Προς το περιεχόμενο

Who needs Wood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επαναφέρω το θέμα....όχι για το κλιπς, όσο για την τελευταία ανακάλυψή μου που κολλάει στον τίτλο...

Ήδη τους έχω στείλει email, και βλέπω τον τίτλο να γίνεται πραγματικότητα ;D ;D

http://www.fibersonixx.com/solid_bodies.htm

πολυ ενδιαφερον, οσο και το θεμα για την καταπληκτικη κιθαρα σας που μολις τωρα πρωτοδιαβαζω.

carbon copy guitars!...  8)

ποσο θα μπορουσε να κοστιζει μια carboncopy "vintage" Strat?

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Κι εγώ πιστεύω στα εναλλακτικά υλικά.

Το ξύλο όμως είναι σκληρός αντίπαλος. Είναι ελαφρύ σχετικά, κατεργάζεται και κολλιέται εύκολα, είναι όμορφο και (γενικά) ανανεώσιμο.

Σε σχέση με την κιθαρολογία, θέλω να επισημάνω ότι είναι ΚΑΙ πάμφθηνο ως πρώτη ύλη συγκριτικά με το κόστος ενός οργάνου. Θεωρώ ότι είναι ανέντιμο από την πλευρά των κατασκευαστών να αποδίδουν το μεγάλο κόστος των οργάνων "ειδικών" οργάνων στην υψηλή ποιότητα (ποιος την ορίζει?) των ξύλων που χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα ένα quilted maple καπάκι κάνει λιανικής περί τα 15 ευρώ. Υποψιάζομαι ότι η gibson αγοράζει 5-10 δολάρια αυτά που βάζει στις custom shop και τα μισά από αυτά αυτά που στέλνει/βάζει στις epiphone. Η διαφορά στο κόστος της πρώτης ύλης είναι 2-3 δολάρια ενώ η διαφορά στο κόστος του τελικού προϊόντος είναι 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολάρια....

Δεν λέω ότι είναι απατεώνες που χρεώνουν τόσα.... απλά οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι το κόστος δεν είναι στο "καλό ξύλο".... αλλά στην εμπειρία του καλού τεχνίτη που θα επιλέξει το όμορφο και "σωστό" κομμάτι από την αποθήκη και θα το κατεργαστεί κατάλληλα.

Θεωρώ ότι πολλοί παράγοντες που δεν παρατηρούμε/κατανοούμε όπως π.χ. πόσο καλά έχουν εφαρμοστεί τα τάστα ή πόσο σταθερή είναι έδραση της γέφυρας στο σώμα, πόσο καλά φτιαγμένο είναι το nut, μικροδιαφορές στο intonation κλπ είναι παράγοντες που εισάγουν variability στο πως ακούγεται μια κιθάρα σε σχέση με την (ίδιων προδιαγραφών) διπλανή της. Τις διαφορές αυτές τείνουμε συλλογικά να τις αποδώσουμε "στα ξύλα" αλλά αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την αδυναμία μας να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του συστήματος στο σύνολό της και την ανάγκη μας να βρούμε μια απλή και πιστευτή εξήγηση για την παρατήρησή μας.  :)

ποσο θα μπορουσε να κοστιζει μια carboncopy "vintage" Strat?

Πρακτικά δεν γίνεται να είναι μία κιθάρα carboncopy "vintage" Strat.

Θεωρητικά γίνεται μόνο στα ηλεκτρικά μέρη της...CustomShop 54 μαγνήτες (ας πούμε)...πυκνωτές που εσύ ξέρεις καλύτερα από εμάς...κλπ, κλπ...

Τώρα εάν εννοείς εάν με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (fibersonixx) και τις πατέντες που λένε ότι μπορούν να κάνουν στο εσωτερικό...να αναπαράξουν τον ήχο κάποιας συγκεκριμένης εποχής...μου φαίνεται πολύ ωραίο για να γίνεται αληθινά.

Το κόστος τώρα εξαρτάται από το πόσο θα πουλάνε το σώμα (δεν μου έχουν απαντήσει...και φοβάμαι ότι δεν θα μου απαντήσουν... :'(). Το μπράτσο, εάν πάμε σε Moses κυμαίνεται από 210-260$

Κι εγώ πιστεύω στα εναλλακτικά υλικά.

Θεωρώ ότι πολλοί παράγοντες που δεν παρατηρούμε/κατανοούμε όπως π.χ. πόσο καλά έχουν εφαρμοστεί τα τάστα ή πόσο σταθερή είναι έδραση της γέφυρας στο σώμα, πόσο καλά φτιαγμένο είναι το nut, μικροδιαφορές στο intonation κλπ είναι παράγοντες που εισάγουν variability στο πως ακούγεται μια κιθάρα σε σχέση με την (ίδιων προδιαγραφών) διπλανή της. Τις διαφορές αυτές τείνουμε συλλογικά να τις αποδώσουμε "στα ξύλα" αλλά αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την αδυναμία μας να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του συστήματος στο σύνολό της και την ανάγκη μας να βρούμε μια απλή και πιστευτή εξήγηση για την παρατήρησή μας.  :)

Τhanks harilatron

Μόλις περιέγραψες την (κατά την άποψή μου) έννοια του Customshop ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Θεωρώ ότι πολλοί παράγοντες που δεν παρατηρούμε/κατανοούμε όπως π.χ. πόσο καλά έχουν εφαρμοστεί τα τάστα ή πόσο σταθερή είναι έδραση της γέφυρας στο σώμα, πόσο καλά φτιαγμένο είναι το nut, μικροδιαφορές στο intonation κλπ είναι παράγοντες που εισάγουν variability στο πως ακούγεται μια κιθάρα σε σχέση με την (ίδιων προδιαγραφών) διπλανή της. Τις διαφορές αυτές τείνουμε συλλογικά να τις αποδώσουμε "στα ξύλα" αλλά αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την αδυναμία μας να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του συστήματος στο σύνολό της και την ανάγκη μας να βρούμε μια απλή και πιστευτή εξήγηση για την παρατήρησή μας.  :)

Amen.

Τώρα εάν εννοείς εάν με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (fibersonixx) και τις πατέντες που λένε ότι μπορούν να κάνουν στο εσωτερικό...να αναπαράξουν τον ήχο κάποιας συγκεκριμένης εποχής...μου φαίνεται πολύ ωραίο για να γίνεται αληθινά.

αυτο θα ηθελα να δω. Μια carbon copy με 7.25" radius και γενικα εντελως vintage spec_ed και να δουμε τι λεει.

η αντιστοιχα με μια Gibby γιατι ειδα και LP style headstock.

αυτο θελω να δω. Τα αλλα "μπιλμπλικια" με αφηνουν παγερα αδιαφορο.

Δεν θα διαφωνουσα στην αποκτηση μιας ideal Strat που θα μπορουσε να παιζει παντα (κατα τα λεγομενα τους) ΙΔΙΑ no matter what.

Αλλα οταν λεω ideal Strat, εννοω οτι θα πιανει ακριβως το vibe μιας ΚΑΛΗΣ ξυλινης κιθρας.

...αλλα οπως λες κι εσυ, χλωμο το κοβω...

wood matters

Θέλουμε, δεν θέλουμε...δεν υπάρχει φτηνότερη ύλη από το ξύλο....και πιό εύκολη σε επεξεργασία...Γι αυτό οι CEOs αυτών των εταιρειών που δεν είναι μ@λ@κε$ και τυχαίοι, το χρησιμοποιούν κατα κόρον...άσε που οποιοσδήποτε νεωτερισμός χαλάει τα όνειρα της πελατείας...που πιστεύει στα πνεύματα που κατοικούν στα ξύλα... 8)

Υπάρχουν και μάλιστα πολλές φτηνότερες και αν όχι πιο εύκολες σε επεξεργασία,εξίσου εύκολες.Έλα όμως που δεν έχουν το ίδιο -ηχητικό- αποτέλεσμα.Ή νομίζεις οτί ήδη δεν τις έχουν δοκιμάσει στα R&D Departments τους?Συμφωνώ μ΄αυτό που λες οτί ακόμα και να το άλλαζαν δεν θα άρεζε στον τελικό χρήστη,αλλά γι΄αυτό το λόγο έγραψα οτί θα μπορόυσαν να χρησιμοποιούσαν την διαφορετική πρώτη ύλη στα μαζικής παραγωγής προιόντα τους και όχι π.χ. στα reissues τους.

Και εδώ...προφανώς...συγκρίνεις ένα ασταθές συστατικό όπως είναι το ξύλο...Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις το ίδιο πείραμα (που δεν το έχεις κάνει καμμία φορά) αλλιώς. Πάρε μία από το Custom Shop ξύλινη και μετά μία με ένα συνθετικό σώμα...τότε ναι, αρχίζει και έχει ενδιαφέρον το πείραμα...

Εδώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι οτί όχι μόνο παίζει καταλυτικό ρόλο το ξύλο στον ήχο,αλλά οτί τελικά υπάρχουν...κουρδισμένα (αυτό τον όρο παραδέχομαι οτί δεν τον ήξερα και τον έμαθα εδώ στο νοιζ! ;D) ξύλα και...ακούρδιστα! (Εγώ τα χωρίζω σε ζωντανά,τα σε κωμματώδη κατάσταση και νεκρά. :P ;D)

Πάντως το πείραμα που προτείνεις θα χε πολύ ενδιαφέρον,αλλά μάλλον έχει γίνει και μάλιστα πολλές φορές στα R&D Departments των μεγάλων εταιρειών με -μάλλον- απογοητευτικά αποτελέσματα...

Το πείραμα που πρότεινα απλά αποδυκνείει οτί η "μεταβλητή" στην έξίσωση που ας ονομάσουμε "MOJO Tone" (;D) ξύλο παίζει καταλυτικό ρόλο στον ήχο,αφού πρώτα απομονώσουμε-εξισώσουμε όλες τις άλλες μεταβλητές και σταθερές.

Όσο για τη μυστήρια ράτσα των οικολόγων, οι πιο σοβαροί απ'αυτούς, τουλάχιστον, έχουν δυστυχώς δίκιο

Προφανώς και υπερέβαλα,δεν τους βάζω όλους στο "ίδιο τσουβάλι"...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Εδώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι οτί όχι μόνο παίζει καταλυτικό ρόλο το ξύλο στον ήχο,αλλά οτί τελικά υπάρχουν...κουρδισμένα (αυτό τον όρο παραδέχομαι οτί δεν τον ήξερα και τον έμαθα εδώ στο νοιζ! ;D) ξύλα και...ακούρδιστα! (Εγώ τα χωρίζω σε ζωντανά,τα σε κωμματώδη κατάσταση και νεκρά. :P ;D)

Άμμεσα (όχι έμμεσα) παραδέχομαι ότι υπάρχουν κουρδισμένα ξύλα...εκεί είναι και το "πρόβλημά" μου στη χρήση τους για μουσικά όργανα...

Τώρα εάν παίζουν τόσο ρόλο στον ήχο...ακού το κλίπ που έγραψα με τη πλαστική...και πές μου που ακούς το fiber, αλλά διάβασε και τη παρατήρηση του Marillion (που μου έδωσε τους μαγνήτες), ότι ακούγονται, όπως ακούγονταν και στην (baswood) Ibanez του...

Eκτός εάν το baswood και το fiber ηχούν το ίδιο!!! ::) :P

Πάντως το πείραμα που προτείνεις θα χε πολύ ενδιαφέρον,αλλά μάλλον έχει γίνει και μάλιστα πολλές φορές στα R&D Departments των μεγάλων εταιρειών με -μάλλον- απογοητευτικά αποτελέσματα...

και εδώ συμφωνώ...τα οικονομικά αποτελέσματα και τα περιθώρια κέρδους, μάλλον ήταν απογοητευτικά σε σχέση με το ξύλο ;)

Εσύ γιατί λές ότι δεν χρησιμοποιούν τα παλιά λούστρα (νίτρα)? Για τη προστασία του περιβάλλοντος? 8)

Υπάρχουν και μάλιστα πολλές φτηνότερες και αν όχι πιο εύκολες σε επεξεργασία,εξίσου εύκολες

Ποιές είναι αυτές?

• Moderator

...

...

Στις περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμη και σ' αυτε΄ς που θεωρούνται "τεχνολογικές" τα τμήματα R&D ακολουθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα τις επιλογές του τμήματος marketing και τις παρατηρήσεις του τμήματος πωλήσεων.

Σκέψου τώρα.... αν ο marathon (που του αρέσουν τα "εξωτικά" υλικά) αναλάμβανε το τμήμα marketing μιας gibson.... θα ζητούσε ποτέ από το τμήμα R&D να διερευνήσει "εξωτικά υλικά", μοντέρνους σχεδιασμούς, κλπ κλπ ?

Όχι βέβαια..... Μερακλής είναι... όχι χαζός.  :)

Όχι βέβαια..... Μερακλής είναι... όχι χαζός.  :)

Kαι όμως...οι τελευταίες βλακείες της Gibson δείχνουν ότι είναι μερακλήδες ;D ;D...ή ότι ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς ;)

Ποιές είναι αυτές?

1.Fiberglass (αυτό που χρησιμοποίησες και εσύ)

2."Συνθετικό" Ξύλο (Προσπαθώ να βρω ένα link ενός άρθρου που είχα διαβάσει)

3.Διάφορα Πολυμερή παράγωγα,ανάλογα με τα specs του αγοραστή.

Όλα τα παραπάνω καθίστανται αυτομάτως φτηνότερα από το ξύλο ειδικά αν αναλογιστείς οτι μεσομακροπρόθεσμα θα ελλατώνεται ολοένα και περισσότερο η χρήση του,καθώς και το γεγονός οτί αν όλοι οι κατασκευαστές στρεφόταν προς αυτές τις λύσεις.(οι οικολόγοι που λέγαμε...) Η αρχή έγινε με το Brazilian rosewood και έπεται -σίγουρα- συνέχεια.

Συμφωνώ με σένα και με τον harilatron,οτί βασικός ανασταλτικός παράγοντας είναι και ο "ψυχολογικός".

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου