Προς το περιεχόμενο

Επιλογη jazz κιθαρας.

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

daddario k dogal θα βρεις παντου.Τουλαχιστον εγω βρισκω εδω λαρισα οποτε αθηνα αν εισαι λογικα θα χει κ ισως πετυχεις κ καμμια αλλη.Αλλιως απο ιντερνετ μετα παρτες κ δοκιμασε τες.

Dogal εγω αυτο που ακουσα ειναι πιο εντονη ατάκα και μαλακές στο οργανο κ στο παιξιμο.Πηρα 12ρες κ ειναι σαν 11 τις daddario ενα πραμα.Οταν παλιόσουν πανω κατω ολες ιδιες φαινονται αλλα αργησαν να παλιοσουν.Και οι φλατ παντως χαλάνε μετα απο καποιες ωρες κ αλλαζει ο ηχος.Αυτα που λενε οτι γινονται καλυτερες κ διαφορα τετοια παλι δεν ισχυουν εκτος αν γουσταρεις αυτο που γινεται οταν πεθαινουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

pyramid δεν ξέρω. dogal είχα δει στον καγμάκη κάποια φάση αλλά δεν είχε φλατ τότε. thomastik βρίσκεις στάνταρ στον παπαγρηγορίου στην στοά πεσμαζόγλου. Μην τις μπερδέψεις όμως. οι bebops είναι round, ενώ οι swing είναι flat. D'addario έχει ο νάκας αλλά κατά την γνώμη μου δεν αξίζουν τον κόπο. Χρησιμοποιούν άλλα μέταλλα απ τις κλασσικές τζαζ φλατ και έχουν πολύ πλαστική αίσθηση με ψεύτικη ατάκα.

Trigga. Οι Dogal σε σύγκριση με thomastik τι λένε; γιατί σε σύγκριση με d'addario, όλες καλύτερες είναι!

Επίσης οι 4 φλατ όντως δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα. Το θέμα πάντα είναι με τα 2 καντίνια, αλλά με ένα fast fret μετά από κάθε παίξιμο δεν ψοφάνε τόσο γρήγορα. Λόγω γενικής καρμηριάς στις μέρες μας, έχει τύχει να κρατήσω και χρόνο χορδές με αυτή την τακτική με απρόσμενα καλά αποτελέσματα! (δεν είμαι τρελός! Λεφτά δεν έπαιζαν!) παρόλα αυτα με d'addario δεν σώζεται το θέμα ούτε με μαγικά! ;D

Ακριβως την ιδια αποψη εχω για τις d'addario λες και πιανω πετονιες ειναι.

Καποια λυση τυπου Elixir δεν παιζει? Ή να βαλω καντινια απο Elixir (και το υπολοιπο σετ τι θα το κανεις ρε μεγαλε?!)

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

dogal το 12ρι σετ που πηρα εχει το εξης παλιο κ καλό ελάττωμα.Εχει 5 φλατ κ μονο η μι ειναι ατυλιχτη.

Τhomastik μια φορα εβαλα αλλα περα απο το οτι ηταν μαλακές κ στο χερι κ στο οργανο -σαν να ηταν μικροτερο νουμερο ενα πραμα- δεν μου ειπαν τπτ αλλο στον ήχο.

Daddario μια χαρά(για τα λεφτα) ειναι αλλα πεθαίνουν γρήγορα.Αν πεθάνουν εκει γινεται πανικ.Νομιζω σκληραινουν πολύ κ το tension απ την αρχη ειναι πολυ μεγάλο.

Απο οσες εχω βαλει οι καλύτερες ειναι οι Dogal παιδια χωρις παρεξηγηση ολες οι αλλες προσπαθουν αλλα δεν εχουν αυτο το πραμα.Γι αυτο τις προτιμουν κ οι παραδοσιακοι οπως λεει κ ο superfunk.Το κακο τους ομως ειναι οτι ειναι πανάκριβες.Το σετακι 12ρες που πηρα εκανε 20-25 ευρώ.

Ετσι ειναι ολα τα σετακια των dogal? Μου φαινεται πολυ περιοριστικο στο παιξιμο (ειναι?).

Αν κανουν τοσο αγγιζουν την τιμη των benson που κανουν 28

Δειτε λιγο αυτο

Ο τυπος λεει οτι χρησιμοποιει χορδες για gypsy guitar εχει δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο?

Επισης για τα σκαφακια σας και για τζαζ μουσικη χρησιμοποιειται ολοι flat χορδες παντα?

(Αν κρινεται σκοπιμο και δεν υπαρχει και αλλο θεμα παρομοιο ας διαχωριστει για χορδες το ενα)

γούστα ειναι αυτά ρε συ.Τζαζ κ μπιμποπ παιζεις κ με πλαστικες της κλασσικης και με κανονικες τυλιχτες κ με φλάτ.Ότι γουστάρει κανει ο καθενας.Και αν το παρεις κ για τους γνωστους αυτο κανανε κ αυτοι με τη σειρά τους.

Πάρε δοκίμασε και αποφάσισε.Το σιγουρο ειναι οτι οι περισσότεροι στη τζαζ προτιμούν τα σκαφάκια γι αυτο τον συγκεκριμενο ηχο που εχουν.

Δες βιντεο του chuck loeb για να δεις τι παιζει με solid k roundwound.

Πολύ υποκειμενικα θεματα ολά κ για χορδες κ ξύλα κ ηχεια κ ενισχυτες κ οργανα και ολα.

Δοκιμάζεις κ διαλέγεις χωρις να κοροιδεύεσαι και να αυθυποβάλεσαι και να αντιγράφεις χωρις λόγο.Και πάνω απ ολα ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ και οχι ψαχουλεμα στο οργανο.Οταν θα ξερεις τι παιζεις θα ξέρεις κ τι να βάλεις κ  να αγοράσεις.

Εχεις απολυτο δικιο σε καμια περιπτωση δεν το βλεπω ετσι.

Απλα σε φορουμ ειμαστε συζητηση κανουμε και μπορει καμια φορα να ξερει καποιος μια πληροφορια χρησιμη, οπως πχ οτι στις dogal μονο η μι ειναι ατυλιχτη τετοιου ειδους πληροφοριες ψαχνω το τι θα παιξω πως θα το παιξω και τη ηχο τελικα θα εχω ειναι αλλου παπα ευαγγελιο!

Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις και την βοηθεια  :)

loipon file mou kalimera. ksekiname me to oti DEN AGORAZEIS IXO. ton ixo ton vgazoun ta daktilakia kai i psixoula sou. to xirotero organo tou kosmou na doseis ston George Benson tha to kanei na akougete san na exei 3000 euro. telos pandon to kalitero kai timiotero vathi skafos gia jazz theorw oti einai IBANEZ AF125 den xortenw na pezw. kai apo piotita apla apistefti.exw tin tyxi de na exw kai mia IBANEZ ES175 tou 1970.kane ligo ypomoni afou exeis kithara na pezeis symplirose ta xrimata na pareis kati kalo gia namin psaxneis gia andalages argotera. parakoloutha tin selida giati prin kamia evdomada kapios poulage mia IBANEZ AF125 sta 500 euro. kali tyxi.

Εγω παρακολουθω εσυ δεν ξερω..!! :P Εχω αγορασει ηδη σκαφακι αν διαβασεις το θεμα

Σε ευχαριστω παντως

δεν χρειάζεται να πάρεις elixir για να έχεις καλά καντίνια. Σου είπα ότι με ένα fast fret είσαι καλυμμένος ακόμα και με d'addario. Από κει και πέρα οι thomastik εμένα με έχουν βόλεψει πολύ γιατί είναι οι πιο φυσιολογικές χορδές που εχω δοκιμάσει. Έχουν πετύχει αυτό που θεωρώ ότι κάθε εταιρία θα έπρεπε να έχει. Δηλαδή όταν τις φοράς να μην σου τραβάνε την προσοχή οι ιδιαιτερότητες τους αλλά να νιώθεις οικεία κ φυσιολογικά. Καλή αίσθηση στο χέρι και σε ήχο είναι κλασσικές φλατ με φουλ και στρογγυλό ήχο. Και από τιμή τίποτα υπερβολικό. 12 ευρώ τις βρίσκω.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου