Προς το περιεχόμενο

Μανώλης Χιώτης & Jimi Hendrix

frankyproject2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά, κι ο Βαγγέλης Γερμανός το είχε κάνει στα Μπαράκια με τον Απόκληρο.

Ακριβως.Με λιγη καλή θεληση όλα "κολλανε"

Μα τελείως άσχετο.  ;)

Τώρα στιχολογικά, δεν τα θεωρώ αμφότερα το απαύγασμα του ποιητικού λόγου.

Παντως στίχο σαν το "squeeze my lemon till the juice runs down my leg" δεν το βρισκεις καθε μερα παραδεξου το  ;D

Thank God for the rain....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 220
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

καθολου ασχετο,αν τα ρεμπετικα ειχαν οντως την αποδοχη και την μυθικη δυναμη που τους προσδιδουμε δεν θα ειχαν...εξαφανιστει απο την συγχρονη μουσικη παραγωγη,ποσοι.."ρεμπετικοι" δισκοι εχουν κυκλοφορησει τα τελευταια 20 χρονια...3?4?.....αντιθετα τα μπλουζ φαινεται οτι ειναι πολυ συνδεδεμενα με τον Αμερικανικο ψυχισμο....οταν δω εναν Ελληνα ...ρεμπετη να κανει την επιτυχια του John Mayer....μπορει και να ανακαλεσω... ;D  

Καλά από το 0 στο 100 υπάρχουν, μερικές δεκάδες αριθμοί που πήδηξες. ;D

Τα μπλούζ είναι αναντίρρητα η μουσική ρίζα του r&r και του ροκ κατ΄επέκταση. Μπορείς να πεις ότι είναι και η πρώτη γηγενής Αμερικάνικη μουσική (θεωρώντας την country Ιρλανδογεννημένη). Με ένα σημαντικό κομμάτι της μεγαλύτερης μουσικής βιομηχανίας και μουσικής επιρροής του πλανήτη Γη να ασχολείται μαζί του.

Εχω την εντύπωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο ακριβώς με το ρεμπέτικο.

Ακριβως.Με λιγη καλή θεληση όλα "κολλανε"

Άλλοι το βλέπουν ως θέληση, άλλοι όμως το βλέπουν ως ομοιότητα.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Εχω την εντύπωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο ακριβώς με το ρεμπέτικο.

καλα μην ορκιζεσαι ολο και καποιος "δημοσιογραφος" θα κανει καποια εκπομπη που θα το αποδειξει και αυτο..... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Guru

Ο μυθος δε, ενισχύθηκε επικίνδυνα οταν ενα βράδυ σε κάποια "γνωστή μουσική" τηλε-εκπομπή εμφανιστηκε ο ez και "κόλλησε" το how dry i am με το "θελω να γινω μπουφετζής"

Τα γιατί και πως της εμφάνισης {σε κάποια "γνωστή μουσική" τηλε-εκπομπή} είναι άλλη ιστορία. Η επιλογή της "ένωσης" των δύο τραγουδιών δεν ήταν δική μου, απλά συναίνεσα κατόπιν συζήτησης και παράθεσης ιστορικών στοιχείων για τα κομμάτια. Πέρα απο μύθους και αυθαίρετες εντυπώσεις που βασίζονται στο γούστο και την αισθητική του καθενός, υπάρχουν -αναντίρρητα- κοινά στοιχεία που απαντώνται σε όλες σχεδόν τις μουσικές που γεννήθηκαν απο τους απλούς κι εν πολλοίς αμόρφωτους ανθρώπους της καθημερινότητας και δη του λεγόμενου περιθωρίου. Σε λαικές μουσικές δηλαδή. Ακραίες απόψεις υπήρχαν και υπάρχουν ένθεν κακείθεν, δεν προσφέρουν όμως κάτι ουσιαστικό, απλά φωνασκούν. Το όποιο πλησίασμα ημών των μουσικών -κι ουχί μουσικολόγων- σε τέτοιου τύπου "έρευνες", νομίζω πρέπει να γίνεται με καλή διάθεση κι εκπορευόμενο αποκλειστικά από την αγάπη και το ενδιαφέρον για το αντικείμενο μας.

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Τα γιατί και πως της εμφάνισης {σε κάποια "γνωστή μουσική" τηλε-εκπομπή} είναι άλλη ιστορία. Η επιλογή της "ένωσης" των δύο τραγουδιών δεν ήταν δική μου, απλά συναίνεσα κατόπιν συζήτησης και παράθεσης ιστορικών στοιχείων για τα κομμάτια.

Ηλια προς Θεού δεν έκρινα ούτε κατέκρινα το οτι εμφανίστηκες εκεί (αυτό μάλλον καλό είναι παρά κακό), αυτο που ηθελα να πω ειναι μετά το δικο σου ''πάντρεμα" αφου εισαι top στο ειδος αυτό, πολλοί πήραν ως de facto πια  οτι blues και ρεμπέτικο το ενα και το αυτό.

Thank God for the rain....

Ο Μάρκος δηλ. δεν είναι μπλουζμαν ? ή δεν έκανε επιτυχία (αναλογικά με το μέγεθος της Χώρας του, νομίζω ότι είναι πιό πετυχημένος).

Αν έχει μεγαλύτερη επιτυχία σήμερα το μπλούζ από το ρεμπέτικο ο λόγος είναι ότι μπλούζ μπορεί να παίξει και ο γυιός μου που έμαθε προ μηνός την πεντατονική και τον έχω ψιλοπροπονήσει στα 12μετρα και στα 6μετρα... πού να παίξει όμως ρεμπέτικο ? που να κάνει ταξίμι, αυτό είναι δύσκολο, θέλει τέχνη δεν είναι γκρανκ και γκρανκ....

Εξάλλου είναι και η φιλοσοφία της φυλής που λέει Ρεμπέτικο = αλήτικο-χασικλίδικο κλπ ταμπού.

Κι εμείς (τα Rock Καπή που λέει και ο πιτσιρικάς) διασκευάζουμε αβέρτα κουβέρτα λαϊκά και ρεμπέτικα -μέχρι και Καλαματιανά).

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

• Guru

Ηλια προς Θεού δεν έκρινα ούτε κατέκρινα το οτι εμφανίστηκες εκεί (αυτό μάλλον καλό είναι παρά κακό), αυτο που ηθελα να πω ειναι μετά το δικο σου ''πάντρεμα" αφου εισαι top στο ειδος αυτό, πολλοί πήραν ως de facto πια  οτι blues και ρεμπέτικο το ενα και το αυτό.

Κανένα πρόβλημα, απλά ξεκαθαρίζω κάποιες λεπτομέρειες  ;D...

Πάντως, σίγουρα ΔΕΝ συμβαίνει αυτό: blues και ρεμπέτικο το ενα και το αυτό

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

ο λόγος είναι ότι μπλούζ μπορεί να παίξει και ο γυιός μου που έμαθε προ μηνός την πεντατονική και τον έχω ψιλοπροπονήσει στα 12μετρα και στα 6μετρα...

Ένα ευρώ να χα κάθε φορά που άκουγα αυτή την λανθασμένη άποψη, δεν θα μίλαγα στο Noiz τώρα αλλά στα κορίτσια του Reef Contest που λένε και στο άλλο thread.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ένα ευρώ να χα κάθε φορά που άκουγα αυτή την λανθασμένη άποψη,

H άποψη δεν είναι λανθασμένη...η έκφραση του Studio είναι

ο λόγος είναι ότι μπλούζ ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί να παίξει και ο γυιός μου που έμαθε προ μηνός την πεντατονική και τον έχω ψιλοπροπονήσει στα 12μετρα και στα 6μετρα...

δεν θα μίλαγα στο Noiz τώρα αλλά στα κορίτσια του Reef Contest που λένε και στο άλλο thread.

ΑΥΤΗ η έκφραση είναι λανθασμένη...είναι σαν τα blues...φαίνεται εύκολο να τα βρείς αλλά για πήγαινε να τα τυπώσεις και να βγούν ωραία!!!! ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ο Μάρκος δηλ. δεν είναι μπλουζμαν ?

φυσικα και ΔΕΝ ηταν μια και δεν επαιζε μπλουζ αλλα..ρεμπετικα...αλλωστε τι σημαινει μπλουζμαν (απο την αποψη του τροπου ζωης μια και φανταζομαι ετσι το θετεις...)?μπλουζμαν ειναι και ο BB King ,μπλουζμαν και ο SRV,μπλουζμαν και ο Mayer τι σχεση εχουν μεταξυ τους?

ή δεν έκανε επιτυχια?

Εφτασε στα ορια της οικονομικης εξαθλιωσης ,ειδικα μετα τον πολεμο,(για την κηδεία  του η οικογένειά του αναγκάσθηκε να καταφύγει σε δάνειο προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της κηδείας) πριν τον πολεμο ηταν δημοφιλης.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου