Προς το περιεχόμενο

Μικροφωνισμος σε engl screamer


Skropi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σας φιλοι και φιλες.

Λοιπον,ξεκινωντας σημερα την προβα αντιλιφθηκα οτι ο ενισχυτης εχει περισοτερο θορυβο απο συνηθως και μικροφωνιζει ευκολοτερα.Εαν υποθεσω πως τα jack κιθαρας-ενισχυτη ειναι οκ τοτε τι μπορει να φταιει(αν ειναι ενταξει και το καλωδιο).Ισως pream tubes? Θελουν biasing αυτες? δεν ειναι ακριβες και ουτως η αλλως καλο ειναι να τις αλλαξω με jj,αλλα το προβλημα θα διορθωθει ετσι?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια κανεις?  :( Επαιξα σημερα στο στουντιο με ενα marshall jcm 900(καλα το λεω?το 900 ηταν παντως) και δεν μικροωνιζε ΚΑΘΟΛΟΥ,ακομα και τσιτα.Αρα δεν ειναι η κιθαρα το προβλημα.Στον ρανταλ που την καρφωσα παντως ξεσκιστικε στο μικροφωνισμο...ενας 150 βατ,tube/mosfet,δεν ειδα μοντελο.Τι στο καλο να κανω βρε παιδες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το πρόβλημα που αναφέρεις θα μπορούσε να προκληθεί απο μια ή/ και παραπάνω λυχνίες της προενίσχυσης.

 

Δεν χρειάζονται biasing, στη πρώτη ευκαιρία ρίχτους μια ματιά και φρόντισε να αγοράσεις ίδιου τύπου. Οι JJ είναι καλή επιλογή αλλά είναι αρκετά επιρρεπείς σε μικροφονισμούς.

 

Ίσως θα ήταν λίγο καλύτερα να τσεκάρεις Mullard, Svetlana κλπ

 

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον,επειδη εκανα μια ερωτηση σε ενα αλλο θρεντ και πηρα μονο μια απαντηση,φτιαχνω ενα καινουριο και ρωταω πιο συγκεκριμενα. Τι προενισχυτιριες λυχνιες να βαλω στον σκριμερ μου ωστε να αποφυγω θορυβο και μικροφωνισμους?επαικσα με εναν τσιτα jcm 900  απροβληματιστα και ζηλευω,θελω και στον δικο μου τετια αποδοση  8) επειδη δεν εχω και πολλα χρηματα για πεταμα σας παρακαλω οτι μου προτεινετε να ειναι ελεγμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Screamer σου υποθέτω οτι είναι ο Ibanez TSA15H σωστά?

Λοιπόν εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με τον JCM που έπαιξες.

Ο Screamer σε αντίθεση με τον JCM ΔΕΝ έχει Master Volume, που σημαίνει οτι για να βγάλεις τα γκάζια του screamer πρέπει να τον τσιτώσεις, άρα έρχονται μαζί και οι μικροφωνισμοί.

Ο δε JCM, ακόμα και αν του βάλεις το gain του καναλιού στο 10, μπορείς να το κοντρολλάρεις απ'το master, ώστε να σου βγεί η ένταση με το γκάζι εκεί που θέλεις και πέρνει, χωρίς μικροφωνισμούς.

 

Οι λυχνίες του Screamer είναι μια χαρά και αλλάζοντάς τες δεν θα δεις διαφορά, τουλάχιστον σε αυτό που ζητάς.

 

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα master volume στο effect loop όπως αυτό εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=170819.msg358188#msg358188

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για σας φιλοι και φιλες.

Λοιπον,ξεκινωντας σημερα την προβα αντιλιφθηκα οτι ο ενισχυτης εχει περισοτερο θορυβο απο συνηθως και μικροφωνιζει ευκολοτερα.Εαν υποθεσω πως τα jack κιθαρας-ενισχυτη ειναι οκ τοτε τι μπορει να φταιει(αν ειναι ενταξει και το καλωδιο).Ισως pream tubes? Θελουν biasing αυτες? δεν ειναι ακριβες και ουτως η αλλως καλο ειναι να τις αλλαξω με jj,αλλα το προβλημα θα διορθωθει ετσι?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

 

Φίλε Skropi,

τον ενισχυτή αυτόν τον είχα πριν πολλά χρόνια,και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κάποιο πρόβλημα,ακόμη και σε "τσίτες".

 

Επειδή έχω αντιμετωπίσει όμως κατά καιρους προβληματάκια με μικροφωνισμούς με άλλους ενισχυτές,ίσως θα μπορούσα να σε βοηθήσω,είτε εγώ είτε κάποιος άλλος,

πρέπει όμως να μου δώσεις κάποιες επιπλέον και πιο συγκεκριμένες  πληροφορίες,γιατί ο μικροφωνισμός μπορεί να έχει διαφορετικές αιτίες που τον προκαλούν,μια εκ'των οποίων είναι και αυτή που λές με τις προενισχύτριες λυχνίες.

 

Πές μου λοιπόν:

 

1/ με τι κιθάρα παίζεις,και τι μαγνήτες "φοράει" η κιθάρα

 

2/ εάν πήρες τον ενισχυτή  καινούργιο ή μεταχειρισμένο και πόσο χρονών είναι

 

3/ τις ρυθμίσεις που κάνεις ακριβώς όταν σου μικροφωνίζει

 

4/ σε τι χώρο παίζεις όταν σου μικροφωνίζει, τι απόσταση έχεις απο αυτόν, και σε ποιά θέση βρίσκεσαι,(δηλ.είναι πίσω σου ο ενισχυτής,στο πλάι,απέναντί σου κλπ.)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον ενισχυτη τον πηρα καινουριο πριν 2 χρονια περιπου.Παιζω με ντελουξ φατστρατ με τουσ νοιζλεσ μαγνητες.Τον ενισχυτη δεν τον εχω τσιτα,τον εχω εκει που τον ειχα παντα και δεν ειχα ποτε προβλημα.Ο χωρος επισης παραμενει ο ιδιος,δεν εχει αλλαξει κατι στη χρηση που του κανω,παρα μονο ο μικροφωνισμος και ο ενοχλητικος θορυβος...Η κιθαρα δοκιμασμενη σε αλλο ενισχυτηδεν μικροφωνιζε καθολου(στοκ μαγνητες ειναι αυτοι),ακομα και τσιτα.Υποπτευομαι οτι για να το κανει απο τη μια μερα στην αλλη λογικα καπια λαμπα κουνησε μαντηλι  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε  Skropi

 

Κατ’αρχή να σου πώ,ότι το καλύτερο θα ήταν να πάρεις τον ενισχυτή σου σε κάποιο τεχνικό να τον δεί από κοντά ,μιας και τα συμπεράσματα και "διάγνωση" από μακρυά που βασίζεται σε περιγραφές δεν είναι τόσο ασφαλής, περισσότερο ακόμα αν οι περιγραφές όπως αυτές που μου δίνεις δεν είναι συγκεκριμένες, και  θα πρέπει να βασιστώ σε υποθέσεις.

 

- Υποθέτω λοιπόν ότι η κιθάρα σου είναι η AMERICAN  FAT  STRAT  DELUXE  HSS με SCN (Samarium Cobalt Noiseless) μαγνήτες, και όχι η  FAT  STRAT  DELUXE  HSS που είναι MIM και φοράει απ’τη μάνα της,  τους Tex Mex μαγνήτες, με την πιθανότητα να έχεις αλλάξει εσύ μαγνήτες με κάποιους Noiseless (γενικά),ή τους συγκεκριμένους SCN της Fender.

 

Εάν λοιπόν η υπόθεση αυτή είναι εύστοχη,μιλάμε για μια κιθάρα η οποία δεν είναι πολύ "bright", και με μαγνήτες που δεν έχουν υπερτονισμένα πρίμα και υψηλομεσαίες συχνότητες, όπου σε high gain settings,μπορεί να είναι αιτία μικροφωνισμού.

  Επομένως, φεύγουμε απ’την πιθανότητα των "κακών" μαγνητων,και προχωράμε

 

- Η περιγραφή σου σχετικά με τις ρυθμίσεις στον ενισχυτή , την τοποθέτηση σου, και τον χώρο, δεν με βοηθούν να μπώ σε μία λογική,επομένως  το μόνο που μπορώ να κάνω είναι  να υποθέσω ένα σενάριο:

 

Αν υποθέσω λοιπόν ότι λειτουργείς τον ενισχυτή σου στο 2ο κανάλι,με ενεργοποιημένο το high gain button,με το  gain control στο 7+,  το treble control ψηλά,  με υψηλή ένταση,  βρίσκεσαι απέναντι απ’τον ενισχυτή  στα 1-2 μέτρα,  ο ενισχυτής "σκάει" σε επιφάνεια με αντανακλάσεις(πχ γυαλί,τζάμι κλπ),είναι αιτία μικροφωνισμού ακόμα και με πιο "dark" κιθάρες.

Αν συμβαίνουν όλα αυτά ή κάτι απο αυτά, πράξε ανάλογα για ν’άποφύγεις μικροφωνισμούς.

 

- Αν προχωρήσουμε και πουμε ότι το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή:

 

Με την προυπόθεση ότι έχει τις δικές του λάμπες επάνω:

με Master Vol., Reverb, και Gain στο 0, άναψε τον ενισχυτή,

ασ’τον 2-3' να ζεσταθεί, βάλτον σε high gain mode (2ο κανάλι) και

άνοιξε μετά το gain περίπου στο 7 (+10’o’clock), treble το ίδιο,

master vol. 5+, reverb κλειστό, και χωρίς να συνδέσεις κιθάρα.

 

Αν έχεις μικροφωνισμό,σίγουρα είναι προενισχύτρια λάμπα και στον συγκεκριμένο ενισχυτή  κατά 99,9% η 1η.

 

Αν ο μικροφωνισμός αυξάνεται σταδιακά κατά πάσα πιθανότητα,συντονίζονται και το(α) έλατήριο(α) που συγκρατουν τις μεγάλες λάμπες!!

Αν έχεις πρόβλημα με αυτό αφου αλλάξεις προενισχύτριες λάμπες,άλλαξε ελατήρια.(διευκρεινίζω ότι δεν μιλάω για τρίξιμο, αλλά για συντονισμό)

 

Αν ακούγεται μόνο το συνηθισμένο φύσημα και δεν μικροφωνίζει, οι προενισχύτριες λάμπες, ή δεν έχουν πρόβλημα ή έχουν ακόμα "ανοχές", το πόσες θα φανούν όταν συνδέσεις τη κιθάρα σου με το volume της κιθάρας ανοιχτό,χωρίς να παιζεις, παίζοντας με το  Gain,και τηρώντας αυτά που είπα πιο πάνω.

 

Το Reverb δεν είναι αιτία μικροφωνισμού,αλλά είναι μερικές φορές αιτία θορύβου, μια και ανέφερες θόρυβο (ειδικά αν είναι tube driven),αν λοιπόν ανοίγοντας το reverb control έχεις θόρυβο αλλά λειτουργεί  normal,τσέκαρε τα καλώδια που το αφορούν,αν δεν λειτουργεί normal κι έχεις θόρυβο, εφόσων έχεις τσεκάρει τα καλώδια,μάλλον είναι παιγμένο κάποιο ελατήριο.

 

Οι προενισχύτριες λάμπες που έχει είναι 4 x 12AX7,η πρώτη είναι super low microphonic ( ENGL FQ Grade) η 2η και η 3η είναι selected, και η 4η normal. Ο τεχνικός που θα τον πάς, θα ξέρει ( ή τουλάχιστον θα’πρεπε) τι λάμπες πρέπει να βάλει, πές του το όμως κι εσύ καλού κακού. Οι τελικές είναι 2 x  5881 ( 6LXGC ) matched pair.

 

Οι λάμπες που αναφέρθηκαν πιο πάνω απ’τον  toneless είναι καλές αλλά και οι Groove Tubes αν μπορείς να βρείς USA  ( είναι κινέζικες πλέον και τις φέρνει ο Στόλλας), είναι καλές.

 

Όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν, αν κάποιος έχει προβλήματα με τον ενισχυτή του,ν’αλλάξει λάμπες και θα δεί πολλά από αυτά να λύνονται.  

 

Μετά από 2 χρόνια που έχεις τον ενισχυτή  (εξαρτάται βέβαια απ’τις "ωρες πτήσης" και τη μεταχείρηση που του έχεις κάνει ),δεν θα μπορούσα να σου προτείνω κάτι άλλο

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου