήθεια είναι ότι ο Chuck Berry μόλις άκουσε τον Μπαγιαντέρα να παίζει τα blues (μπλουζ, rebetika ένα πράμα) έπαθε πλάκα και όσο τον έβλεπε να παίζει, συνεχώς μουρμούραγε το όνομα του Μπαγιαντέρα σα να ήταν σε έκσταση. Go go Mitsos (τo πραγματικό όνομα του Μπαγιαντέρα είναι Γκόγκος), Mitsos you' re good.

Και όπως λένε στο χωριό μου, τα ρέστα είναι Ιστορία και ο ανοών ανοήτω.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Τα ισοπεδώσατε όλα.....

Και στο φινάλε ρε παιδιά τι παραπάνω έπαιζε ο Hendrix ?

Είχε καλύτερα δάκτυλα ? καρπό ή πένα ?

Μήπως ήξερε περισσότερους "δρόμους" ή ήταν πιό πολύ "διαβασμένος" μουσικά από τον Χιώτη?

Σε τι υπολείπεται ένας Σπάθας ? από τόσους και τόσους (πχ ΙΟΜΜΙ) ?

ρε αρχηγε μου,αλλο αυτο που λες και αλλο οι ιστοριες για αγριους....

και ο Καβαφης μπορει να ειναι ο μεγαλυτερος  ποιητης,δεν τον ξερει ομως ΚΑΝΕΙΣ στο εξωτερικο,τον Yeats ομως  τον ξερουν ολοι....και ας μην ειναι τοσο..."καλος" οσο ο Καβαφης....

και ο Δομαζος επαιζε μαμω τις μπαλλες αλλα δεν γυρισε να πει οτι...διδαξε τον..Πελε..... ;D

αυτη η εθνικη ΨΩΝΑΡΑ (η οποια πηγαζει ακριβως απο το γεγονος οτι ειμαστε εξαιρετικα ανασφαλεις ως εθνος) ειναι που ειναι για γελια...

Μπορεί να βγαίνω λίγο off topic αλλά πιστεύω ότι ο ultimate μύθος που μας έχει σφηνωθεί ντε και καλά στη κεφάλα είναι αυτός:

Οτι τα ρεμπέτικα είναι τα μπλουζ του Έλληνα και ότι τα μπλούζ είναι τα ρεμπέτικα του Αμερικάνου.Είναι παγιωμένη αντίληψη στην χώρα μας.Είμαστε απόλυτοι ρε παιδί μου έτσι είναι, παεί και τελείωσε το λένε άλλωστε όλοι.

Αυτό ποτέ δεν το' πιασα όσο και αν προσπάθησα.Το μόνο κοινό που βρήκα σε ένα δίσκο π.χ. του Μάρκου και σ'έναν του R. Johnson είναι το "σκρατς" από το γραμμόφωνο.Στιχούργικα δε, περιπλέκονται πολύ τα πράγματα και απέχει πολύ απ' το να μιλήσεις με βεβαιότητα για παρόμοιες "θεματολογίες του υποκόσμου"

+ άπειρο

Thank God for the rain....

+ άπειρο

ΣΑΦΩΣ...

τρανη δε αποδειξη ειναι οτι τα μεν μπλουζ ΖΟΥΝ και βασιλευουν (και εξελισονται,ή τελος παντων "αλλαζουν" ),τα δε ρεμπετικα αποτελουν μουσειακο ειδος εδω και πολλες δεκαετιες...

Ο μυθος δε, ενισχύθηκε επικίνδυνα οταν ενα βράδυ σε κάποια "γνωστή μουσική" τηλε-εκπομπή εμφανιστηκε ο ez και "κόλλησε" το how dry i am με το "θελω να γινω μπουφετζής"

Thank God for the rain....

τρανη δε αποδειξη ειναι οτι τα μεν μπλουζ ΖΟΥΝ και βασιλευουν (και εξελισονται,ή τελος παντων "αλλαζουν" ),τα δε ρεμπετικα αποτελουν μουσειακο ειδος εδω και πολλες δεκαετιες...

Μα τελείως άσχετο.  ;)

Και για να πω και εγώ τη γνώμη μου, δεν θα συμφωνήσω (και το έχω βαρεθεί) με το κολλημένο ρεμπέτικα = blues αλλά ρε παιδιά δεν είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους ηχητικά, ή  σαν ύφος μουσικής και παιχτών. Τώρα στιχολογικά, δεν τα θεωρώ αμφότερα το απαύγασμα του ποιητικού λόγου.

Να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδή.

Ο μυθος δε, ενισχύθηκε επικίνδυνα οταν ενα βράδυ σε κάποια "γνωστή μουσική" τηλε-εκπομπή εμφανιστηκε ο ez και "κόλλησε" το how dry i am με το "θελω να γινω μπουφετζής"

Καλά, κι ο Βαγγέλης Γερμανός το είχε κάνει στα Μπαράκια με τον Απόκληρο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μα τελείως άσχετο.

καθολου ασχετο,αν τα ρεμπετικα ειχαν οντως την αποδοχη και την μυθικη δυναμη που τους προσδιδουμε δεν θα ειχαν...εξαφανιστει απο την συγχρονη μουσικη παραγωγη,ποσοι.."ρεμπετικοι" δισκοι εχουν κυκλοφορησει τα τελευταια 20 χρονια...3?4?.....αντιθετα τα μπλουζ φαινεται οτι ειναι πολυ συνδεδεμενα με τον Αμερικανικο ψυχισμο....οταν δω εναν Ελληνα ...ρεμπετη να κανει την επιτυχια του John Mayer....μπορει και να ανακαλεσω... ;D  

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου