Προς το περιεχόμενο

Tι ειδη μουσικης μπορω να παιξω με μια κιθαρα full hollow??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Semi hollow είναι και αυτή σαν την 335, στο σχήμα κολλάμε;  ;D

ελα που ΔΕΝ ειναι σαν την 335...in fact ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει ο τροπος κατασκευης της με αυτον της 335,ειναι πολυ πιο feedback resistant

στην ουσια ειναι μια chambered κιθαρα και οχι semi hollow.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελα που ΔΕΝ ειναι σαν την 335...in fact ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει ο τροπος κατασκευης της με αυτον της 335,ειναι πολυ πιο feedback resistant

στην ουσια ειναι μια chambered κιθαρα και οχι semi hollow.

Ήξερα για τον τρόπο κατασκευής αλλά δεν ήξερα ότι έχει αυτή την δυνατότητά. Μάθαμε και κάτι σήμερα  :)

broke another g-string

Εγω ρώτησα για τους εξης λογους: οπως ειπε και ενας συναδελφος παραπανω, εινα αρκετα βολικες κιθαρες.

Επισης επειδη ετυχε να παιξω με καποιες κιθαρες τετοιου ειδους, εμφανισιακα ειναι τελειες ;D και μου αρεσε ο καθαρος τους ηχος, αλλα δεν παιζω μονο καθαρα. Σχεδον παντα χρησιμοποιω drive, και θα ηθελα να δω που μπορουν να αποδοσουν καλα. :) Ευχαριτω ολους για τις απαντησεις σας :)

Ain't nothing but the blues. 

Κάπως "άκυρα" τα παραδείγματα των παραπάνω γνωστών κιθαριστών με full/semi hollow κιθάρες. Μην ξεχνάμε πως οι συγκεκριμένοι παίζουν σε σκηνές όπου ο ενισχυτής δεν είναι ένα βήμα πίσω σου κι εκτός αυτού έχουν και το ανάλογο rig να το υποστηρίξουν. Και φυσικά πολλές φορές βάζουν διάφορα μέσα στην κιθάρα τους (μπλούζες, πανιά, foam rubber κλπ.) για να ελαττώσουν τις δονήσεις στο καπάκι για να καταπολεμήσουν το "κακό" (για ηλεκτρικό ήχο) feedback. Εκτός αυτού, οι hollow έχουν μηδενικό sustain, οπότε ξεχάστε τα δίλεπτα Gary-Moore-ικά σηκώματα.

Απ'την άλλη, το όλο θέμα feedback πολλές φορές μπερδεύει. Υπάρχει το γνωστό squealing των μη wax potted μαγνητών (που πολλές hollow φοράνε), υπάρχει το... μπασσο-feedback, εκείνος ο ανελέητος βόμβος απ'τις μπάσσες χορδές των hollow (πόσο μάλλον αν είναι 11-12 και φεύγα) ή το συντονισμό του ξύλου, υπάρχει και το harmonic feedback (βλ. τα γνωστά κόλπα του Nugent), το οποίο κατ'εμέ είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο αλλά θέλει να έχεις την υπομονή και τη θέληση να το τιθασεύσεις. Θα ανέλυα αναλυτικότερα αλλά ο blue ή ο harilatron το'χουν κάνει καλύτερα (αν θυμάμαι καλά), οπότε... Το κακό βέβαια είναι ότι αντίθετα με τις semi, οι hollow παίζει να'χουν όοολα τα παραπάνω, πράγμα που τις κάνει αρκετά "δύστροπες", ειδικά σε live συνθήκες.

Πάντως mike, αν έχεις κι άλλες κιθάρες δεν θα σε απέτρεπα απ'το να δοκιμάσεις και μια hollow, σίγουρα είναι "άλλη φάση" και σε οδηγεί σε διαφορετικά παικτικά μονοπάτια. Και σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω κι εγώ το ίδιο βίτσιο!  ;D

Χαιρομαι που υπαρχουν...ομοιοπαθεις! ;D ;D Εχω μια τελε full hollow με TV Jones Pwertron αλλα λογω του μικρου σωματος και μαγνητων μαλλον, δεν εχει αυτο τον ηχο της gretsch,(καταπληκτικο οργανο οπως και να χει ;D ;D ;D ) και γι αυτο ψαχνομαι παλι :P

Ain't nothing but the blues. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου