Προς το περιεχόμενο

Μόνωση για αποφυγή του hum σε πετάλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα-πέρα-πέρα-πέρα ως πέρα λαέ του νόιζ! ;D

Πρόσφατα επέκτησα την πεταλοθήκη "gator gig box" και είμαι πανευτυχής για την επιλογή μου μιας και πρόκειται για πολύ καλοφτιαγμένη και μελετημένης κατασκευής θήκη!

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ο χώρος που έχει κάτω από το επίπεδο τοποθέτησης των πεταλιών. Ένα κενό που είναι κατάλληλο για την αποθήκευση και τακτοποίηση των καλωδίων ρεύματος, μετασχηματιστών, πολύμπριζων κτλ.

Ενώ λοιπόν τα τακτοποίησα όλα για πρώτη φορά στην ζωή μου (μέχρι τώρα η πεταλιέρα μου ήταν σπαγγέτι) δημιουργήθηκαν προβλήματα θορύβου λόγω μικρής απόστασης των μετασχηματιστών απ τα πετάλια. Προσπάθησα να αλλάξω τις θέσεις των μετασχηματιστών μέσα σ αυτό το κενό αλλά πάντα θα υπάρχει πρόβλημα με κάποιο πετάλι τουλάχιστον. Ο θόρυβος εξαφανίζεται μόνο όταν απομακρύνω τους μετασχηματιστές.

Η ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μονώσω τον κάτω απ τον πάνω χώρο ώστε να μην μπλέκονται τα ηλεκτρικά-μαγνητικά-καιδενσυμμαζεύεται πεδία μεταξύ τους.

Δεκτές και εναλλακτικές προτάσεις που ίσως δεν εχω σκεφτεί. :-\

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Στραβώστε με με τα φώτα σας!

01112010014.thumb.jpg.59fb145ab8a19370338a4d20403b6222.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Κατα 90% φταιει ο μετασχηματιστης που τροφοδοτει το wah σου,βγαλτον να δεις αν συνεχιζει να υπαρχει θορυβος.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ο θόρυβος εξαφανίζεται μόνο όταν απομακρύνω τους μετασχηματιστές.

Καλημέρα, δυστυχώς δεν έχω κάποια λύση στο πρόβλημα σου …  αλλά είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα από διάταξη 3 πεταλιών (κανένα δεν ήταν Wah) και το πρόβλημα λύθηκε μόνο με χρήση μπαταρίας….

Ο θόρυβος που εισήγαγαν οι μετασχηματιστές σε συνθήκες πρόβας ήταν τεράστιος…

Φυσικα μπορεις να κανεις και το καλυτερο που ειναι να πεταξεις τους ξεχωριστους μετασχηματιστες και να αγορασεις ΕΝΑ καλο τροφοδοτικο.

όλα τα πετάλια είναι στο 1spot εκτός απ το hazarai (delay) που αν το βάλω μαζί βγάζει τρελό θόρυβο γιαυτό το εχω σ έναν απλό ibanez 9voltο, και το v twin που είναι 12voltο και το εχω σ έναν μετασχηματίστη που δεν είναι της μάνας του (όταν το αγόρασα ο ιδιοκτήτης του αυτόν μου έδωσε γιατί του είχε χαλάσει ο αυθεντικός). Αυτός ο μετασχηματιστής είναι που μου δημιουργεί το μεγαλύτερο ποσοστό του hum και επιρρεάζει κυρίως το πετάλι που βρίσκετε από πάνω του. τον εχω βάλει κάτω απ το κουρδιστήρι που είναι το μόνο που δεν εχω on όταν παίζω και έτσι κόβει λίγο αλλά όχι τέλειος ο θόρυβος. Επιρρεάζει ακόμα και σε συνθήκες πρόβας είναι σχεδόν ανυπόφορο.

Κάτι άλλο που ίσως ενοχλεί είναι ότι το fuzz επιρρεάζεται απ το πρόβλημα του κουρδιστηριού και ο θόρυβος του σταματάει μόνο όταν αποσύνδεσω το κουρδιστήρι απ το 1σποτ.

Έχω κάνει άπειρα πειράματα αλλά μόνο αν απομακρύνω τους μετασχηματιστές φεύγει το πρόβλημα. Αυτό βέβαια δεν είναι σίγουρο μια και τα πειράματα έγιναν σπίτι κι όχι στην πρόβα.

Ο μετασχηματιστης του V-twin έχει έξοδο 12V AC και είναι λογικό να δημιουργεί περισσότερο θόρυβο καθώς η εναλλασόμενη τάση έχει ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο από τη συνεχή του Onespot. Πρέπει να τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από καλώδια σημάτος και πετάλια που βρίσκονται στην αρχή της αλυσίδας σου (βλέπε κουρδιστήρι/fuzz, drive κλπ) καθώς ο θόρυβος ενισχύεται σταδιακά σε όλη την αλυσίδα.

Συγχωρεστε με αν πω χαζομαρα, αλλα αν εκανες ενα shielding treatment στην κατω μερια του board (οπως αυτο που κανουμε στο cavity των ηλεκτρικων κιθαρων), θα ειχε καμια διαφορα?

Ο μετασχηματιστης του V-twin έχει έξοδο 12V AC και είναι λογικό να δημιουργεί περισσότερο θόρυβο καθώς η εναλλασόμενη τάση έχει ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο από τη συνεχή του Onespot. Πρέπει να τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από καλώδια σημάτος και πετάλια που βρίσκονται στην αρχή της αλυσίδας σου (βλέπε κουρδιστήρι/fuzz, drive κλπ) καθώς ο θόρυβος ενισχύεται σταδιακά σε όλη την αλυσίδα.

+1000

τωρα συνειδητοποιησα οτι το V TWIN έχει έξοδο  AC

το κουρδιστήρι το εχω στο tuner out του volume pedal και όταν το εχω κλειστό δεν έχει θέμα. Το θέμα είναι ότι ο μετασχηματιστής του v-twin (που βρίσκεται κάτω απ το κουρδιστήρι) επιρρεάζει λίγο τα πετάλια που είναι γύρω γύρω αλλά όλα αυτα είναι στο τέλος της αλυσίδας. Βασικά η ερώτηση μου είναι αυτό που είπε και ο μαρμελάκης δηλαδή αν μπορώ να μονώσω με κάποιο τρόπο τον χώρο των μετασχηματιστών από τον χώρο των πεταλιών.

το κουρδιστήρι το εχω στο tuner out του volume pedal και όταν το εχω κλειστό δεν έχει θέμα.

Οχι οτι εχει αμεση σχεση με το θεμα σου, αλλα αυτο υποτιθεται πως ειναι καλο για να αποφευγεται, γιατι μπορει να προκαλεσει προβληματα με το impedance που "βλεπει" η κιθαρα σου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου