Προς το περιεχόμενο

RME HDSP 9632-TotalMix-Ερωτήσεις σχετικά με δρομολόγηση

korg_nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους.

Απευθύνομαι κυρίως στους κατόχους της RME HDSP 9632

Πρόσφατα έγινα κάτοχος της RME HDSP 9632 την οποία προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω στο νέο Home Studio μου. Τα unbalanced RCA καλώδια της RME που έρχονται μαζί με την κάρτα δεν θα τα χρησιμοποιήσω καθόλου. Αντί αυτών πήρα το Break Out RME BO9632- XLRMKH το οποίο μου δίνει 1 Stereo Balanced Out (L και R με XLR καλώδιο) κι 1 Stereo Balanced In (L και R με XLR καλώδιο). Το καλώδιο παρέχει Midi I/O και μία Stereo Phones (TRS) έξοδο. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω μόνο τα Analog Ι/Ο της κάρτας χωρίς να κάνω χρήση των ADAT και S/PDIF Ι/Ο του Interface.

Πριν προχωρήσω παρακάτω θέλω από την αρχή να δηλώσω οτι δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα την κάρτα στο PC μου. Σε περίπου 15 ημέρες από σήμερα μετακομίζω σε νέο σπίτι κι έχω ξεστήσει και πακετάρει όλον τον εξοπλισμό μου για τη μετακόμιση. Έχω ήδη προχωρήσει και σε κάποιες άλλες αγορές με τις οποίες θα αναβαθμίσω το Set Up μου και περιμένω να μετακομίσω για να τα στήσω όλα από την αρχή.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει 2 PC, μία 16κάναλη Mackie CFX16 MKII, 2 μικρόφωνα, 2 Monitors, εξωτερικές μονάδες Μulti FX και Signal Processors, 7 Synths από τα οποία το ένα ως Midi Controller. Περιστασιακά θα συνδέονται διάφορα ηλεκτρικά ή ακουστικά όργανα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Project.

To πρώτο PC θα φοράει μία απλή M-Audio Audiophile 24/96 (PCI) και θα χρησιμοποιείται μόνο για αναπαραγωγή και ενδεχομένως για απλή εγγραφή audio χωρίς να μας απασχολεί ιδιαίτερα η ποιότητα. Το δεύτερο PC θα φοράει την RME και σε αυτό θα γίνεται η κύρια εγγραφή και αναπαραγωγή επιμέρους Tracks του Project

Οι έξοδοι των καρτών θα συνδέονται ως εξής:

Stereo Unbalanced Οut L/R της M-Audio σε Stereo In 13-14 της Mackie (2RCA σε 2TS)

Stereo Balanced Out L/R της RME σε Stereo In 15-16 της Mackie (2XLR σε 2TRS)

Aπό τα Aux Sends 1 και 2 της Mackie θα φεύγουν 2 Y-TRS Connectors οι οποίοι θα βγάζουν 2 Aux Send 1 και 2 Aux Send 2 Balanced Audio Paths. Συνολικά 4 TRS Connectors. Στο πρώτο Aux Send 1 και στο πρώτο Aux Send 2 θα συνδεθούν (με 2RCA σε 2TS) οι Unbalanced είσοδοι της M-audio. Στο δεύτερο Aux Send 1 και στο δεύτερο Aux Send 2 θα συνδεθούν (με 2 TRS σε XLR) οι είσοδοι της RME.

Mε αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να χειρίζομαι παράλληλα από τη Mackie το σήμα που φτάνει στα Inputs των 2 καρτών και ταυτόχρονα θα μπορώ να κάνω Loopback εγγραφή σε όποια από τις δύο κάρτες θέλω οτιδήποτε αναπαράγεται από οποιοδήποτε PC.

Τα Monitors θα είναι συνδεδεμένα στην Main Stereo Οut της Mackie και όλα τα υπόλοιπα (12 Mono Κανάλια) θα είναι διαθέσιμα για οργανα-μικρόφωνα.

Την δρομολόγηση της M-audio τη γνωρίζω και είναι απλούστατη.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τους χρήστες της HDSP 9632 είναι σχετικά με την εσωτερική της δρομολόγηση μέσω του TotalMix.

Έχω διαβάσει ήδη το Manual της κάρτας αλλά λόγω του γεγονότος οτι καθώς το διάβαζα δεν είχα την κάρτα εγκατεστημένη μου ήταν λίγο δύσκολο να διαπιστώσω ή να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα. Για αυτό το λόγο λοιπόν θα ήθελα κάποιοι που είναι ήδη χρήστες της κάρτας να μου επιβεβαιώσουν ορισμένα πράγματα.

1. Σχετικά με το TotalMix. Από όσο διάβασα στο Manual και είδα σε καναδυο Tutorials στο You Tube με διάφορα στιγμιότυπα κατάλαβα οτι το TotalMix προβάλει σε τρεις σειρές καναλιών τις Hardware Εισόδους (Πάνω Σειρά), τα Software Playback Κανάλια (Μεσαία Σειρά) και τις Εξόδους (Κάτω σειρά). Είναι δε εφικτό να γίνουν διάφορες δρομολογήσεις των Eισόδων και των Software Playback Καναλιών σε διάφορες εξόδους. Επίσης μπορούν να γίνουν διάφορες δρομολογήσεις σε εντελώς ανεξάρτητα Sub Mixes χωρίς να δεσμεύεται η θέση ενός Fader κάποιου Input καναλιού από προηγούμενο Submix. Σωστά μέχρι εδώ;

2. Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να έχω ανά πάσα στιγμή παρόντα στην Analog Stereo (L/R) Balanced Οut το Stereo σήμα από την Analog Stereo (L/R) Balanced Ιnput και όλα τα σήματα από τα Software Playback Channels. Αυτό το συγκεκριμένο Setting υπάρχει στα Factory Presets 1-8 του Total Μix ή πρέπει να το προγραμματίσω εγώ;

3. Ας υποθέσουμε οτι το PC που φοράει την RME αναπαράγει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο τραγούδι μέσω ενός Track του Cubase, ένα mp3 αρχείο από το Windows Media Player και ήχο από Flash Video από You Tube. Αν την ώρα που αναπαράγονται όλα αυτά ανοίξω το TotalMix τι θα δω στη μεσαία σειρά των Software Playback Channels; Θα δω 3 ενεργά καναλια (Cubase, WMP και Flash Video) ή θα δω 1 κανάλι που θα περιέχει το ηχητικό άθροισμα και των τριών εφαρμογών;

4. Ας υποθέσουμε οτι το PC που φοράει την RME αναπαράγει 4 Tracks από το Cubase (πχ Track 1 Drums, Track 2 Κιθάρα, Track 3 Μπάσο, Track 4 Φωνή). Aν εκείνη τη στιγμή ανοίξω το TotalMix τι θα δω; Tέσσερα διαφορετικά Software Playback Channels κατά αντιστοιχία με τον μίκτη του Cubase ή ένα Software Playback Channel που θα περιέχει το άθροισμα των τεσσάρων επιμέρους tracks του Cubase;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου